Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Columbus Értékesítő Kft. Columbus Légkondi
 
Cím: 1163 Budapest, Kövirózsa u. 5.
Postázási cím: 1625 Budapest, Pf.: 64.
Telefon: 0614041410
Fax: 0614041210
Térkép:Cégünk, a Columbus Klíma cégcsoport a hazai klímatechnológiai (légkondi) piac meghatározó vállalkozása. Vevőinknek egyedülállóan stabil és sokoldalú légkondi választékot kínálunk, magas színvonalú műszaki háttérrel és szervizszolgáltatással. Nemzetközi kapcsolatainknak köszönhetően munkánkban kiforrott euromérnöki és euro-szakszerelői tapasztalatokat hasznosítunk.

Cégünk országos viszonteladói hálózattal importőri, képviseleti és nagykereskedelmi tevékenységét folytat a légkondi gépek területén. Emellett azonban több - főként Budapesten és környékén szerelünk légkondi gépet - fővállalkozási tevékenység keretében megvalósult projektet is referenciáink közé sorolhatunk, amelyekre megbízóink elégedettsége folytán méltán vagyunk büszkék.

A szükséges műszaki berendezéseket, mint a légkondi is, kereskedőink, megrendelőink kívánságára gyorsan, pontosan és reális áron értékesítjük. Szolgáltatásunk színvonala a tulajdonosok és jól felkészült munkatársaink ismereteiből, szaktudásából és munkatapasztalatából fakad. Ügyfélközpontú tevékenységünk a nap mint nap ápolt, nyílt légkörű kapcsolatainkból táplálkozik. Ezt biztosítja a légkondi is.

Cégfilozófiánk szellemében fő célkitűzésünk, hogy ügyfeleink elvárásait - kreatív mérnöki teljesítményünkkel, minőségi szolgáltatásunkkal és megbízható légkondi berendezéseinkkel - maradéktalanul és természetesen hosszú távra elégítsük ki. Arra törekszünk, hogy emberibb, egészségesebb, természetes környezetet teremtsünk légkondi gépeinkkel. Klíma, Fujitsu, Klimatizálás
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Fő tevékenységünk: a légkondi berendezések


Céljaink elérése érdekében széles légkondi termékválasztékunkat több árszinten és minőségben kínáljuk. Egész évben stabil, több, mint félmilliárd forint értékű nagy részben légkondi, készlettel várjuk vevőinket.
A gyártmányújdonságokról a légkondi piacon több száz viszonteladó partnerünket folyamatosan tájékoztatjuk és oktatjuk. Oktatótermünkben légkondi berendezéseinket vevőink és partnereink működés közben is láthatják, sőt, ki is próbálhatják, megtanulhatják kezelésüket, szakszerű paraméterezésüket.
Megrendelőink igénybe vehetik project engineering szolgáltatásunkat. Vevőinknek nemcsak a légkondi berendezésekre, hanem az általunk tervezett légkondicionáló rendszerekre is adunk rendszergaranciát. Munkánkat körültekintő tervezés, szakszerű kivitelezés, valamint aprólékos gonddal ellenőrzött végeredmény jellemzi.
A légkondi értékesítést követő szervizszolgáltatásunk az egész országra kiterjed.
A cég magyar tulajdonban van, tulajdonosai aktívan részt vesznek a vállalkozás napi munkájában és bármikor szívesen állnak ügyfeleink rendelkezésére.
Cégünk minőség iránti elkötelezettségét bizonyítva, már több éve bevezette az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszert, követelménynek azóta is sikeresen megfelelünk.

Légkondi és klímatechnikai berendezések, alkatrészek kereskedelme


Klímaberendezések, légkondi
Split légkondi, ablak légkondi és mobil légkondi (Fisher légkondi, Panasonic légkondi, Midea légkondi, LG légkondi, McQuay légkondi, Daikin légkondi, Fujitsu légkondi, Toshiba légkondi, Samsung légkondi). Precíziós klímaberendezések (Liebert Hiross, Galletti).

Hűtőberendezések
- Folyadékhűtők (Galletti, Thermocold)
- Hőszivattyús folyadékhűtők (Galletti, Thermocold)
- Kondenzációs egységek (Thermocold)
- Uszodai párátlanítók (Thermocold, Microwell)
- Kondenzátorok (Güntner)
- Roof-top (Thermocold)

Légkezelők és légelosztók
- Fan-coil berendezések (Galletti)
- Termoventilátorok (Galletti)
- Légkezelők (Galletti)
- Légfüggönyök (Linea Blu)

Egyéb kiegészítő berendezések
- Légtisztítók (LG)
- Szerelési anyagok, kiegészítők
- Előreszigetelt P3 légcsatornarendszerek

Fővállalkozói tevékenység


Középületek, ipari létesítmények, speciális technológiák, kórházak, lakóépületek építőipari és épületgépészeti munkáinak szervezése, kivitelezése, valamint légkondi gépeik beszerelése, karbantartása. Felemelő érzés, hogy évek óta folyamatosan dolgozunk olyan jelentős cégeknél, mint például a Magyar Tudományos Akadémia, a Giro Elszámolásforgalmi Bank, az OTP Bank, a Sanofi-Synthélabo (Chinoin) Gyógyszergyár, a Jász-Plasztik Műanyaggyártó vagy az Interware Internet szolgáltató.

Technológiai alkalmazások

 
-  Hagyományos klímatechnika, hűtő- és fűtőrendszerek, légkondi
-  Folyadékhűtők
 -  Hőszivattyús berendezések
 -  Geotermikus hőszivattyús rendszerek
-  Légtechnikai rendszerek
 -  "Tiszta tér"-technológiák
 -  Alternatív energiaforrások kombinálása a hagyományos energiaforrásokkal

Légkondi szerviz- és karbantartás


Minden általunk tervezett rendszerre rendszergaranciát adunk, és a szakszerű szervizháttérről az egész ország területén gondoskodunk. Fontosnak tartjuk, hogy a 21. század technikai-technológiai lehetőségeit ügyfeleink igényeihez illesszük.
Ma már a webes és a telefonos elérhetőségeken keresztül helyszíni karbantartó személyzet nélkül is képesek vagyunk naprakész információkat kapni a felügyeletünk alatt álló légkondi berendezésekről. Segítségükkel már a meghibásodások előtt beavatkozhatunk, és megelőzhetjük a gépleállásokat.

Tudnivalók a légkondi berendezésekről

Hűtő-fűtő klíma és légkondi


Azokat a klíma és légkondi gépeket értjük ez alatt, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy a nagy melegben hűteni, hűvösebb, vagy hideg időben pedig fűteni is tudjuk az adott helyiség légterét. A klíma, légkondi berendezések alapvetően hőszivattyúk. A beltér hőjét a kültéren adják le. Felmerült a kérdés, hogy ezt meg lehet-e fordítani? Természetesen igen, csak egy 4 utú szelep kell hozzá, ami a teljes folyamatot megfordítja. Kintről szedjük össze a hőt, és bent adjuk le.

A hőszivattyú körfolyamatának megfordításával a fűtésre felhasznált villamos energiával legalább olyan hatásfokkal, de inkább jobban, azaz olcsóbban tudunk fűteni, mint a gázzal. Az alap hűtő-fűtő klímák 0 és +5C° határig tudnak fűteni. A COP számuk (azt jelenti, hogy egy egységnyi villamos energiával mennyi hűtési/fűtési energiát kapunk) 3 körül van. Ez éppen csak, hogy eléri a gázzal való fűtés hatékonyságát, ezért nem mindenkinek éri meg. Ott éri meg igazán, ahol távfűtés, vagy elektromos kályha van.

Az igazi áttörést az inverter (elektronikus fokozatmentes teljesítményszabályozó) technológia hozta meg. Egy jó műszaki színvonalú inverteres hűtő-fűtő légkondi készülékkel olyan gazdaságosan tudunk fűteni (akár -25 fokig!), hogy összevetve a gázzal való fűtéssel 30-40 százalékos megtakarítást tudunk elérni. Másik óriási előnye az ilyen légkondi gépeknek, hogy beindítás után szinte azonnal a fűtött levegőt fújja ki magából. Hosszabb idő után hazatérve hamarabb érezhetjük a kellemes hőmérsékletet.

A hagyományos fűtésnél a lassan felmelegedő levegővel együtt melegednek a falak és a berendezési tárgyak. A meleg levegő felfelé indul el, és a plafon alatt gyűlik össze, ott van a legmelegebb. A klíma, légkondi berendezések ezzel ellentétben lefelé terítik a meleg légáramot és alulról fűtik a teljes helyiséget, tehát ott van a legmelegebb, ahol éppen tartózkodunk. Arról nem is szólva, hogy a hűtő klímákat az év 20, maximum 30 napján tudjuk használni, a hűtő-fűtő légkondi készülékeket pedig az év felében biztosan. A legjobbakat, akár egész évben használhatjuk, amivel a fűtéshez képest nem kevés energiát, ezzel pénzt is megtakarítunk.

Légkondi: előnyök és hátrányok


Egy jól beállított, megfelelő helyre elhelyezett, nem túl alacsony hőmérsékletre kapcsolt légkondi berendezés nagyszerű lehet a hőség okozta rosszullétek vagy éppen a folyadékveszteség ellen. Még az allergiás betegeknek is jót tehet a légkondi; az alacsonyabb páratartalom és hőmérséklet ugyanis nem kedvez a penészgomba spórájának és a levegőben szálló poratkáknak sem. A túlságosan száraz levegő viszont a nyálkahártyát is kiszáríthatja, ami az alsó és felső légúti fertőzések kialakulásának kedvez.

A legkomolyabb, de viszonylag ritka kór, amelyért a légkondi berendezéseket teszik felelőssé, az úgynevezett légionárius betegség. Ez a fejfájással, lázzal, hidegrázással, izomfájdalmakkal kezdődő betegség légzési nehézségekhez, majd tüdőgyulladáshoz vezet. Ehhez hasonló fertőzést azonban nemcsak a légkondi berendezések, hanem a szakszerűtlenül tervezett vagy szerelt, ritkán használt melegvíztárolók, jakuzzik, zuhanyrendszerek is okozhatnak.

A légkondi karbantartásának fontossága


A légkondi előnyös hatásai ugyanúgy érezhetők tehát, mint a veszélyei. Nem kell azonban mindjárt a legrosszabbra gondolni, ez utóbbiakat nagyrészt elkerülhetjük, ha betartunk néhány alapvető szabályt.

A légkondi berendezéseket félévente-évente ellenőriztetni kell, leginkább szezon előtt, a nyár eleji első üzembe helyezést megelőzően. Ez a légkondi rutinellenőrzés, fertőtlenítés nemcsak a betegségek ellen védhet, de a pár ezer forintos díjat akár vissza is nyerhetjük, mivel a megfelelően beállított légkondi berendezés energiatakarékos is.

Fontos a légkondi szűrőinek rendszeres ellenőrzése, szükség esetén cseréje is. A légcsatornákba döglött rovarok, kisebb madarak is bekerülhetnek üzemszünet idején, mindenképpen érdemes tehát rendszeresen ellenőriztetni, fertőtleníttetni a légkondi berendezéseket. Egy jó szűrő a levegőt is frissebbé teheti, mert véd a penészgombák és egyéb kórokozók ellen.

Légkondi partneroldalai

TopSite.hu - A web legjobbjai. Minden-s.hu Toplista Kategorizalt linkcsere oldal. Ingyen weboldal tervek, gyönyörű háttérképek, kikapcsolódás. websas.hu

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu