Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
ZEBREK M Kft.
 
Cím: 1095 Budapest, Mester u. 33.
Telefon: 0612166660
Fax: 0612166660
 
Térkép:A Zebrek Kft. 1991-ben alakult, és 2003 óta működik jelenlegi formájában. Egyéni munkavédelmi eszközök kis- és nagykereskedelmével foglalkozunk.

Kispesti nagykereskedésünk (munkavédelmi eszközök) főként viszonteladók kiszolgálására, a Mester utcai üzletünk a munkavédelmi eszközök kiskereskedelmi forgalmára rendezkedett be.

Partnerkörünk jelentős részét azok a végfelhasználók alkotják, akiknek folyamatos, teljes körű ellátását biztosítjuk, szükség esetén kiszállítással a munkavédelmi eszközök területén.

A hazai gyártású munkaruhák mellett a legnevesebb európai márkák termékeit forgalmazzuk úgy a munkavédelmi eszközök, mint az egyéb védőeszközök területén. Kínálatunkban megtalálható valamennyi egyéni védőeszköz csoport.

Beszállítói hátterünk a munkavédelmi eszközök területén széles választékot, megbízható minőséget, valamint pontos szállítást garantál.
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Munkavédelmi eszközök kínálatából:

- Fej munkavédelmi eszközök
- Szem munkavédelmi eszközök
- Légzés munkavédelmi eszközök
- Kéz munkavédelmi eszközök
- Láb munkavédelmi eszközök
- Leesés elleni munkavédelmi eszközök

A munkavédelmi eszközök nagykereskedésének címe:
Bp., XIX. ker., Hofherr Albert u. 38-40. (Ecseri piac mellett)

A munkavédelmi eszközök üzlete és az iroda címe:
Bp., IX. ker., Mester u. 33-35.
Tel.: 30/449-0159

Munkavédelmi eszközök: információk, érdekességek

Tudnivalók a munkavédelmi eszközök használatáról

Egyéni munkavédelmi eszközök típusait (védőeszközt, védőfelszerelést) annak a munkavállalónak kell biztosítani - meghatározott időtartamra -, aki műszaki megoldással ki nem küszöbölhető veszéllyel, ártalommal járó munkát végez.
A munkakörülmények, a munkaeszközök, valamint a technológia ismeretében kell egyéni védőeszközt biztosítani a dolgozóknak. A szükséges munkavédelmi eszközök juttatási rendjét írásban kell meghatározni, amely munkabiztonsági és munkaegészségügyi szaktevékenységnek minősül.
A dolgozó köteles a részére biztosított egyéni védőeszközt (a szükséges munkavédelmi eszközök valamelyikét) rendeltetésszerűen használni, amelynek ellenőrzése a munkáltató feladata és kötelessége. A munkahelyi vezető kötelessége továbbá az egyéni védőeszközök helyes használatáról a dolgozót kioktatni. Munkavédelmi eszközök (egyéni védőfelszerelés, védőeszköz) helyett anyagi, azaz pénzbeli megváltás nem adható.

A munkavédelmi eszközök rendszere

A munkavédelem eszközeit három fő csoportba sorolhatjuk:
- Műszaki és higiénés munkavédelmi eszközök
- Jogi és igazgatási munkavédelmi eszközök
- Oktató, nevelő és felvilágosító munkavédelmi eszközök


- Műszaki és higiéniás munkavédelmi eszközök:
A műszaki és higiéniás munkavédelmi eszközök csoportjába azok a technikai és foglalkozás-egészségügyi munkavédelmi eszközök, eljárások, intézkedések tartoznak, amelyek közvetlenül vagy közvetve szolgálják a munkabalesetek, megbetegedések megelőzését.

- Jogi és igazgatási munkavédelmi eszközök:
A műszaki és higiénés munkavédelmi eszközök kizárólag megfelelő szabályozási rendszerben nyerhetnek értelmet, ennek biztosítanak keretet a munkavédelem jogi és igazgatási eszközei: meghatározzák a feltételeket, a végrehajtás módjait, az ellenőrzést és a szankcionálást. Itt kapnak helyet a munkavédelemmel kapcsolatos rendeletek, utasítások, szabályzatok, szabványok, és itt születnek meg a műszaki és magatartási kötelezettségek is, a különböző eljárások rendjéről, szervezeti normákról, mulasztások esetén felelősségre vonásról és a jogorvoslat módjairól nem is beszélve.

- Oktató, nevelő és felvilágosító munkavédelmi eszközök:
A munkavédelmi oktató, nevelő és felvilágosító munka két egymással szorosan összefüggő feladatot lát el: egyrészt gondoskodni kell arról, hogy a szervezetten munkát végzők beosztásuknak és munkakörüknek megfelelő munkavédelmi oktatásban részesüljenek; másrészt tudatosítani kell a munkavállalókkal (vezetőkkel, beosztottakkal) ezek célját, életvédelmi jelentőségét. Meg kell bizonyosodni róla, hogy mindenki megértette a munkavédelmi előírásokat, s hogy azokat aktívan követni fogja.

Munkavédelmi eszközök típusai

- Munkavédelmi eszközök: fejvédelem

A munkavédelmi eszközök között a védősisakkal szemben támasztott követelmények, hogy a sisak elsődleges feladata a mechanikai ütések felfogása, amit általában leeső tárgyak okoznak. A védősisak akkor képes eleget tenni ezeknek, a követelményeknek, ha a sisakhéj elég szilárd, ugyanakkor nem merev annak elérésére, hogy a fékezési úthossz hosszú legyen, nem rugalmas, hanem maradandóan deformálódni képes (az ütközési energia minél nagyobb részét föleméssze az alakváltozási munka), az ütközés pillanatától kezdve jelentős ellenállást képes kifejteni az egyenletes fékezés érdekében.

- Munkavédelmi eszközök: arc- és szemvédelem

Az arc- és szemvédő munkavédelmi eszközök rendeltetése: a szemvédő munkavédelmi eszközök fajtáinak védelmet kell nyújtani:
- Különböző nagyságú becsapódások ellen
- Megolvadt fémek és forró szilárd anyagok ellen
- Cseppek és fémkifröccsenések ellen
- Por ellen
- Gázok ellen
- Rövidzárlat esetén keletkező villamos ív ellen

A szemvédő munkavédelmi eszközök védőképességének meghatározásának szempontja:
Az elektromágneses sugárzás elleni védő szűrők kiválasztásának alapját a skálaszám képezi. Mivel a hegesztési célra alkalmazható szűrők skálaszáma a kódszámot nem, csak a fényfokozat számot tartalmazza, ezeknél ez utóbbi képezi a védőképesség alapját.
Ultraibolya sugárzás elleni védelemhez a 2-es vagy a 3-as skálaszámú, infravörös sugárzás elleni védelemhez a 4-es skálaszámú szűrőket kell alkalmazni. Ezen munkavédelmi eszközök között a 2-es skálaszámú szűrők sárgás árnyalatúak és így módosíthatják a színmegfigyelést.

- Munkavédelmi eszközök: légzőszervek védelme

A környezeti levegő veszélyei, hogy a környezet az emberi szervezetre káros részecskékkel, illetőleg gázzal és gőzzel szennyezett lehet. Rossz minőségű és szennyezett a levegő, ha gázok, gőzök, por, füst, köd, dér, rostos anyagok vannak jelen, továbbá ha szélsőséges a légnyomás vagy a légsebesség, illetve oxigénhiányos a légtér. Oxigénhiányos az olyan környezeti levegő, amely 18 térfogatszázaléknál kevesebb oxigént tartalmaz. A légtér vizsgálatakor a hőmérsékletet és a nedvességtartalmat szintén figyelembe kell venni.
A veszélyesség mértéke függ a levegőbe kerülő szennyező anyagok minőségétől, mennyiségétől, valamint expozíció idejétől.

A munkavédelmi eszközök területén a szennyezett levegő ellen két különböző módon biztosítható légzésvédő:
- A levegő tisztításával: szűrő típusú légzésvédők, amelyek a környezeti levegőtől függőek
- Levegő vagy oxigén betáplálásával: izolációs légzésvédő készülékek, amelyek a környezeti levegőtől függetlenek.

- Munkavédelmi eszközök: kézvédelem

A védőképesség meghatározása a kézvédő munkavédelmi eszközök esetében is a már jól ismert elv szerint történik, tehát a azon kockázatok paramétereinek konkrét megadásával, amely ellen biztonságosan használhatók.

Ezen munkavédelmi eszközök védelmi szintje:
A védőkesztyű munkavédelmi eszközök esetében a védelmi szint az a szám, amely meghatározza a védelmi képességet, vagy annak valamely szintjét jelöli, és amely a vizsgálati eredmények alapján határozható meg.
A legtöbb esetben a védelemnek 5 szintje állapítható meg, ahol a nagy szám nagy védelmi képességet jelöl. A 0 szint azt mutatja, hogy a kesztyűt nem vizsgálták, vagy az egyedi veszélyforrással szemben nem mutat védelmet.

Kézvédő munkavédelmi eszközök típusai:
- Védőkesztyűk hideg ellen
- Termikus veszélyek ellen védő kesztyűk
- Védőkesztyűk tűzoltók részére
- Védőkesztyűk ionizáló sugárzás és radioaktív szennyeződés ellen
- Kézi kések vágásai és szúrásai ellen védő kesztyűk és karvédők
- Rezgések hatása ellen védelmet biztosító kesztyűk

- Munkavédelmi eszközök: lábvédelem

Ezen munkavédelmi eszközök általános követelményei szerint a különböző szakmákban előfordul(hat)ó kockázatok ellen a dolgozók lábának, és egyes esetekben a lábszárának védelmére gyártott védőlábbelik általános érvényű követelményeit és a vizsgálatok módszereit az MSZ EN 344:1995 szabvány határozza meg.
A lábbelik rendeltetési céljuk szerint, olyan lábbelik, amelyek védelmi célt szolgáló alkatrészeket tartalmaznak azért, hogy a rendeltetési céljuk szerinti szakmai ágazatokban előforduló balesetek okozta károsodástól viselőjét megvédjék.
A lábbeli munkavédelmi eszközök fő alkatrészei: talpmintázat, járótalp, behatolás álló betét (acél talplemez), köztalp, élvonal vagy szegezett erősítő szegély, talpbélés, sarok, fej, fejbélés (habcsík, bélés), felsőrész, orrmerevítő (biztonsági vagy védő), fűzőlyuk erősítő, nyelv, szárrész, szártető-szegő.
A csak gumiból vagy a csak polimerekből gyártott lábbeli részei: járótalp, sarok, fejrész, szárrész. A lábbelik forma kialakításuk szerint a következők lehetnek: félcipő, bokacsizma, lábszárközépig erő csizma, térdig érő csizma, térden felül érő csizma.

Munkavédelmi eszközök társoldalai
Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu