Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Light-Vill Bt.
 
Cím: 1182 Budapest, Üllői út 733.
Postázási cím: 1182 Budapest, Üllői út 733.
Telefon: 0612955050
Fax: 0612955050
 
Térkép:A Light-Vill Bt. 2004-ben indult családi vállalkozásként. A munkatársak jelenleg is azon dolgoznak, hogy a cég által működtetett villamossági bolt vásárlói elégedetten távozzanak, illetve térjenek vissza.

Mióta a villamossági bolt megnyílt egyre több a visszatérő törzsvásárló, mind a villanyszerelők, mind a barkácsolók oldaláról, akik elégedettek a villamossági bolt kínálatával.

A cég által működtetett villamossági bolt igyekszik minden igényt kielégíteni, ezért a villamossági bolt termékeinek palettája folyamatosan bővül.

A villamossági bolt csak minőségi termékeket forgalmaz, de kérésre bármit be tud szerezni rövid határidővel és tervezéssel.

A villamossági bolt által kínált cikkek a Tekno Point által forgalmazott minőségi termékek.

Klímagépeken kívül a klímaszereléshez szükséges egyéb termékeket is forgalmaz a villamossági bolt, mint például klímacsatorna, klímacsövek és tartókonzolok, továbbá mindennemű villanyszerelési anyagot: kapcsolók, dobozok, csövek, vezetékek, lámpatestek stb.
Cégforma: Betéti Társaság
Szolgáltatások
A villamossági bolt termékkínálata:


- Műanyag áruk
- Kábelek, vezetékek
- Szerelvények
- Kismegszakítók, FI relék
- Világítástechnika
- Egyéb termékek (riasztó rendszerek, kaputelefonok, szobatermosztát stb.)

A villamossági bolt szolgáltatásai:


- Anyagbeszerzés
- Mennyiségtől függő kiszállítás
- Árajánlatok készítése
- Kivitelezők ajánlása

Villamossági bolt: érdekességek, tudnivalók a világítástechnika világából

A fényforrások típusai


A villamossági bolt egyik fő kínálata a világítástechnika. Egy kis információ gyanánt most a fényforrásokat tekintjük át. Az első és legfontosabb dolog, amit pontosítani illik, az a fényforrás felépítése. Bármilyen típusról beszélünk, két fő részből áll, úgymint fejből és burából. A fej a közhiedelemmel ellentétben nem az üveg, hanem az a része, aminél fogva a foglalatba rögzítjük. A bura tehát a fényforrás üvegből, vagy más átlátszó anyagból készült része. A villamossági szakemberek, így a különböző villamossági bolt fajták is alapvetően két fényforrás alaptípust különböztetnek meg: a hőmérsékleti sugárzókat, valamint kisülő fényforrásokat.

- Hőmérsékleti sugárzók (izzók)

Nézzük először a hőmérsékleti sugárzókat. Ezek egyszerűen fogalmazva az izzólámpák. Felépítésük a jól ismert módon néz ki: ellátják valamilyen fejjel, egy izzóspirállal, valamint egy burával, amit vagy vákuumban tartanak, vagy (nagyobb teljesítmény esetében) valamilyen gázzal töltenek meg. Hogy javíthassák az izzó paramétereit (kisebb buraméret, magasabb fényáram, hidegebb színhőmérséklet), a töltőgázba halogént kevernek. Ezek a halogén izzólámpák (a villamossági bolt polcain megtalálhatók). Az összes izzólámpa közvetlenül csatlakoztatható az azt működtető hálózatra különösebb működtető egység nélkül (természetesen a működési feszültség, valamint a teljesítménye figyelembevételéve).

- Villamossági bolt: külső fényforrások

A másik villamossági bolt szakemberei által ismert nagy csoport a kisülő fényforrások csoportja. Ezeknél már minden esetben szükség van valamilyen működtetőre, ami begyújtja, illetve fenntartja a működéshez szükséges feltételeket. A kisülő fényforrások is kétfélék lehetnek. Lehet olyan, amiben kis nyomás van, illetve éppen ellenkezőleg, lehet benne nagy nyomás. A kisnyomású kisülő lámpákhoz tartoznak a fénycsövek (figyelem: nem neoncsövek). Ugyanis a neoncső az, amiket például a reklámvilágításban alkalmaznak, különböző formára hajlítva feliratokat készítenek belőle. A fénycsőben viszont nincs neon, a fényt higany gerjesztésével és az üvegcső falára felvitt fényporokkal állítják elő.

- A villamossági bolt ajánlásával: a fénycsövekről

A fénycsövek lehetnek sztenderd típusok, valamint három-, illetve ötsávosak, melyek különbségeinek megértésében segítenek a villamossági bolt szakemberei. Az általános felhasználáshoz ajánljuk a háromsávosak alkalmazását. Ezeknek mind fényárama, mind színhűsége, mind pedig az élettartama alatt jelentkező fényáramcsökkenése a legoptimálisabb az általános felhasználásra, így ezeket keresik a leginkább a villamossági bolt polcain.
Amennyiben hagyományos működtetéssel alkalmazzuk, célszerű minden fénycső cseréjénél a gyújtót is cserélni, ez szintén a villamosság bolt polcairól beszerezhető. Ilyen működtetővel a le- és felkapcsolgatás a fénycső élettartamának jelentős rövidülését okozhatja. Védekezhetünk ez ellen elektronikus gyújtó alkalmazásával, ami kímélve indítja a fénycsöveket, de nem oldja meg a vibrálási problémát. Ez ellen már elektronikus előtétet kell alkalmazni. Ebben az esetben viszont egyáltalán nincs szükség gyújtóra. Az elektronikus előtétek nagy többsége egyébként már tudja az úgynevezett melegindítást, vagyis a kíméletes fénycsőgyújtást.
A fénycsövek egy speciális típusa a kompakt fénycső, ami majdnem minden tulajdonságában megegyezik a fénycsövekével, csak mivel meghajlították, kisebb helyen elfér. Ugyanúgy szükség van működtetőre hozzá, ami ugyanúgy lehet hagyományos vagy elektronikus. A legtöbb mélysugárzóban alkalmazott kompakt fénycső a gyújtót már tartalmazza (ezt onnan tudjuk megállapítani, hogy 2 érintkezője van), így csak az előtétet kell hozzá biztosítani.

- A villamossági bolt ajánlásával: fémhalogén lámpák

Az utolsó fő csoportja a nagynyomású kisülő lámpáknak a fémhalogén lámpák. (Nem összetévesztendő a már előzőekben említett halogén lámpákkal!) A fémhalogének fehér fénnyel világítanak. Bizonyos típusai alkalmasak csarnokvilágításra, díszvilágításra, más típusok beltéri kiemelésre (pl. üzletekben, kirakatokban).
Beltéri alkalmazás esetében célszerű a kerámia fémhalogéneket választani, hiszen elődjével szemben egy típuson belül mindegyiknek azonos a színe, és ezt a színt élettartama végéig tartani tudja.
Bár tisztában vagyunk vele, hogy nem lehet teljes, átfogó képet adni a fényforrások valamennyi típusáról, mégis megkíséreltünk segítséget nyújtani a tájékozódásban. A legfontosabb jó tanács talán mégis az lehet, hogy különlegesebb feladatok megoldásánál forduljanak bizalommal a villamossági bolt szakembereihez.

Villamossági bolt: néhány hasznos tanács

- Saját kezűleg

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjunk, hogy már szinte mindenki cserélt már ki a lakásában egy izzót, ha az meghibásodott. És ugyanúgy a legtöbben már helyeztek üzembe, akár egy asztali lámpát is segítség nélkül. Hosszan sorolhatók azok a lakókörnyezetünkben végzett kisebb villanyszerelési munkák, amelyekhez legtöbben nem hívnak szakembert, hanem elmennek a villamossági bolt eladójához, majd elvégezik saját maguk.
Ezek közé tartozik esetenként a világítás szerelése, karbantartása is. Tekintettel arra, hogy életveszélyes is lehet ez a munkafolyamat, célszerű néhány szabály betartására odafigyelni. Nagyobb munka elvégzéséhez minden esetben érdemesebb szakemberhez fordulni segítségért, de kisebb munka elkezdése előtt is szerencsésebb kikérni a villamossági bolt szakemberének véleményét.

- Alapvető előkészületek és feltételek

Elsődleges feltétel természetesen az, hogy rendelkezzünk villanyszerelési alapismeretekkel, de jó, ha a szerelés elkezdése előtt konzultál a villamossági bolt szakemberével! Csak megfelelő védőfelszereléssel például védőkesztyű, száraz műanyagtalpú lábbeli és jó szigetelésű szerszámokkal lehet dolgozni (ezek beszerezhetők a villamossági bolt polcairól).
Feszültségmérővel, fáziskémlelővel kell ellenőrizni áramkörökben a feszültség jelenlétét. A 230 V-os feszültség halálos kimenetelű balesetet is okozhat! Ezen túlmenően, előzetesen ellenőrizni kell a világítási hálózat kialakítását, kapcsolhatóságát, az áramkörök számát.

- A szerelés lépései

A legelső és legfontosabb teendő, hogy feszültség mentesíteni kell a szerelendő világítási áramkört! Amennyiben ezt nem ismerjük, a villamossági bolt szakemberei azt ajánlják, hogy a biztonság kedvéért az egész lakást feszültség mentesíteni kell a főbiztosító lekapcsolásával. Amikor egy dugaszoló aljzatról működő lámpatest szorul javításra, először is feszültség mentesítsük azt, a dugasz kihúzásával. Csak áramtalanított lámpatestben cseréljünk - a villamossági bolt polcáról beszerzett - fényforrást, ellenőrizzük a kapcsoló, illetve más áramköri szerelvény működőképességét.
Rövidzárlat esetén (a feszültség alá helyezéskor észleljük) a kismegszakítót hagyjuk lekapcsolva, ellenőrizzük a kötéseket, ezek szigetelését, gondoljuk végig, mihez nyúltunk, mit hová kötöttünk stb., majd egy újabb üzembe helyezést követően, ha továbbra is fenn áll a hiba, hívjunk szakembert a javításra. Életveszélyes is lehet további próbálkozni a hibaelhárítással.

Elengedhetetlennek tűnik annak ellenőrzése, hogy van-e kiépített védőföldelés: amennyiben van, és fémházas a lámpatest, ne mulasszuk el azt bekötni. Kettesszigetelésű lámpatesteknél nincs védőföldelő-csatlakozásra mód, de nem is szükséges. Tartószerkezet, kampó befúrásakor ügyelni kell arra, hogy ne fúrjuk át a világítási áramkör vezetékeit, mert rövidzárlatot okozunk. Ezért derítsük fel a védőcsatorna és a vezetékek helyét a mennyezetben, falban!
A lámpatest felszerelése előtt ellenőrizzük a vezetékek épségét, bekötési lehetőségét, ennek módozatát. Ha mennyezetbe süllyesztett lámpatesteket (szintén beszerezhetők a villamossági bolt eladójától) szerelünk otthonunkban, gondoskodni kell azok szellőztetéséről is. A keletkező hő elvezetése biztosítja az elektromos szerelvények hosszú élettartamát. Az álmennyezet és mennyezet között legalább 10 centi távolságnak kell lennie.
Fénycsöves lámpatestnél csőcsere esetében, ha az nem elektronikus előtéttel szerelt, célszerű a gyújtópatront is újra cserélni. A fénycsövek villogása kiküszöbölhető elektronikus előtét használatával, vagy pedig a fénycső két végének (elektródák körüli) 5 cm széles alufólia-takarásával, de a villamossági bolt szakembergárdája szívesen áll rendelkezésre.

Villamossági bolt társoldalai

TopSite.hu - A web legjobbjai. Kategorizalt linkcsere oldal. websas.hu

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu