Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
All Inclusive Bt.
 
Cím: 2193 Galgahéviz, Fő u. 50.
Telefon: 06202224192
E-mail: info@aibt.hu
Weblap: www.aibt.hu
 
Térkép:Az All Inclusive Bt.-t családi vállalkozásként alapították 2003 októberében, azóta mára több szakemberrel kibővülve, áll a tisztelt vásárlók és megrendelők rendelkezésére.
Főbb tevékenységeink körében számítógépek, számítógép-hálózatok építése, rendszerfelügyelet, nyomtatók és egyéb perifériák telepítése, karbantartása, illetve javítása tartozik.
Így bármilyen számítástechnikával kapcsolatos probléma esetén, keressen meg bennünket! Az All Inclusive Bt. a Microsoft OVL licensz konstrukcióját ajánlja tisztelt partnereinek.

Open Value előfizetési szerződés:

Az Open Value előfizetési szerződés lehet a legelőnyösebb önnek, amennyiben:
- Vállalata vagy intézménye kis vagy közepes méretű
- Legalább öt számítógéppel rendelkezik
- A szoftverek meghatározott időtartamra (három évre) szóló használati jogát szeretné megvásárolni
- A díjfizetést egyenlő éves részletekben szeretné teljesíteni
- Szerződése keretében, külön díj nélkül Frissítési garanciát kíván igénybe venni

Ki jogosult az Open Value előfizetési licensz szerződés megkötésére?
Ha ön legalább öt számítógéppel rendelkezik, máris jogosult az Open Value előfizetési szerződés megkötésére.

Hogyan működik ez a licensz konstrukció?
Az Open Value előfizetési szerződés segítségével meghatározott időtartamon át gazdaságosan egységesítheti a Microsoft-termékek használatát a vállalat számítógépein. Ez a licencprogram a licencek megvásárlásával szemben alacsonyabb éves díj lehetőségét kínálja. Az Open Value előfizetési szerződés a Microsoft-platformtermékek közül legalább egynek a megrendelésével köthető meg.
Cégforma: Betéti Társaság
Szolgáltatások
Bevezetés a licensz világába


A Microsoft szoftverek megvásárlásával együtt megvásárolja a szoftver használati jogát is. Ez azt jelenti, hogy minden Microsoft termék használatához szükséges a licensz. Alábbi leírásunk segít önnek kiválasztani a legmegfelelőbb licensz programot, illetve részletes tájékoztatást nyújt a különböző lehetőségek előnyeiről, részleteiről.

Licensz: alapvető tudnivalók

Mi tulajdonképpen a szoftver licensz?

A számítógépes programokat szerzői jogi törvény védi, amely kimondja, hogy az ilyen műveket a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül tilos másolni. A szoftver licensz jogosítja fel a vásárlót a szoftver használatára. A vásárló csak a használat jogát birtokolja, és nem magát a szoftvert.
Minden Microsoft szoftverhez tartozik licensz, melyet a felhasználók háromféleképpen vásárolhatnak meg: dobozos szoftver CD-vel együtt; új számítógépre telepített szoftverrel; vagy mennyiségi licencként, legalább öt licensz egyidejű vásárlásakor. Mennyiségi licensz során a vásárlónak lehetősége nyílik örökös, illetve csak határozott időtartamra szóló szoftverhasználati jog vásárlására.

Miért kell törődni a legális szoftverhasználattal és ellenőrizni a szoftver eredetiségét?

A cégek vezetői a szerzői jogi törvény megsértésekor, különösen nagy vagyoni hátrány okozása esetén öt-, különösen jelentős vagyoni hátrány okozása esetén pedig kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők. Magyarországon a vállalatok majdnem minden második szoftvert illegálisan használnak, más szóval a felhasználó cég nincs a megfelelő licensz birtokában.

Mi az a Végfelhasználói Licensz szerződés (EULA)?

A Végfelhasználói Licensz szerződés (EULA) a felhasználó és a Microsoft (vagy annak a berendezésnek a gyártója, amelyre az adott szoftvert előzetesen telepítették) közötti szerződés. Az EULA a szoftver használatával kapcsolatos jogokat tartalmazza.
Az EULA előírhatja, hogy a felhasználó milyen változtatásokat végezhet a szoftveren:
- Korlátozhatja a szoftverről a felhasználó által készíthető másolatok számát.
- Engedélyezheti, hogy a szoftvert a felhasználó áttelepítse vagy áttöltse egy hordozható eszközre.
- Előírhatja, hogy a szoftver frissíthető-e vagy a korábbi verziók használhatók-e.
- A hálózatok használatával kapcsolatos jogokat is adhat.
A Microsofttal kötött mennyiségi licensz szerződésben foglalt jogok és korlátozások eltérhetnek az EULA-ban foglaltaktól. Ebben az esetben a mennyiségi licensz szerződés a mérvadó.

A licensz előnyei


A helyes licensz megvásárlása a nyugalom mellett számos előnnyel jár. A megfelelő licensz program kiválasztásával a vásárló olyan költségoptimalizált döntést hoz, mely garantálja számára a választott szoftverek teljesen legális használati jogát.

Bár számos licensz konstrukció létezik, könnyű a megfelelőt kiválasztani, amely több előnnyel is járhat.
- Pénzmegtakarítás: a mennyiségi licensz programok árkedvezményeket biztosítanak.
- Naprakész termékek: a szoftverpark gyorsan és egyszerűen frissíthető.
- Időmegtakarítás: a mennyiségi licensz szerződés gyorsan és könnyen kezelhető több számítógép esetén is.
- És ami a legfontosabb: a licensz szerződés az egyetlen törvényes út. Megnyugodhat, hiszen a terméket legálisan és megfelelően használja.

Melyik licensz a megfelelő az ön számára?


A licensz szerződés határozza meg a Microsoft-szoftverlicencekért történő fizetés, illetve a licensz típusok felhasználásának és - mennyiségi licensz esetén - beszerzésének módját. Ha nem biztos abban, hogy milyen típusú mennyiségi licensz szerződésre van szüksége, használja a honlapunkon található interaktív licensz program választónkat, amely néhány egyszerű kérdést tesz fel a körülményeiről és a szoftverhasználatáról, majd a válaszai alapján olyan licensz szerződést javasol, amely megfelel az igényeinek.

Licenszelési lehetőségek

- Teljes dobozos termék (FPP)

Teljes dobozos termékeinket olyan otthoni felhasználóknak, illetve tíz asztali számítógépnél kevesebbet üzemeltető kisebb szervezeteknek ajánljuk, akik a Microsoft szoftvereket helyi kiskereskedőktől vagy viszonteladóktól szerzik be. Ebben az esetben a licensz (ez a Végfelhasználói Licensz szerződés) a csomagolásban a lemezekkel és a kézikönyvvel együtt megtalálható, nyomtatott dokumentum.

- Előtelepített szoftver (OEM)

Ha a szoftver új asztali számítógépre előzetesen telepítve lett, a felhasználónak a számítógép első indításakor el kell fogadnia a Végfelhasználói Licensz szerződést. Ez a licensz típus a számítógép gyártója és a felhasználó közötti megállapodás. A legális és eredeti előtelepített szoftverhez a gyártó mindig mellékeli a szükséges dokumentációt és a szoftver adathordozóit (lemezeket). A gyártó a számítógép házára ragasztja az Eredetiséget Igazoló Tanúsítvány (COA) matricáját is.

- Mennyiségi licensz programok

A mennyiségi licensz programok keretében egyszerűen lehet több Microsoft szoftver licensz típust vásárolni, minél többet vásárol, annál nagyobb a mennyiségi árkedvezmény. A mennyiségi licensz programok esetében nem kap Végfelhasználói Licensz szerződést nyomtatott formában. A mennyiségi licensz típusok ugyanis az interneten megtekinthetők, így részletesen ellenőrizhető, hány számítógép és felhasználó tartozik a szerződés hatályába.

Információk a mennyiségi licensz programokról

A mennyiségi licensz szerződések típusainak rövid ismertetése


A Microsoft mennyiségi licensz programjai több licensz vásárlásakor költséghatékony megoldásokat kínálnak a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára, már két asztali számítógép esetén is. A megfelelő licensz szerződések kiválasztásával nemcsak jogosulttá válnak a szükséges szoftverek használatára, hanem hatékonyabban is végezheti szoftvergazdálkodásukat, időt, pénzt és energiát megtakarítva ezzel. Mennyiségi licensz programjaink örökös, illetve határozott idejű felhasználási jogokat biztosítanak. Az örökös és a határozott idejű felhasználási jogot az alábbiakban ismertetjük.

Megválaszthatja, hogy mennyi ideig van szüksége a licensz típusra, és hogyan kíván érte fizetni. A következő licensz lehetőségek állnak rendelkezésére:
- Örökös licensz szerződés: olyan szerződés, amelynek megvásárlásával véglegesen megszerzi a jogot a szoftver használatára.
- Határozott időre szóló licensz szerződés: bérleti szerződés, amely meghatározott időre jogosítja fel a szoftver használatára.

A licensz szerződésekről bővebben

- Örökös licensz szerződések

Az örökös licensz szerződéssel megvásárolja a jogot a szoftver korlátlan ideig tartó használatára. A teljes árat előre, vagy a szerződés időtartama alatt, részletekben fizetheti. Az Open Licence, a Multi-Year Open, az Enterprise szerződés és a Select szerződés örökös licensz szerződés. Ha az örökös licenszhez Frissítési garanciát is vásárol, az adott termék legfrissebb verzióját, valamint a szerződés időtartama alatt megjelenő bármely új verzióját használhatja.

Határozott időre szóló licensz szerződések

A határozott időre szóló licensz szerződés - a bérleti konstrukcióhoz hasonlóan - arra jogosítja fel, hogy a szerződés időtartama alatt használja a szoftvert. Előnyei közé tartoznak az alacsonyabb költségek és a beépített Frissítési garancia, amelynek segítségével automatikusan hozzájuthat a termékeknek a szerződés időtartama alatt megjelenő frissítéseihez.
A licensz szerződés lejártával a szoftver további használatához megújíthatja a licensz szerződést, vagy megvásárolhatja az örökös használati jogokat. Amennyiben úgy dönt, hogy nem újítja meg a licensz szerződést, vagy nem vásárolja meg a jogokat, az összes szoftvert el kell távolítania. Az Enterprise Előfizetés szerződés és az Open Előfizetés szerződés határozott időre szóló licensz szerződés.

- A Microsoft szolgáltatói licensz szerződés (SPLA)

A Microsoft® szolgáltatói licensz szerződés (Services Provider License Agreement) lehetővé teszi a szoftverszolgáltatók számára, hogy a Microsoft termékeit havonta licenszeljék annak érdekében, hogy ügyfeleiknek szolgáltatásokat és alkalmazásüzemeltetést kínálhassanak.

Licensz társoldalai

Kategorizalt linkcsere oldal. websas.hu

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu