Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Gentlemen Sportszolgáltató és Kereskedő Kft.
 
Cím: 4400 Nyíregyháza, Ér u. 12.
Postázási cím: 4400 Nyíregyháza, Szentmiklós tér 4.
Telefon: 0642420205, 06309450194
Fax: 0642421611
Nyitvatartás:
hétfő9 - 17
kedd9 - 17
szerda 9 - 17
csütörtök9 - 17
péntek9 - 17
szombat--- - ---
vasárnap--- - ---
Térkép:
megtekintéshez kattintson a képre, vagy kattintson ide


Hogy miért szeretek a Gentlemen Toursszal vizitúrázni?
Mert igazi „vizes” emberek. Sportemberek. Ismerik a Tiszát, de ismerik a vizitúrázók minden fajtáját: a természetkedvelőtől a bulizósig. Ők inkább természetkedvelők, de elviselik a bulizósakat is. Hiába, fiatalok között vannak egész évben. Mondhatnám kellően komolyak és elviselhetően lazák. Azt hiszem illik rájuk a nevük! Az már csak hab a tortán, illetve hús a gulyás-levesben, hogy hosszú távra terveznek. Szeretnék viszontlátni a vendégeiket. Én 2002 óta visszajárok.
           Dr. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár
           Budapest


Szeretek a Gentlemen Toursal túrázni, mert a túrák mindig jól szervezettek. Az Iroda munkatársai, túra-vezetői, maximális odaadással lesik minden kívánságainkat. Bármilyen kéréssel, problémával fordultam eddig Hozzájuk, mindig a lehetőségekhez képest, maximálisan segítettek! Ha velük nyaralok tényleg, úgy érzem, hogy értem vannak! Teljes mértékben meg-bízhatóak! Erre a legfőbb bizonyíték, hogy 1996 óta túrázok Velük és a 12 év alatt, még nem csalódtam bennük!
           Pap Ivett
           Budapest


Vannak helyek, ahová a változatos programok és a szívélyes vendéglátás kedvéért tér vissza az ember. A Gentlemen Toursal nem így van az ember, ide haza járok családommal, barátaimmal, növendékeimmel egyetemben. Sok ismerősömet hoztam már el ide, mindegyik visszatért már jó néhányszor és még sokáig szándékozom én is vissza, visszajárni! Családom, barátaim és növendékeim nevében kívánok gazdag szeretettel minden jót az iroda minden alkalmazottjának
           Széplaki János
           Tatabánya


Milyen benyomások értek az eddigi hat vízitúrámon a Gentlemen Toursszal?
A szervezők, túravezetők maximálisan rugalmasak, türelmesek és segítőkészek. 200 km leevezése után is 2 kg-ot híztam, ennyit az ellátásról (1 dkg kaját sem vittem magammal), soha nem cipeltem a cuccaimat. Láttam a folyókat nagynak és zavarosnak, de feküdtem benne órákat, a 26 fokos tiszta, térdig érő vízben. Voltam első az aznapi célállomáson, de voltam utolsó is az előző esti nagy buli után kissé másnaposan. Voltam 100 fő feletti csoporttal, de hajóztunk 11-en is. Volt vihar és eső, volt szikrázó napsütés és 40-fok. Volt élmény, borulás, mosoly és barátság, és az emlékeim, amelyek mindig velem vannak. Aki ezt nem próbálja meg, az nem is tudja mit hagy ki az életéből.
           Szabó Zoltán
           Miskolc


Kamarai regisztrációs szám: R-1802/199.
Adószám: 25643936-2-15
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások

Gentlemen Tours Utazási Iroda szolgáltatásai:
 ;  ;  ;- ;  ; belföldi vizitúra
 ;  ;  ;- ;  ; külföldi vizitúra
 ;  ;  ;- ;  ; ukrajnai vizitúra kirándulások
 ;  ;  ;- ;  ; hajó bérbeadás egyéni vizitúra résztvevőknek
 ;  ;  ;- ;  ; tippek, tanácsok, fontos tudnivalók kezdő vizitúra résztvevőknek

Miért ajánljuk, hogy a vizitúrázást válasszon nyári kikapcsolódásként?:

1. kizökkenti Önt a városi élet nyomasztó zajából, rohanásából, a megszokott monoton környezetből.

2. szinte érintetlen természetben, vadregényes tájakon zajlik a vizitúra programjai, csodálatosak a folyók, a partokat szegélyező növény és állatvilág.

3. miközben pihen, aktívan sportol, ráadásul a szabadban, tiszta, pormentes levegőben teszi ezt. Jókat strandolhat, labdázhat a homok, illetve folyópartokon.

4. Kirándulhat, megnézheti a folyók menti nevezetességeket.

5. Vizitúrázhat külföldről indulva, megismerve a történelmi Magyarország korábbi területeit.

6. Új tájakat, falvakat fedezhet fel, ízletes vagy akár különleges tájjellegű ételeket, italokat kóstolhat.

7. A víz, a napfény, a tiszta pormentes levegő, az elbűvölő táj, az aktív mozgás, a jó társaság, a szabadban való táborozás, történelmünk fellelhető emlékei, teszik varázslatossá a vizitúrát.

Tíz leggyakrabban felmerülő probléma, mely megakadályozza a kellemes kikapcsolódást:

1. Sokszor túlvállalják magukat a vizitúra résztvevői, mert nincsenek tisztában azzal, hogy milyen nehézségűek a folyók, milyen fizikai felkészülést igényelnek az egyes vizitúrák.

2. A vizitúra tagjainak nem mindegyike ismeri, hogy hol vannak a lehetséges táborhelyek, milyenek a kikötési lehetőségek, milyen messze vannak a hajók depóhelyei és a kempingek a parttól.

3. A vizitúrán részt vevők nem mindegyike van tisztában azzal, hogy mennyire komfortosak a kempingek vagy az egyes táborhelyek.

4. Nem tudják hol vannak éttermek, hol lehet bevásárolni.

5. Nem tudják, mit vigyenek, mit ne vigyenek egy vizitúrára.

6. Kevés, vagy egyáltalán nincs tapasztalatuk a vizitúrázóknak, hogyan kell ilyenkor öltözni, milyen tábori felszerelések szükségesek, milyen körülmények várnak rájuk a különböző folyókon.

7. Akik először vesznek részt vizitúrán, még nem ültek hajóban, így nem ismerik a beszállás, az elindulás, az evezés, a kikötés, a kiszállás technikáját, a hajóban való viselkedés szabályait!

8. Nem ismerik milyen programok közül válogathatnak, hol találhatók történelmi vagy néprajzi nevezetességek.

9. Kevés információval rendelkeznek a túrázók az oda és a hazautazás lehetőségeiről!

10. Mikor vizitúrázzanak ha csendre és nyugalomra vágynak, és mikor, ha szeretik a mozgalmas, kissé zajos életet!

Vizitúra a Felső-Tisza vidékén:

Tiszabecs-Dombrád vizitúra
Hetente indítjuk hagyományos vizitúra programjainkat Tiszabecs-Dombrád között. Ez a szakasz kényelmes tempóban teljesíthető, közben gyönyörködhetnek a Felső - Tisza egyedülálló növény- és állatvilágában, megállhatnak pihenni, játszani, kikapcsolódni a fel-felbukkanó homokpadokon.

A vizitúra útvonala: Tiszabecs - Szatmárcseke (24 fkm) - Tivadar (15fkm) - Vásárosnamény (20 fkm) - Tiszamogyorós (34 fkm) - Tuzsér (34 fkm) - Dombrád (25 fkm). Összesen: 152 fkm

Tiszabecs a Kárpátok előhegyeihez igen közel, de már a Szatmári-síkságon elterülő Tiszaháton, a Tisza folyó partján, az ukrán határvonalon fekvő határőrközség. Az ukrán-magyar határ mentén, ahol a Kárpátokból lerohanó Tisza a Batár-patak torkolatánál belép az országba, ott található. Természeti kincsei között kell megemlíteni a tiszabecsi ártér védelemre javasolt természeti értékét, ősdiósát. A Tiszában csuka, harcsa, ponty, márna, kecsege, dévérkeszeg és egyéb halfaj él, a horgászoknak gazdag fogási lehetőséget kínálva.

Dombrád megkapta a Nemzetközi Tisza-túra programjait, hiszen a megyében van a túra legszebb és leghosszabb szakasza. A Tisza-túrások szívesen pihenek a dombrádi szakaszon, hiszen a helyi csárda által nyújtotta lehetőségeket ők is szívesen fogadják.

Lehetőség van a különböző vizisportokra is, így vizibicikli, csónakázás, vizisíelés, stb. Különösen kiváló horgászhelyek vannak, a halak között megtalálhatóak ponty, kecsege, csuka, süllő, harcsa, márna.

Tiszabecs-Tokaj vizitúra
Ajánljuk minden olyan túrázónak, akik szeretik a kihívásokat, edzettek, és gyakorlottak a víztúrázás területén. A napi 30-40 km-es távokhoz megfelelő erőnlét szükséges.

A vizitúra útvonala: Tiszabecs - Tivadar (39 fkm) - Vásárosnamény (20 fkm) - Tiszamogyorós (34 fkm) - Tuzsér (34 fkm) - Ibrány (42 fkm) - Tokaj (31 fkm). Összesen: 200 fkm.

Tokaj fekvésének egyedi vonását az adja, hogy közvetlenül a hegy lábánál folyik a Bodrog a Tiszába. Páratlan panorámát teremt a várost kettéosztó folyótorkolat, a mozaikszerűség, a kis területen megjelenő rendkívüli sokféleség, változatosság. Biológiai szempontból csodálatos nedves élőhelye: holtágak, morotvák, mocsarak, ártéri erdők, láptétek, kaszálórétek.

Kímélő vizitúra
Ezen a vizitúra program kidolgozásánál azokra a túrázókra gondoltunk, akik a kényelmesebb evezést kedvelik, fáradékonyabbak, esetleg kisgyermekes családok, vagy most szeretnének először belekóstolni a vízitúrázás nyújtotta élmények sokaságába. A túra könnyítése érdekében minden vizitúra nap után egy pihenő napot iktattunk be az adott állomásokon.

A vizitúra útvonala: Tiszabecs - Szatmárcseke (24 fkm) - Szatmárcseke - Tivadar (15 fkm) - Tivadar - Vásárosnamény (20 fkm) - Vásárosnamény

Hétvégi vizitúra
Hétvégi vizitúra azoknak kellemes kikapcsolódás, akik nem tudnak egy teljes hetet áldozni a túrázásra, viszont szívesen töltenének el pár napot a Felső-Tiszán.

A vizitúra programja:

1. nap (péntek): Megérkezés Tiszabecsre. Vacsora.

2. nap (szombat): Reggeli után evezés Szatmárcsekéig (24 fkm). Vacsora, szabadprogram.

3. nap (vasárnap): Reggeli után evezés Szatmárcsekétől Tivadarig (15 fkm), majd hazautazás.

Vizitúra a Túr folyón:


Túr Túra

A Túr folyón szervezett túráink évről évre sikert aratnak túrázóink körében. A Felső-Tiszán evezők számára bizonyára ismerősen csengő Túr folyót a romantika, a kaland, az ismeretlen, érintetlen táj teszi vonzóvá, érdekessé. A vadregényes útvonal, a bedőlt faágak, csodaszép vízi útvonalak minden túrázó számára feledhetetlen élményt nyújtanak.A vizitúra során lehetőség adódik a környék történelmi, irodalmi emlékeinek megtekintésére is. (Nagyar - Petőfi fa; Túristvándi - vízimalom)

A vizitúra útvonala: Nagyhódos –; Sonkád (14 km) –; Kölcse (10 km) –; Túristvándi (13 km) –;áttelepülés a Tiszára - Tiszabecs –; Szatmárcseke (24,5 km) –; Tivadar (15 km) –; Vásárosnamény (20 km).

Hétvégi vizitúra a Túron

Hétvégi vizitúra azoknak nyújt aktív pihenést, akik nem tudnak egy teljes hetet áldozni vízitúrázásra, viszont szívesen töltenének el 1-2 napot a Túr folyón. A programot csillagtúra szerűen oldjuk meg, a szállás végig Tiszabecsen, a Dióliget Kempingben van.

Csillag vizitúra a Tiszán és a Túron:

Ezeket a túrákat azoknak ajánljuk, akik nem akarnak mindennap sátrat bontani és szívesen töltenének el egy hetet tiszabecsi kempingünkben. A csoportokat az egyes állomáshelyekre autóbusszal utaztatjuk. Reggeli, vacsora és szállás Tiszabecsen a Dióliget Kempingben van. A csoport kérésére az evezési program változtatható, felcserélhető, pihenőnap beiktatható.

KIZÁRÓLAG CSOPORTOKNAK, MIN. 20 FŐ JELENTKEZÉSE ESETÉN!!!

Szemtelenül olcsó vizitúra:


Elsősorban főiskolás, egyetemista diákoknak ajánljuk, illetve azoknak a túrázóknak, akik a lehető legkisebb anyagi befektetés mellett szeretnék megoldani nyári vizitúra kalandot. E túratípusnál a csomagok szállításáról és az étkezésről minden jelentkezőnek saját magának kell gondoskodnia.

A túra útvonala: Tiszabecs - Szatmárcseke (24 fkm) - Tivadar (15 fkm) - Vásárosnamény (20 fkm) - Tiszamogyorós (34 fkm) - Tuzsér (34 fkm) - Dombrád (25 fkm). Összesen: 152 fkm

Buli vizitúra:


Minden évben feszültség tapasztalható azok között a túrázók között, akik bulizni szeretnének és azok között, akik csendben, nyugodtan szeretnének vízitúrázni. A bulizósok nem szeretnek korán felkelni, mivel az éjszakai fáradalmakat ki kell pihenniük. Ezért ebben az évben kizárólag bulizós csapatoknak hirdetünk meg három turnust a Felső-Tiszán, rövidebb szakaszokkal, a diszkóval rendelkező helyeken két napot eltöltve.

Gasztronómiai vizitúra:


Ezen a túránkon a romantikus Túr folyón és a Tisza kellemes felső szakaszán is evezünk. A túra nagy részét transzferrel oldjuk meg, tehát nem kell minden nap lebontani a sátrakat. A felszolgált ételek nagyon ízletesek. Elsősorban csoportok jelentkezését várjuk!
A vizitúra Tiszabecs és Vásárosnamény között zajlik.

Részletes vizitúra program:

1. nap: Megérkezés Tiszabecsre, sátorverés, vacsora.

2. nap: Reggeli után transzfer Nagyhódosra. Evezés a Túron Sonkádra. Este transzfer Tiszabecsre. Szilvapálinka kóstolás, malacsütés, kemencében sült rétes.

3. nap: Reggeli után transzfer Sonkádra, evezés a Túron Kölcsére. Innen kirándulás lovasfogattal Tiszacsécsére (Móricz Zsigmond szülőháza). Este vacsora: szilvapálinka, kötözött tészta leves, szatmári tepsis hús, lekváros pogácsa. Transzfer vissza Tiszabecsre.

4. nap: Reggeli után transzfer Kölcsére, majd evezés Túristvándiba. Este transzfer vissza Tiszabecsre, vacsora.

5. nap: Reggeli után evezés a Tiszán Tiszabecstől Tivadarig (39 km). Szállás Tivadaron, vacsora: káposztás bableves, túrós csusza vagy lekváros derelye.
6. nap: Reggeli után evezés a Tiszán Tivadartól Vásárosnaményig (20 km). Este nyírségi gombóc leves, szatmári töltött káposzta.

7. nap: Reggeli után fakultatív program, hazautazás.

Túr-Szamos vizitúra:


Az utóbbi időben nagyon sokat javult a Szamos folyó tisztasága és a tavalyi évben kísérletképpen végigeveztünk rajta. Gyönyörű táj és kellemes homokpadok fogadtak bennünket. Élénk madárvilágot találtunk, sokan strandoltak a folyóban. Elhatároztuk, hogy ebben az évben szervezett vizitúra programokat is indítunk a folyón. Mivel a Szamos hossza mindössze 51 km, a túrát kombináltuk a Túr folyón való evezéssel. Az első 4 nap a túrázókat a tiszabecsi Dióliget Kempingben helyezzük el, és csillagtúra szerűen túrázunk, majd az 5. nap áttelepülünk a Szamosra, és ott töltünk 1 éjszakát, majd Vásárosnaményban a Tisza parti kempingben fejeződik be a túra.

Tervezett vizitúra program:

1. nap: Érkezés a délutáni órákban Tiszabecsre a Dióliget Kempingbe. Sátorverés, vacsora.

2. nap: Reggeli után transzfer Nagyhódosra. Evezés Sonkádra. Vacsora.

3. nap: Reggeli után evezés Sonkádról Kölcsére. Vacsora.

4. nap: Reggeli után evezés Túristvándiba. Vacsora.

5. nap: Reggeli után transzfer Komlódtótfaluba, vízre szállás a Szamoson, evezés Gyügyéig (17 km). Vacsora.

6. nap: Reggeli után evezés Gyügyétől Vásárosnaményig (33 km). Vacsora.

7. nap: Reggeli után hazautazás.

Külföldi vizitúra:


Ukrajnából induló vizitúra

Évek óta szervezünk vizitúra programokat az ukrajnai Bustyaházáról. Két éjszakát töltünk el a szomszédos országban, majd pedig a Tisza magyarországi szakaszán folytatjuk utunkat. A keményebb tempóért és a nagyobb összpontosításért bőven kárpótol bennünket a kristálytiszta, zúgókkal tarkított folyón való evezés élménye, a felejthetetlen táj látványa. Erre a túránkra a gyakorlott, evezni, kormányozni és úszni kiválóan tudó túrázóinkat várjuk!

A vizitúra útvonala: Tiszabecs - Bustyaháza (autóbusszal) - Bustyaháza - Huszt (29 fkm) - Nagyszőlős (16 fkm) - Tiszabecs (25 fkm) - Tivadar (39 fkm) - Vásárosnamény (20 fkm) - Vásárosnamény (0 fkm) Összesen: 129 fkm.

Tervezett vizitúra program:

1 nap:Érkezés Tiszabecsre a Dióliget Kempingbe 15:00-ig. Hajók kiválasztása, gyakorlás, vacsora.

2 nap:Tiszabecs - Bustyaháza (utazás autóbusszal) - túra Husztra (29 fkm). Önellátó vacsora.

3 nap:Reggeli önellátó. Evezés Husztról Nagyszőlősre. (16 fkm). Önellátó vacsora.

4 nap: Reggeli önellátó. Evezés Nagyszőlősről Tiszabecsre. (25 fkm). Vacsora.

5 nap:Reggeli után evezés Tiszabecstől Tivadarig (39 fkm). Vacsora.

6 nap:Reggeli után evezés Tivadarból Vásárosnaményba. Vacsora.

7 nap:Reggeli után szabadprogram Vásárosnaményban, majd hazautazás.


Szlovákiából induló vizitúra

Ez a vizitúra a szlovákiai Sirava tóról indul, s a Laborec folyón való evezés után a Bodrog folyón fejezzük be túránkat. Ezt az útvonalat a tavon való evezés újdonsága, a Laborec folyó gyors sodrása, a szűk, kanyargós mederben, bedőlt fák, a felrepülő vadkacsák látványa, a Bodrog méltóságteljes folyása teszi érdekessé, izgalmassá.
A TÚRÁT MIN. 20 FŐ JELENTKEZÉSE ESETÉN INDÍTJUK!

A vizitúra útvonala: Mihalovce (Szlovákia - Biela Hora Kemping) 1 nap túra a Zemplinska Sirava tavon –; Vojany (Laborec folyó –; 30 fkm) –; Zemplin (Laborec - 25 fkm) –; Felsőberecki (Bodrog - 20 fkm) –; Olaszliszka (28 fkm) –; Tokaj (20 fkm). Összesen: 123 fkm.VIZITÚRA PARTNEROLDALAK:


 ;  ;  ;  ;  ;  ;  ;  ; Linkgyujtemény.etabor.net ;  ; WYW kereső ;  ; WYW Globál Directory ;  ; Hun-Web Linkek

                Hun-Web Katalógus és Kereső    LinkBank    Magyar Honlap Linkek    TopSite.hu - A web legjobbjai.

 ;  ;  ;  ;  ;  ;  ;  ; LINKTAR.HU ;  ; Linkcsere ;  ;Ingyen weboldal tervek, gyönyörű háttérképek, kikapcsolódás. ;  ;LinkSpace (linkcsere).

                websas.hu    Video-DVD-Centrum Toplista    Minden-s.hu Toplista   

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu