Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Virányos Klinika
 
Cím: 1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Postázási cím: 1125 Budapest, Virányos út 23/d.
Telefon: 0612750377
Fax: 0612750376
Térkép:A Virányos Klinika, plasztikai sebészet 1994-ben létesült Budán, jól megközelíthető helyen. Járóbeteg szakorvosi ellátással, 24 órás sebészettel, esztétikai beavatkozásokkal, egészségügyi felmérő-, szűrő- és terápiás programokkal, valamint különböző tanácsadásokkal áll az intézethez fordulók rendelkezésére. Szükség esetén gyermekgyógyászati, illetve belgyógyászati otthoni konzíliumot lát el.
A klinika orvosi kara neves, a plasztikai sebészet szakma által elismert, nemzetközi képzéssel és tapasztalatokkal is rendelkező tagokból áll. Az ügyfélszolgálati, adminisztratív és egyéb területen dolgozó munkatársak a jól működő előjegyzési rendszert, valamint az ügyeleti időben lévő rendelkezésre állást is biztosítják.
A szakmai érdeklődőknek továbbképzéseket, a laikus közönségnek ismeretterjesztő előadásokat tart a plasztikai sebészet területéről. Telefonos és on-line elérhetőségen keresztül készséggel megválaszoljuk az önt érdeklő plasztikai sebészet körébe tartozó, vagy egyéb egészségügyi kérdéseket.
A plasztikai sebészeti ellátásért fizetendő költségek méltányosak, árlista alapján kerülnek számlázásra.
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Intézményünk szolgáltatásai:


• Járóbeteg-szakellátás
• Egészségügyi szűrővizsgálatok
• Életmódprogramok
• Esztétikai és plasztikai sebészet

Szolgáltatásainkról bővebben:

- Járóbeteg szakrendeléseink

A szakorvosi ellátás majd minden területét magába foglalja a járóbetegek számára nyújtott ambuláns tevékenységünk. A meglévő szaktudás és gyakorlati tapasztalat korszerű vizsgálati eszközökkel és módszerekkel párosulva lehetővé teszi, hogy panaszai és tünetei alapján rövid időn belül diagnózist állítsunk fel, és elkezdjük a megfelelő kezelést. A gyógyító munka eredményességét a bizalomra épülő orvos-beteg kapcsolat határozza meg.
Meggyőződésünk, hogy ezt a bizalmat elsősorban az Ön igényeinek figyelembe vétele és orvosaink hitelessége, szakértelme alapozza meg. A szakrendelésekre előzetes bejelentkezés után az Önnek leginkább megfelelő időpontban várjuk. Az ambuláns műtéteket akár azonnal az első konzultáció után elvégezzük, az egynapos sebészeti műtétek későbbi, egyeztetett időpontban történnek.

Szakellátásaink a következők:
- Allergológia
- Tüdőgyógyászat
- Belgyógyászat
- Bőrgyógyászat, kozmetológia, nemibeteg-ellátás
- Diabetológia
- Fogászat, szájsebészet
- Fül-orr-gégészet
- Gasztroenterológia
- Genetikai vizsgálatok
- Gyermekgyógyászat, gyermeknőgyógyászat
- Ideggyógyászat, idegsebészet, Parkinson-szakrendelés
- Kardiológia
- Laboratóriumi vizsgálatok
- Neurológia, pszichiátria
- Nőgyógyászat
- Ortopédia
- Reumatológia
- Pszichológiai tanácsadás
- Szemészet, kontaktológia
- Urológia

- Egészségügyi szűrővizsgálatok

Meggyőződésünk, hogy módszeres odafigyeléssel, melynek egyik legfontosabb eszköze a szűrés a betegségek nagy része megelőzhető, illetve korai szakaszban felismerve hatékonyan gyógyítható. Különösen fontos ez hazánkban, ahol a népegészségügyi mutatók fokozottan indokolják a tünet- és panaszmentes időszakban is az egészségi állapotot felmérő vizsgálatok elvégzését.
A nálunk végzett szűrővizsgálatok lényeges előnye, hogy az egy helyen, egy alkalommal, néhány óra alatt elvégzett diagnosztika során átfogó képet kap szervezetének állapotáról, kiegészítve szakorvosaink ajánlásával. Különböző egyéni igényeket is kielégítő, kedvező árú szűrővizsgálati ajánlatok között választhatnak a hozzánk fordulók.

Szűrővizsgálataink a következők:
- Menedzserszűrések
- Egészségpénztári alapszűrés, egészségterv
- Bőrgyógyászati rákszűrés
- Gasztroenterológia szűrés
- Szív- és érrendszeri szűrés
- Dohányzás és stressz-szűrés
- Testsúlykontroll
- Egyéb prevenciós szűrések

- Életmódprogramok

A betegség módszeres odafigyeléssel megelőzhető, elkerülhető. Ennek jegyében dolgoztuk ki, azt az egészségmegőrző programot, melynek célja az Ön egészségének, azaz jövőjének biztosítása.

A program részei:
- Személyre szabott, tanácsadással egybekötött szűrővizsgálatok végzése: a szív- és érrendszer, a mozgásszervek, fog- és szájbetegségek, gyomor- és emésztőszervek megbetegedései, neurológiai- pszichés állapot felmérése, onkológiai szűrővizsgálatok.
- Átfogó tájékoztatás
- Rendszeres ismeretterjesztő előadások és fórumok szervezése

- Plasztikai sebészet

A szép és esztétikus test a harmonikus belső, az egészség külső megnyilvánulás, a mindennapi társas érintkezés közvetítője, és információforrása, az önmagunkról kialakított képünk, önértékelésünk meghatározó összetevője. A vonzó külsővel rendelkező emberek bizonyítottan gyakrabban jutnak előnyökhöz az élet különböző területein, mivel egyértelműen pozitív elvárásokat csatolunk a szép külsőhöz.
Az esztétikai, plasztikai sebészet adta lehetőségek hozzásegítenek ahhoz, hogy mi is részesüljünk ezekben a kiváltságokban, javuljon az életminőségünk, és megteremtődjön külsőnk és belsőnk közötti egészséges egyensúly. Plasztikai sebészet osztályunkon modern eszközök, valamint a legújabb és hatékony módszereket alkalmazó kitűnő, hazai, illetve külföldi tapasztalattal is rendelkező, a plasztikai sebészet szakmában jártas gárda várja az érdeklődőket. A szépséghez való érzék és a megfelelő műtéti technika a szakértő plasztikai sebész kezében biztosítja Önnek a harmonikus külsőt és elégedettséget.

Plasztikai sebészeti beavatkozásaink:


Arc plasztikai sebészet:
- Teljes és részleges arcplasztika (endoszkóppal is)
- Lifting műtétek arcon és nyakon
- Orr-, ál- és fülplasztika
- Hajbeültetés
- Ajakvastagítás
- Ráncfeltöltés
- Botox-kezelés
- Homlok- és szemöldökplasztika
- Nyak- és tokaplasztika

Alakformáló plasztikai sebészet:
- Zsírleszívás különböző testrészeken
- Mellműtétek
- Csípő- fenéktáji beavatkozások
- Hasfali plasztikák
- Végtagokon végzett műtétek

Kéz plasztikai sebészet:
- Pattanó ujj
- Ganglion
- Dupuytren contractura
- Egyéb plasztikai sebészet

A plasztikai sebészet műtéti eljárása

Jól felszerelt, korszerű, steril műtő, valamint a lézer eszközökkel ellátott lézerműtő teszi lehetővé, hogy az előbbi szakterületeken ambuláns vagy a 24 órás plasztikai sebészet keretén belül végezzünk beavatkozásokat. Hagyományos és lézereljárásokkal dolgozunk. Az érzéstelenítést altatásban is végezzük, intenzív terápiás felügyelettel.

Plasztikai sebészet osztályunk orvosi gárdája:

- Dr. Gulyás Gusztáv
- Dr. Ignácz Zsuzsanna
- Dr. Pap Péter
- Dr. Pór Ferenc


Klinikánkon a plasztikai sebészet és egyéb szolgáltatások mellett patika is működik.

Plasztikai sebészet meghatározása

A plasztikai sebészet sokaknak nem jelent mást, mint egy fiatalító (lifting) műtétet, vagy egy mellplasztikát, az esetek nagy többségében azonban a plasztikai sebészet nemcsak esztétikai problémákat, hanem legkomolyabb gondokat is képes megoldani, így például balesetek során megsérült arcot, kezet vagy lábat.
Előbbiből kiderül tehát, hogy a plasztikai sebészet egy korrekciós műtéti folyamat. A plasztikai sebészet egy sokrétű orvosi beavatkozás, amelynek köszönhetően korrigálható az emberi test kisebb tökéletlenségei, így ha például nem vagyunk megelégedve az alakunkkal, nyugodtan fordulhatunk a plasztikai sebészet orvosához. A plasztikai sebészet az ember pszichés önképét próbálja javítani azzal, hogy fizikai változást idéz elő a páciens testén.

A plasztikai sebészet fő tevékenységei:
- Korrekciós műtét: a test kisebb hibáit javítja ki
- Helyrehozatal: amikor a páciens egy testrésze baleset következtében elváltozott, és ezt állítják helyre a plasztikai sebészet beavatkozásával..

A plasztikai sebészet története


Az emberek már az ókorban is fontosnak tartották testi hibáik sebészeti úton való megoldását, ekkor azonban még csak rendkívül kezdetleges eszközök, körülmények és módszerek álltak rendelkezésre. Írásunkban a plasztikai sebészet történetének legfontosabb mérföldköveit tekintjük át.

A plasztikai sebészet kezdete

A kezdetleges plasztikai beavatkozásokkal már az ősi Egyiptomban is foglalkoztak, ám a módszerek valódi fejlődése mintegy 2600 évvel ezelőtt Indiában kezdődött, ahol már helyreállító műtéteket is végeztek megcsonkított bűnözők esetében. Az altatási és fertőzést gátló módszerek azonban csak a 19. században tették lehetővé a plasztikai sebészet komolyabb beavatkozásait, a 20. században pedig előtérbe kerültek az esztétikai műtétek, a mellkorrekció, valamint a szilikonimplantátumok.

4000 éves eredet

Bár sokak úgy vélik, a plasztikai sebészet viszonylag új keletű, a műtéti úton helyreállított testi torzulások eredete 4000 évre nyúlik vissza. Az orvosi feljegyzéseket tartalmazó úgynevezett Az Edwin Smith-féle sebész papirusz tanulsága szerint már Kr.e. 1600 körül voltak kezdetleges orrtörést és állkapocs ízületet helyreállító beavatkozások. Egyiptomban ugyanis fontos szerepe volt az esztétikus megjelenésnek, erről tanúskodnak a fáraók halotti maszkjai is. Így a sérült bőr helyreállításának igénye hívta életre a plasztikai sebészet mivoltát, amelyek az altatás hiánya, a fellépő fájdalom és a szigorú vallási előírások miatt csak felszíni sérülésekre korlátozódtak.

A plasztikai sebészet betiltása

A plasztikai sebészet szakmához értők szerint a plasztikai eljárások fejlődésében a következő lépések Észak-Indiához köthetők, ahol Susruta doktor az akkoriban igen elterjedt, harcban szerzett orrsérüléseket csonkítás helyett plasztikázással gyógyította. Később a Római Birodalomban Aulus Cornelius Celsus doktor egyik művében részletesen leírja a megcsonkított fül, ajkak és orr helyreállításának technikáit, amelyek hasonlítanak az Indiában bevett gyakorlatra. A legenda szerint Kr. u. 700-ban a bizánci II. Justitiánus császár trónfosztását követően megcsonkított orrán olyan sikeresen hajtottak végre plasztikát, hogy újra visszatérhetett a hatalomba. A középkor azonban nem kedvezett a helyreállítási beavatkozások fejlődésének, mi több, a 13. században a III. Ince pápa a katolikus kánonra hivatkozva betiltott mindennemű műtéti beavatkozást.

Újjászületett plasztikai sebészet

Egészen a 15. századig nem történt előrelépés a plasztikai eljárásokban. A reneszánsz korában azonban az indiai Susruta könyve szélesebb körben vált elérhetővé, a varratszedési technikák finomodtak, a beavatkozások minimális vágással történtek, és a feljegyzések szerint a szicíliai Branca család sikeresen hajtott végre fül- és szájplasztikákat. A plasztika egyik leghíresebb úttörője a 16. századi Bolognában Gaspare Tagliacozzi volt, aki bőrátültetéssel is foglalkozott, az orrplasztikát a karból vett bőrből hajtotta végre. Lelkes követők hiányában a plasztika azonban egészen a 19. századig a feledés homályába merült.

A plasztikai sebészet elnevezése

Londonban azonban 1794 októberében egy népszerű magazin ismertette az ősi indiai módszert is, így az eljárások széles körben terjedtek el. Az altatás és a fertőzések gátlásának kezdetleges bevezetése a plasztika ősatyjaként emlegetett Johann Friedrich Dieffenbach nevéhez kötődik, akinek köszönhetően a kockázati tényezők nagymértékben csökkentek. A 19. század végére az esztétika mind fontosabbá vált a plasztikai sebészet ben. Az első sikeres bőrátültetés a brit sebész, Astley Cooper nevéhez fűződik, aki 1817-ben egy hüvelykujj amputáció alatt vetette be az új technikát. Az első amerikai plasztikai beavatkozást 1827-ben John Peter Mettauer végezte el, saját maga által tervezett műszerekkel. A plasztika szó a görög plastikos szóból ered, amely formázást, alakítást jelent. Az orvosi eljárást a 19. században Carl Ferdinand von Graefe nevezte el plasztikai sebészetnek.

A plasztikai sebészet két ága

Az orvostudomány fejlődésével párhuzamosan először a rekonstrukciós (helyreállító) plasztikai sebészet született meg. Azonban a változás egyúttal esztétikai eredménnyel is párosult, ami a kezdeti fejlődéstől már elválaszthatatlan volt. Az esztétikai beavatkozások mára önálló sebészeti ággá fejlődtek. A plasztikai sebészet egyik ágát tehát a rekonstrukciós vagy helyreállító műtétek alkotják: ez a terület a fejlődési rendellenességek, baleseti vagy égési sérülések, illetve a műtét okozta torzulások, illetve hegek korrekcióját jelenti. A műtéti technika és a műtéti biztonság fokozatos fejlődésével alakulhatott ki a plasztikai sebészet másik ága, a ma már sokkal népszerűbb esztétikai sebészet. Döntő különbség a helyreállító operációkhoz képest, hogy ezekben az esetekben teljesen egészséges egyének a megjelenésük javítása érdekében kérik a műtéti korrekciót.

Plasztikai sebészet partneroldalai:

WYW Globál Directory Hun-Web Linkek LinkBank Magyar Honlap Linkek

LINKTAR.HU

TopSite.hu - A web legjobbjai. Minden-s.hu Toplista Kategorizalt linkcsere oldal. Ingyen weboldal tervek, gyönyörű háttérképek, kikapcsolódás. websas.hu

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu