Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
GPS-Norton Kft.
 
Cím: 8935 Nagykapornak, Béke u. 1.
Postázási cím: 8935 Nagykapornak, Béke u.1.
Telefon: 0692367042
Fax: 0692567042
 
Térkép:A GPS-NORTON Kft. a Gépsystem-Norton Kft. jogutódja, mivel 2008. augusztus végén tulajdonosváltás történt. A tulajdonosváltás miatt lett a cég neve megváltoztatva.

A régi cég csak bérmunkavégzéssel foglalkozott. A tulajdonos váltás eredményeképpen az alábbi változások álltak be a cég életében:
- Új szemlélet a vállalkozás területén, a cég önállóan vállalt munkákat (Holcim Hungária Zrt.,Vértesi Erőmű Zrt., Svedala Kft., Bakonyi Erőmű Zrt. stb.)
- Saját gépészeti tervező részleg létrehozása a komplex vállalkozás érdekében
- Üzemi irányítás és technológiai fejlesztése
- Az éves árbevétel többszörös növelése
- Hatékonyabb és pontosabb munkavégzés.

Tevékenységi körünk: anyagmozgató gépek, szállítószalagok, valamint kavics- és kőosztályozó berendezések gyártása-tervezése.
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Bővebben rólunk

Az eredményeink alapján 2009-ben növelni tudtuk tevékenységünket, új megrendelők belépésével: Kraftszer Kft., MO-GÜ Kft, Mahill Ltd. Kft., Bakonyi Biomasssza Kft., AES Energetikai Kft.
2009-ben egy új szerelőcsarnok építésével a munka minőségét (szállítószalagok, kavics- és kőosztályozó berendezések stb.), hatékonyságát és további új vevők megszerzését szeretnénk elérni.
Saját forrásból lakatosipari gépek beszerzését fogjuk végrehajtani (klf. hegesztőgépek, fűrészgép, mágnes talpas fúrógép, stb.).
Külföldi partnereinknek is rendszeresen szállítunk klf. berendezéseket, továbbá helyszíni szerelési tevékenységet is végzünk részükre.

A GPS-NORTON Kft. tevékenységi köre az alábbi:

- Különféle szállítószalagok komplett kivitelezése
- Kavics osztályozó rendszerek komplett kivitelezése
- Kőtörő és osztályozó rendszerek komplett kivitelezése
- Biomassza technológiák kivitelezése
- Hulladékosztályozás, szelektív válogatás, bálázás
- Egyedi acélszerkezetek kivitelezése
- Épület acélszerkezetek kivitelezése
- Vibró adagolók kivitelezése
- Elevátorok kivitelezése
- Forgácsolt és egyéb gépalkatrészek gyártása

Szállítószalagok: érdekességek, tudnivalók

- Mire alkalmazhatók a szállítószalagok?

A szállítószalagok a mezőgazdasági rakodómunkákban a legszélesebb körben alkalmazhatóak. A szállítószalagok ömlesztett és darabos anyagok, termények, csöves kukorica, bálák stb. rakodására és szállítására használhatók, de a szállítószalagok az iparban és más egyéb területen jelentkező rakodási feladatokban is jól alkalmazhatóak. A szállítószalagok némely típusára csigás felszedő és fogadógarat adapterek is felszerelhetők.

A mindentfelhordó szállítószalagok mobil kivitelűek, gépi vagy kézi úton mozgathatók, kerekek segítségével. A könnyű, vízszintes szállítószalagok kézi úton mozgathatók, kerék általában nincsen rajtuk, de egyes típusokra felszerelhető. A szállítószalagok alapjában kétféle változatban léteznek: vízszintes szállítószalagok és mindentfelhordó szállítószalagok, de vannak kombinált változatok is, melyek egyszerre alkalmasak szállítójárműből történő fogadásra, vízszintes szállításra és rakodásra.

Az univerzális, mobil szállítószalagok különféle por állagú vagy darabos ömlesztett anyagok, zsákolt és ömlesztett termények, szecskázott silótakarmány, bálázott széna és szalma, különféle építkezési anyagok szállítására szolgál. A szállítószalagok szerkezeti részei könnyű, zárt és nyitott profilacélból hegesztett rácsszerkezetben helyezkednek el. A szállítószalagok anyagtovábbító elemei bordázottak, vályús kialakításúak, textilbetéteseg, 650 mm szélességű PVC szállítóheveder. A heveder hajtását háromfázisú villamos dobmotor biztosítja.

A hevederes szállítószalagok felső és alsó ága között helyezkedik el a szalagtisztító szerkezet. Az egész szállítóberendezés két darab 5,90-15" méretű fúvott gumiabroncsozású járókeréken nyugszik. A szállítószalagok emelkedési szöge csigás drótköteles szerkezet segítségével 12-51 között fokozatmentesen állítható. A gép kézi erővel történő mozgatásához két fő szükséges.

- Szállítószalagok főként ömlesztett anyagok szállítására

Szállítóberendezéseink (szállítószalagok, anyagmozgató gépek stb.) lefedik az ipari alkalmazások széles palettáját. Az általunk gyártott szállítószalagok segítségével korszerű, folyamatos anyagtovábbítási feladatokat lehet megvalósítani, főként ömlesztett anyagok szállítása esetén elterjedt az ipar minden területén. Széles termékválasztékunkban megtalálhatók a már jól bevált szállítószalagok, míg egyedi igények esetén előzetes felmérés alapján tervezünk komplett szállítószalagok típusait vagy szalagrendszereket.

Tevékenységünk elsősorban az egyedi megrendelői igényeket szolgálja, ezért az adott feladatnak és körülményeknek leginkább megfelelő szállítószalagok típusait alkalmazzuk a gazdaságos és biztonságos működés érdekében. Gyártmányaink a legszélsőségesebb körülmények között is jól üzemelnek, az ipar minden területén jól alkalmazhatók.

A szállítóberendezések (szállítószalagok, anyagmozgató gépek stb.) telepítése legtöbb esetben nem önálló igényként jelenik meg, hanem szükséges kiegészítő elemekként, ezért tevékenységünkbe beletartozik a kapcsolódó berendezések megvalósítása is.

Annak érdekében, hogy egy adott feladathoz a szállítószalagok közül a legoptimálisabb konstrukciót tervezhessük meg, néhány paraméter alapvetően szükséges, például a megrendelt szállítószalagok főbb méretei (hossz, szélesség, magasság, emelkedési szög), a szalag sebessége, az általa szállítandó anyag jellemzői (szemcseméret, fajsúly, nedvességtartalom, portartalom), a szállítási teljesítmény stb.

- Szállítószalagok az élelmiszeriparban

A szállítószalagok széles konstrukciós változatban fordulnak elő az élelmiszeriparban, mert mint fentebb is említettük, alkalmas ömlesztett anyagok és darabáruk viszonylag nagy távolságra történő szállítására. A vonóelem egyben szállítóelem is, amelynek változatos kialakítása lehetővé teszi a nagy meredekségű szállítást (a kazettás szalaggal vagy flexoliftel függőleges szállítás is megvalósítható).

Speciális kialakítású vonóelemmel (csúszóágyas, görgős megtámasztású, pálcás, elemtagos stb.) megvalósítható vízszintes és függőleges síkbeli íveket tartalmazó, térbeli nyomvonal kialakítása is. A szállítószalagok hevedere készülhet fémből, fémhálóból, műanyagból, gumival bevont műanyagból, acélsodronnyal erősített teherviselő betétekkel kombinált gumihevederből, kiskocsiként felfogható elemtagokból stb.

A vonóelem vagy heveder megtámasztása lehet csúszó ágyas, fix beépítésű-vagy fűzéresített kialakítású, görgős megtámasztás. A jobb szállítóképesség eléréséhez a szállítószalagok hevedere érdesíthető, illetve hossz- és keresztirányú bordával ellátott. Az anyagkeresztmetszet növelése céljából vályúsítható a heveder, amit 2, 3, ritkán 5 db görgő vályúformára hasonló alakzatban elrendezve a hevedert ezen alakra kényszeríti. Legújabban a kiporzás megakadályozására a szállítóelemet zárt kör, vagy ellipszis alakra kényszerítik.

A szállítószalagokat a heveder szélessége, a szállítóberendezés hossza, és a szállítási sebessége alapján szokás még osztályozni, amikről a vonatkozó szabványok (DIN, ISO), és katalógusok (Continental, Siegling, Yokohama stb.) adnak tájékoztatást. A szállítószalagok hajtása történhet súrlódó hajtással vagy kényszerhajtással. A kényszerhajtású rendszereknél általában alkalmaznak egy fokozatmentes áttétel megvalósítására alkalmas iker-kúptárcsás súrlódó hajtást (PIV-hajtás), amellyel a dinamikai viszonyok kedvezően befolyásolhatóak.

A vonóelem feszítése egyszerű, nem szabályozott (merev, rugós, hidrosztatikus, súlyfeszítés), vagy szabályozott lehet. A szállítószalagok többsége folyamatos üzemű, ezért összetett, folyamatos szállítási rendszerekben alkalmazzák főképpen. Mindezekhez meg kell jegyezni, hogy az élelmiszeripar alkalmazott szállítószalagok hosszúságban, hevederszélességben és teljesítőképességben lényegesen kisebb intervallumban mozognak, mint a bányászatban, a szilikátiparban, a vegyiparban vagy az energiaiparban.

A szállítószalagok alkalmazásának előnyei:
- Könnyen szabályozható a teljesítménye
- Viszonylag nagy távolság áthidalására alkalmas
- Viszonylag könnyen tisztítható (a heveder fedlapja tapadásgátló anyag is lehet)
- Elemtagos szalaggal térbeli kiszolgálás is megoldható
- Az elemtagos szalagról a folyadék könnyen eltávozik
- A kazettás szalaggal függőleges szállítás is megvalósítható
- A szállítószalagok építőelemekből könnyen összeállíthatók

A szállítószalagok főbb alkotóelemei:

- Hajtófej
- Hajtódob
- Hajtás egység
- Feszítő
- Feszítő dob
- Feszítő egység
- Váz elem
- Heveder alátámasztó elemek (görgők)

Szállítószalagok társoldalai
Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu