Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Colling Kft.
 
Cím: 1138 Budapest, Váci út 141.
Postázási cím: 1138 Budapest, Váci út 141.
Telefon: 0614526900
Fax: 0614526910
Nyitvatartás:
hétfő8.00 - 16.30
kedd8.00 - 16.30
szerda 8.00 - 16.30
csütörtök8.00 - 16.30
péntek8.00 - 16.30
Térkép:A Colling Kft. 1992 óta működik sikeresen Magyarországon HR-, pénzügyi és számviteli szolgáltatás nyújtása és rendszerek létesítése területén. A cég folyamatos növekedése miatt 1997-ben korlátolt felelősségű társasággá alakult át, 2000-ben pedig ISO 9001: 2000-es minőségbiztosítási rendszert építettünk ki a bérszámfejtés és számviteli szolgáltatás területére, melyet 2001 februárjában az SGS Yaersly International tanúsított.

A számviteli szolgáltatás további javítása érdekében 2002-ben bevezettük a BMD Rendszerház (www.bmd.at) szoftverét a könyvelési feladatok ellátásához. A bérszámfejtési feladatok ellátásához VT SOFT Kft. OPUS nevű programját használjuk (www.vtsoft.hu).

A számviteli szolgáltatás területén a szoftverek kínálta lehetőségeket kihasználva lehetővé válik ügyfeleink számára, hogy saját számítógépükről, titkosított adatkapcsolaton keresztül igényük szerinti információkat, kimutatásokat kérjenek le, nyomtassanak ki bármely időpontban.

2006 januárjában SAP-rendszert vezettünk be, ezzel támogatva a minőségbiztosítási rendszerünk minél hatékonyabb érvényesülését.
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Colling Szervező és Controller Kft.
Cím: 1138 Budapest, Váci út 141.
Postázási cím: 1138 Budapest, Váci út 141.
Telefon: 0614526900
Fax: 0614526910
Nyitvatartás:
hétfő8.00. - 16.30
kedd8.00. - 16.30
szerda 8.00 - 16.30
csütörtök8.00 - 16.30
péntek8.00 - 16.30
Cégvezetők
NÉV POZÍCIÓ TEL.: FAX.: MAIL:
Szénási József Sales Manager 06205193448 0614526910 szenasi.jozsef@colling.hu
Szolgáltatások
Cégünkről bővebben


2004-től pozsonyi irodánk megnyitásával egyedi számviteli szolgáltatás előnyt nyújtunk azon ügyfeleink számára, akiknek Magyarország mellett Szlovákiában is van érdekeltségük, hiszen mindkét országban ugyanazt a számviteli szolgáltatás minőséget tudjuk nyújtani, így garantálva a leányvállalat folyamatos ellenőrzésének lehetőségét.
A Colling Kft. tagja a Magyarországi Outsourcing Szövetségnek, az Európai Outsourcing Szövetségnek, valamint a Morison Internationalnak, melyben egyedüli cégként képviseli a magyarországi pénzügyi és számviteli szolgáltatás területén tevékenykedő cégeket a nemzetközi outsourcing-piacon.

Számviteli szolgáltatás keretében a következőket vállaljuk:


- Könyvelés
- Bérszámfejtés
- Cafetereia - Béren kívüli juttatási rendszer
- Főkönyvelői szolgáltatások
- Adótanácsadás
- Controlling tanácsadás
- Pénzügyi átvilágítás
- Adminisztratív támogatás

A számviteli szolgáltatás fogalma


A számviteli szolgáltatás a számviteli törvényben, továbbá a kapcsolódó kormányrendeletben előírt könyvvezetési, beszámoló-készítési kötelezettség teljesítése érdekében elvégzendő feladatok összessége, a könyvviteli szolgáltatás és a könyvvizsgálói tevékenység együttesen.
A számviteli szolgáltatás területén tevékenykedő könyvelőnek, könyvvizsgálónak jogszabályi feltételeken alapuló engedéllyel kell rendeznie. A gazdálkodók vagyoni, pénzügyi helyzetéről, működésének eredményéről megbízható és valós összképet adó beszámoló készítőire, azaz a mérlegképes könyvelőkre vonatkozóan a számviteli törvény, valamint a nyilvántartásra vonatkozóan külön kormányrendelet írja elő a szabályokat.

Számviteli szolgáltatás tevékenységeinkről részletesen


Számviteli szolgáltatás: könyvelés

Könyvelési szolgáltatásunk keretében az alábbi feladatok elvégzését vállaljuk:
- A megbízott telephelyén a Megbízó által rendelkezésre bocsátott bizonylatok alapján a mindenkor hatályos előírásoknak megfelelő analitikus és szintetikus könyvelés.
- A szokásos üzletmenethez szükséges bevallások elkészítése, APEH, helyi önkormányzatok (helyi adók), kamarák, KSH felé
- Költségvetési kapcsolatok nyilvántartása, rendszeres tájékoztatás a fizetési kötelezettségekről.
- A bevallások ellenőrzésével, helyesbítésével kapcsolatos APEH-ügyintézés, képvisele.
- Havi jelentés készítése, mely tartalmazza a havi főkönyvi kivonatot, eredménykimutatást és egyedi management riportot.
- Tájékoztatók küldése a tárgyban megjelent jogszabályi módosításokról, értelmezési változásokról.

- Az ügyfeleink részére szolgáltatott információkat, kimutatásokat idegen nyelven is vállaljuk.
- Könyvelési programunk alkalmas arra, hogy bármilyen pénzügyi/könyvelési listát angol, illetve német fejléccel nyomtasson ki, amelyeket aztán e-mailben is tudunk ügyfeleink részére továbbítani.
- Készítünk egyedi/konszolidált beszámolókat saját vagy az anyacég igényei szerint, a kért határidőig
- Költséghely/költségviselő szerinti könyvelés és kimutatások
- Rendszeres írásos tájékoztatók magyar és angol nyelven ügyfeleink részére a fontosabb törvényváltozásokról

A számviteli szolgáltatás keretében könyvelési programunk Netspeed modulja lehetőséget nyújt arra, hogy ügyfeleink saját számítógépükről, biztonságos internetkapcsolaton keresztül bármely időpontban, saját igényeiknek megfelelően adatokat rögzítsenek, modulokat (számlázás, pénztárkezelés) használjanak, illetve kimutatásokat kérjenek le. A hozzáférés jogosultsági szintenként különböző lehet, így egy cégtől mindenki a saját jogosultságának, igényeinek megfelelő adatokhoz férhet hozzá.

Számviteli szolgáltatás: bérszámfejtés


Bérszámfejtési alapszolgáltatások:

- TB-kifizetőhelyi feladatok ellátása
- Havi rendszeres bérszámfejtés előreegyeztetett határidőre
- Beléptetés: bejelentés APEH felé
- Kiléptetés: igazolások elkészítése, kijelentés elküldése APEH felé
- Távollétek felvezetése a rendszerbe
- Igény esetén szabadságok egyeztetése
- Utalási fájl elkészítése
- Igény esetén fizetési boríték elkészítése, postázása
- Költséghelyes kimutatás elkészítése
- Főkönyvi feladás elkészítése
- Költségvetési kapcsolatok nyilvántartása, rendszeres tájékoztatás a fizetési kötelezettségekről
- Egyedi menedzsment riport készítése
- Havi adó- és járulékbevallás elkészítése és igény esetén beküldése
- Igény szerint havi gazdaságstatisztikai jelentés elkészítése és megküldése KSH-nak

Számviteli szolgáltatás: főkönyvelői szolgáltatások


Ezen számviteli szolgáltatás keretében a Colling Kft. szenior könyvelője ügyfelünk telephelyén az előre felrögzített adatokat ellenőrzi, elvégzi a vegyes könyvelést, elkészíti a jelentéseket és a nemzetközi riportokat, ellenőrzi a könyvelést.

A számviteli szolgáltatás megállapodása alapján több eset lehetséges:
A megbízó maga alkalmaz juniorkönyvelőket, akiknek a munkáját cégünk felügyeli, vagy a számviteli szolgáltatás keretében cégünk biztosítja a megbízó számára a juniorkönyvelőket is. Ez a számviteli szolgáltatás lehetőséget ad továbbá arra, hogy a megbízó cégünk szoftverét használja a helyszínen, amennyiben erre nincs igény, úgy munkatársunk a megbízó szoftverén dolgozik. A számviteli szolgáltatás területén a főkönyvelői feladatok ellátásában cégünk több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, és tőzsdén jegyzett cégek referenciáival is rendelkezünk.

Számviteli szolgáltatás: adótanácsadás


Ezen számviteli szolgáltatás keretében adótanácsadóink segítségével ügyfeleink olyan adópolitikát alakíthatnak ki cégükön belül, amely az összes adónemet figyelembe véve a törvények adta kereteken belül a lehető legkedvezőbb gazdasági működést eredményezi.
Az adótanácsadói számviteli szolgáltatás keretében adószakértőink segítségével feltárjuk a konkrét problémát, gyakorlati megoldási javaslatokat teszünk, és a probléma megoldásában közreműködünk

Számviteli szolgáltatás: controlling tanácsadás


Ez a számviteli szolgáltatás két területet ölel fel:
- Az anyavállalat információigényei alapján segítünk a leányvállalat számlarendjének, számviteli politikájának kialakításában, biztosítva azt, hogy a könyvelés megfeleljen mind a magyar előírásoknak, mind az anyacég igényeinek. Igény esetén segítünk a megfelelő integrált/könyvelési program kiválasztásában, illetve könyvelési szolgáltatás igénybevétele esetén működtetjük a kialakított rendszert.
- A vállalkozás saját vezetői-tulajdonosi igényei alapján kialakítjuk a vezetői információs rendszert, a tervezési és ellenőrzési rendszerrel együtt. A vezetéssel közösen meghatározzuk azokat a mutatószámokat, amelyek a vállalkozás működését jellemzően képesek leírni, és minden vezetési szint részére meghatározzuk a nyújtott-kapott információk körét, határidejét, részletezettségét. Az így kialakított rendszert a számlarenden, számviteli politikán és belső képzéseken keresztül ültetjük át a gyakorlatba.

Számviteli szolgáltatás: pénzügyi átvilágítás


E számviteli szolgáltatás keretében egyedi jelleggel végezzük működő cégek átvilágítását számviteli szempontok alapján - vállalkozások tulajdonosváltása, befektetői érdeklődés, vagy tulajdonosi ellenőrzés esetében. Az átvilágítás során feltárjuk a cég gazdálkodásának gyenge pontjait, az esetleges rejtett kötelezettségeket, adókockázatot stb.
Köszönhetően szakértői csapatunknak cégünket egyre többször bízzák meg hazai vállalatok pénzügyi átvilágításával, főként Magyarországon befektetni kívánó külföldi vállalatok. Ezen számviteli szolgáltatás keretében a nemzetközi piac bármilyen speciális követelményének megfelelő kimutatást el tudunk készíteni több nyelven.

Számviteli szolgáltatás: adminisztratív támogatás


Ez a számviteli szolgáltatás a következőket tartalmazza:
- Banki utalások előkészítése
- Számlázás
- Hivatali ügyintézés
- Hivatalos címbiztosítás

Számviteli szolgáltatás társoldalai
Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu