Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Flor Kft. -Tisztítószer
 
Cím: 1139 Budapest, Teve u.32.
Telefon: 0613293200
Fax: 0613293200
E-mail: info@flor.hu
Weblap: www.flor.hu
Térkép:A Flor Kft. 16 éve tevékenykedik a takarítógépek, illetve takarítóeszközök, higiéniai termékek és tisztítószer fajták forgalmazásával. A cég a világ élvonalába tartozó tisztítószer és egyéb higiéniai termékek, gépek nagykereskedője, képviselete, illetve szakszervize. Olasz gyári importból származó világszínvonalú tisztítószer és egyéb termék márkákat forgalmazunk.

Budapesti telephelyünkön 100 millió Ft értékű raktárkészlettel, mintegy 4000-féle tisztítószer és más termékkel várjuk vásárlóinkat. 2005-ben Debrecenben is megnyitottuk telephelyünket, ahol a budapestivel azonos tisztítószer és egyéb termékskálával és szolgáltatási színvonallal állunk rendelkezésükre.

Tisztítószer, illetve egyéb termékünk (takarítógép, takarítóeszközök stb.) iránt érdeklődő ügyfeleinket szakmailag felkészült kollégáink várják, akik segítenek megtalálni az igények szerinti legoptimálisabb megoldást, és ha szükséges bemutatják gépeink szakszerű működtetését.

Tisztítószer és egyéb termékskálánkat, szolgáltatásainkat folyamatosan bővítjük, szem előtt tartva vásárlóink igényeit. Beszállítói vagyunk a legnagyobb takarító és üzemeltető cégeknek.
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Szolgáltatásaink:

- Egyedülállóan gyors szerviz
- Rövid szállítási határidő
- Alkatrész nagykereskedelem
- Lízinglehetőségek
- Oktatás, szaktanácsadás

Forgalmazott márkák:

Fiorentini, Euromop, Ghibli, Wirbel, Gansow, Santoemma, SPE, Ribo, NBA, Kiehl, Tana, Dianos, Tork, Hagleitner, Vileda, 3M, Ametek, Six

TISZTÍTÓSZER: ÉRDEKESSÉGEK, TUDNIVALÓK

Tisztítószer fajták a háztartásban

A háztartási tisztítószer fajták olyan vegyi anyagokat tartalmazó készítmények, melyekkel a nehéz és időigényes házimunka jelentősen megkönnyíthető, egyszerűsíthető. A különböző tárgyak, eszközök, felületek más-más fajta tisztítószer típusokat igényelnek, ezért a tisztítószer termékek vegyi összetétele, kémiai felépítése a rendeltetési céltól függően változó. Használata során a tisztítószer nemcsak tisztít, de ápol is, sőt, a különböző tisztítószer fajták felületi hatásuk révén az újraszennyeződést is késleltetik.
A tisztítószer használata önmagában nem művel csodát. A tisztítószer típusok többsége csak a mindennapi használattól átlagosan szennyezett felületek tisztítása során hatásos. Az elhanyagolt, rendszeres karbantartást nélkülöző felületeken esetleg többszöri használattal sem érhető el kívánt eredmény.

Tisztítószer: az általánostól a savasig, lúgosig

A legszélesebb körben használható tisztítószer fajták az úgynevezett általános tisztítószerek (napi tisztítószer), más néven lemosószerek. Ezek a tisztítószer készítmények háztartási gépek, konyhabútorok, falicsempék, ajtók és ablakkeretek, kőpadló, valamint egyéb padlóburkolók (műanyag, linóleum, csempe) tisztítására egyaránt használhatók. Mosóaktív anyagokat, fertőtlenítő, sűrítő és kézkímélő adalékokat, esetenként kevés ammóniát tartalmaznak. Egy-egy tisztítószer hatóanyag-koncentrációja márkánként változó. A 15-30 százalékos tisztítószer készítményeket hígítva javasoljuk használni, míg az 5-10 százalékos tisztítószer termékek hígítása már nem szükséges.
Általános lemosásra, fertőtlenítésre még ma is sok háziasszony hipót vagy hipo-klorit tartalmú tisztítószer típusokat használ. Sem a hagyományos tisztítószer terméket, sem korszerűbb illatosított tisztítószer változatait nem célszerű töményen használni, mert erőteljes oxidáló hatásuk miatt károsíthatják a tisztított felületet.
Makacs szennyeződések (pl. vízkő, tűzhelyre ráégett étel stb.) csak erős maró hatású, savas vagy lúgos tisztítószer termékek segítségével távolíthatók el. A vízkőoldó szerek savra nem érzékeny felületek, például vízforralók, kávéfőzők, csaptelepek, mosdók, WC-kagylók vízkőmentesítésére használhatók. Zománcozott kádat soha ne tisztítsunk savas tisztítószer fajtával, mert a zománc fényét, esetleg színét is vesztheti.
Léteznek szervetlen savakat, (sósav, foszforsav), illetve szerves savakat (citromsav, ecetsav, hangyasav) tartalmazó tisztítószer típusok. Utóbbiak kevésbé agresszív hatásúak, a tisztított felületet, a környezetet és az egészséget kevésbé károsítják.

Körültekintően bánjunk a tisztítószer használatával

Csaptelepek vízkőmentesítésénél óvatosan járjunk el. Nem megfelelő vízkőoldó használata maradandó csúnya sötét foltokat idézhet elő a korábban ragyogó vízcsapon. Kerüljük az agresszív, sósav tartalmú tisztítószer termékeket. Ha nem ismerjük a gyártó tisztítási ajánlatát, használat előtt célszerű a tisztítószer t kevésbé látható helyen kipróbálni.
Hasonló körültekintéssel járjunk el a szőnyeg- és kárpit tisztítószer fajtákkal is, mivel a textíliák anyagai és színezékei nagyon sokfélék. Erősen lúgos kémhatású tisztítószer típusok a tűzhelytisztítók. A leégett zsíros, tapadós szennyeződés könnyebben eltávolítható, ha a terméket langyos vagy előmelegített felületre porlasztjuk.
Erős maró hatású lúgos tisztítószer termékek a lefolyócső-tisztítók is. Egy részük szilárd nátronlúg és fémforgács keveréke, melyek a lefolyócsőben összeállt, dugulást okozó szerves törmeléket hatékonyan képesek roncsolni. Ezen tisztítószer fajták rendkívül balesetveszélyesek, ezért használatuk fokozott körültekintést igényel. Korszerűbb, folyékony változataik zsíroldó enzimeket is tartalmaznak, használatuk egyszerűbb és biztonságosabb. Ezen tisztítószer fajták elsősorban a megelőzésre alkalmasak.

Enyhe és kíméletes tisztítószer

A tisztítószer típusok hatalmas választékában nehéz eligazodni. Hogyan, miként döntsünk, milyen célra melyiket válasszuk? Nem érdemes ragaszkodni a hagyományos, drasztikus hatású tisztítószer fajtákhoz. Fedezzük fel az újdonságokat! Eszközeink hosszabb élettartama érdekében minden tisztítószer ből az enyhébbet, kíméletesebbet válasszuk.
Tisztítószer vásárlás előtt minden esetben figyelmesen olvassuk el a terméken található használati, kezelési útmutatót. A tisztítószer gyártó javaslatából kitűnik, melyik szer mire használható. Bánjunk óvatosan a mindenfajta felületre alkalmazható feliratot tartalmazó tisztítószer készítményekkel. Ezekkel a termékekkel érdemes próbatisztítást végezni.
A háztartásban használt tisztítószer típusok vegyi összetételük vagy csomagolásuk miatt az emberi egészségre és a környezetre károsak is lehetnek. A veszélyesnek minősített háztartási tisztítószer legtöbbször irritatív, ritkábban ártalmas vagy maró hatású, tűzveszélyes vagy fokozottan tűzveszélyes lehet.

Tisztítószer: figyelmeztető jelek, szimbólumok

A különböző háztartási tisztítószer típusokon veszélyt jelző szimbólumokat találunk. A tisztítószer gyártó a jelöléseken kívül szöveges formában kötelező feltüntetni a termékfeliraton a termék használatával együtt járó kockázatokat (veszélyeket), és ezek elkerülésére vonatkozó, a biztonságos tisztítószer használatot segítő tanácsokat. Ezek figyelembevételével sok háztartási baleset elkerülhető.
Statisztikai adatok szerint a legtöbb gyermekmérgezést is a háztartás-vegyipari folyadékok okozzák. Az ilyen balesetek elkerülése érdekében az utóbbi tíz évben a veszélyes anyagok csomagolását a tisztítószer gyártók úgynevezett „gyermekbiztos” zárral látják el. E tisztítószer csomagolásnak kettős védelmi hatása van, egyrészt a kisgyermekek nem tudják kinyitni, így nem juthatnak a veszélyes termékhez, másrészt a felnőttekben is tudatosul a tisztítószer termék különleges kockázata.
Ártalmasnak nem minősülő vegyi termékek is jelenthetnek veszélyt érzékeny, allergiára hajlamos személyek számára. Allergiát okozhatnak a mosó- és tisztítószer fajtákban található felületaktív anyagok; a mosó, mosogató és zsíroldó készítmények enzim összetevői; a tisztítószer típusok oxidatív fehérítői és a gyakorlatilag minden termékben megtalálható konzerváló szerek, színezékek és illatanyagok. Az allergiát kiváltó anyag ismeretében a feliraton szereplő adatok áttanulmányozása segítséget nyújthat a megfelelő tisztítószer termék kiválasztásában.

Az ipari tisztítószer használatáról

Mi az ipari tisztítószer?

Az ipari tisztítószer kifejezetten nehéz, ipari jellegű tisztítási munkákra lett kifejlesztve, és főleg zsír vagy olaj eltávolítására alkalmas.

Az ipari tisztítószer fajták alkalmazási területei

- Épülettisztítás:
Lényegesen nagyobb értéket állíthatunk elő egy kiváló higiéniával rendelkező helyen, mint egy elhanyagolt épületben. Az ipari tisztítószer típusok egyik használati ágazata az épületek tisztántartása.

- Konyhahigiénia:
A konyhahigiéniai csoportban található ipari tisztítószer fajták ember- és környezetbarát, valamint minőségi problémamegoldást nyújtanak egy kiváló higiéniai rendszer kialakításához.

- Szállodahigiénia:
Az ipari tisztítószer fajták közt megtalálható a teljes szállodahigiéniai takarítási, tisztítási feladatok megoldásaiban adható legjobb segítséget.

A tisztítószer típusok felhasználásának szabályai

Miért takarítunk?

Egy nagyon magától értetődő meghatározással kezdjük. Legtöbbször ezek a magától értetődő dolgok azok, amelyeket teljesen elfelejtenek, és nem vesznek figyelembe. Mi is a takarítás célja. Megfelelni az ÁNTSZ előírásoknak? Remélem, nem csak ezért takarítunk. A takarítás célja a szennyeződések csökkentése, eltávolítása és az eszközök állagmegóvása.
Ahhoz, hogy ezt a célt megvalósítsuk, különböző segédanyagokra van szükség. Az egyik ilyen segédanyag a tisztítószer. Alapelv, hogy ami tisztít, az a víz. A tisztítószer lehetővé teszi - a szennyeződések fellazításával -, hogy a víz képes legyen eltávolítani a koszt. Könnyebb szennyeződéseket minden gond nélkül el tudunk távolítani csak a víz használatával. De hogyan csináljuk, amikor már nem elegendő a víz?

A tisztítószer fajták jellemzői

Természetesen valamilyen tisztítószer fajtával. (Vannak más technológiák is, melyek nem használnak tisztítószer t, azonban ezek egyelőre csak az ipar számára megfelelők.) Akkor tudunk eredményesek lenni, ha a szennyeződésnek és a felületnek megfelelő tisztítószer fajtát használunk. Egy üvegfelületről más tisztítószer típussal távolítjuk el a zsíros szennyeződést, mint a sütőről. A tisztítószer egyik legfontosabb jellemzője a PH-érték. A PH-érték a hidrogén koncentrációt jelöli, a tisztítószer kémhatását (savas, semleges, lúgos). Ezt egy 0-14-ig terjedő skálán mérik. Erősen savas tisztítószer 0-3, savas 3-5, bőrsemleges 5-6, PH-semleges 6-8, lúgos 8-12, erősen lúgos 12-14. A tisztítószer leírásában megtaláljuk ezeket a PH-értékeket. Ez már egy kiindulási alapot ad arra, hogy az adott tisztítószer típust milyen szennyeződés és felület esetén használjuk.

Tisztítószer: saját érdekünkben tartsuk be a szabályokat

Ennek ellenére az első szabály mégis az, hogy tegyünk egy próbát a tisztítószerrel, hogy nem károsítja-e a felületet. Nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen anyagokból áll össze a tisztítandó felület. Egyszerűbb egy nem látható helyen egy próbát tenni, mint tönkre tenni a tisztítandó felületet. Második szabály az, hogy mire ne használjuk a tisztítószer t a tisztítandó felület szempontjából. Erősen savas PH 0-3 és savas PH 3-5 értékű tisztítószer fajtát ne használjuk mészkőre, márványra, zománcra, sósavat tartalmazó tisztítószer típust pedig krómozott felületre. Bőrsemleges és PH-semleges tisztítószer típusoknál nincsen korlátozás. (Minden esetben tartsuk be az egyes szabályt!) Lúgos PH 8-12 és erősen lúgos PH 12-14 tisztítószereket ne használjuk alumíniumra, horganyra és festett felületre. Annyi fajta felület létezik, hogy lehetetlenség mindet felsorolni, de a fentiek jó kiindulási pontot adnak.

Harmadik szabály, hogy milyen szennyeződésre milyen PH-értékű tisztítószer fajtát alkalmazzunk, használjunk. Erősen savas PH 0-3 és savas PH 3-5 tisztítószer t vízkőoldásra, oxidmentesítésre, lúgmaradványok semlegesítésére használjuk. Bőrsemleges PH 5-6 tisztítószer típust mosogatásra, kéztisztításra, kézfertőtlenítésre használjuk PH semleges PH 6-8 tisztítószer fajtát pedig padozat-, szőnyeg-, ablaktisztításra, általános tisztításra használjuk. Ezek azok a tisztítószer ek, amelyek a felület károsítása nélkül tisztítanak, de sok esetben a tisztítás eléréséhez lúgos PH 8-12 és erősen lúgos PH 12-14 tisztítószert zsíroldásra, koromeltávolításra, duguláselhárításra, erős szennyeződések drasztikus eltávolítására.

Negyedik szabály a tisztítószer típusok keverése. Soha ne keverjünk össze tisztítószer fajtákat a jobb hatásfok elérése érdekében. A tisztítószer ek olyan kémiai reakcióba léphetnek egymással, ami egészség károsodást okozhat. Ne legyünk botcsinálta vegyészek.

Ötödik szabály a tisztítószer fajták belövése. Minden gyártó megadja a használatra vonatkozó szabályokat, hígítási arányokat. Ezek az általános feltételek közötti tisztításra vonatkoznak. Azonban mindenhol más a vízkeménység, más a szennyeződések összetétele, más alapanyagokat használnak az ételek elkészítéséhez stb. Ezért sok időt és pénzt takaríthatunk meg, ha belőjük a nekünk megfelelő tisztítószer adagolást. Ezt próbálgatással lehet megtenni. Rakjunk kevesebb tisztítószer t, és nézzük meg, mi történik. Ha megfelelően tisztít, rakjunk még kevesebbet. Egészen addig, amíg meg nem találjuk azt legkisebb tisztítószer mennyiséget ahol a tisztítás még megfelelő.

Hatodik szabály a túl sok tisztítószer. Azt könnyen észre lehet venni, ha kevés tisztítószert használunk, hisz nehezen tudjuk eltávolítani a szennyeződés. Ha túl sok tisztítószert használunk, nem érjük el a kívánt tisztaságot, ugyanis a tisztítószer nem tudja eltávolítani a víz a felületről, és rajta marad. Ennek jelei, ha nehezen szárad a felület, nem cseppmentes, ragad, nem csillog. Ezt egy újbóli tiszta vizes takarítással orvosolhatjuk. Érdemes odafigyelni, mivel nemcsak pazaroljuk a tisztítószer mennyiségét, hanem duplán is dolgozunk.

Tisztítószer társoldalai
Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu