Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Faktor Vállalkozási Iroda Kft.
 
Cím: 1173 Budapest, Pesti út 9.
Postázási cím: 1173 Budapest, Pesti út 9.
Telefon: 0612581884, 0612530395
Fax: 0612530394
Nyitvatartás:
hétfő8 - 17
kedd8 - 17
szerda 8 - 17
csütörtök8 - 17
péntek8 - 17
szombat8 - 13
Térkép:Cégünk, a Faktor Vállalkozási Iroda Kft. 1995-ös megalakulását az a szándék vezérelte, hogy a hűtéstechnikai alkatrészek piacán meglévő hiányt próbálja csökkenteni. Az induláskor kitűzött célt szem előtt tartva, folyamatosan fejlődve-bővülve ma már képesek vagyunk partnereink teljes körű kiszolgálására. Ehhez hozzájárult az alapítás óta változatlan összetételű tulajdonosi kör, amely a vásárlók magas szintű kiszolgálását tartja fontosnak.

A legjobb reklám az elégedett vevő!

Kínálatunkban az alkatrészek és a speciális szerszámok mellett megtalálhatóak a különféle lakásklíma berendezések, folyadékhűtők, párásítók, párátlanítók, és új szegmensként, a légtechnikai elemek. Választékunk üzlet-bemutatótermünkben megtekinthető, illetve kipróbálható.
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Szolgáltatásaink:

- Értékesítés
- Kivitelezés
- Szervizelés
- Hűtőkamra-építés

Referenciák:

Referenciáink között megtalálható a lakások klimatizálásától kezdve egészen a nagyüzemi folyadékhűtő szerelésig minden ami a hűtéstechnikába beletartozik.

- Lakásklíma, irodaklíma szerelés
- Vágóhidak hűtése
- Orvosi rendelők klimatizálása
- Üzemcsarnokok hűtése

Mire kell figyelni a lakásklíma berendezés beszerzésénél?

A fejlettebb nyugati országokban nyaranta már régebb óta élvezik az emberek a lakásklíma készülékek nyújtotta előnyöket, itthon sajnos ez még nem annyira elterjedt. A magyarok általában akkor adják lakásklíma vásárlásra a fejüket, amikor a tikkasztó hőségtől megkeserednek nyári napjaik. Így kényszerből, minden informálódás nélkül valamelyik multiáruházba rohanva megveszik az első útjukba kerülő lakásklíma készüléket. Mivel az embereknek általában nincsenek megfelelő szerszámaik, illetve eszközeik egy lakásklíma berendezés felszereléséhez, illetve szakszerű beüzemeléséhez, klímaszerelőhöz fordulnak. Sokszor azonban az örült kánikula következtében elfoglalt szakemberek helyett olyan ezermestert sikerül választani, aki csak felcsavarozni tudja a lakásklíma berendezést.

A kisebb problémák néhány óra elteltével, ám a szakszerűtlenségből bekövetkező szavatossági hibák akár egy év múlva is jelentkezhetnek. Ezért érdemes időben körülnézni a lakásklíma piacon, hogy elkerüljük a későbbi bosszúságokat, és jó döntést hozhassunk. A lakásklíma készülék beszerzéséhez a piac két lehetőséget kínál: a hipermarketek és a szaküzletek. A hipermarketeknek és a barkácsáruházaknak komoly hátránya a szaküzletekkel szemben, hogy eladóik nem szakemberek, így aligha tudnak segíteni a legmegfelelőbb készülék kiválasztásában. Márpedig a jó választás érdekében nem árt szem előtt tartani a klimatizálás legfontosabb tényezőit, melyek a következők:
- A hűteni kívánt helyiség méretei
- A helyiség tájolása
- Ablakfelületeinek nagysága
- A helyiség rendeltetése
- A helyiségben elhelyezett hőtermelő eszközök által kibocsátott hőmennyiség

Általánosságban igaz, hogy tíz négyzetméterre kell egy kilowatt hűtőteljesítményt számolni, azonban ez a szám az előbb felsorolt tényezők miatt jelentősen változhat akár pozitív, akár negatív irányba. A tapasztalat azt mutatja, hogy a vevők jelentős része tájékozatlan, ezért nem árt, ha szakemberre bízza a lakásklíma készülék választását. Arra is figyeljünk, hogy a szakszerűen és jól kiválasztott lakásklímánk felszerelését ne bízzuk egy mondvacsinált szerelőre, ugyanis komoly károkat okozhat a drágán vásárolt lakásklíma berendezésünkben. A lakásklíma beüzemelésének egyik legfontosabb művelete a sokat emlegetett vákuumozás, amely nagymértékben befolyásolja a készülék élettartamát, ugyanis a csőrendszerből el kell távolítani a benne levő párát, ellenkező esetben a rendszerben levő hűtőgáz elsavasodik, és szétmarja a lakásklíma kompresszorát. Ezért hát érdemes időben felkészülni a kánikulára. Célszerű azon szolgáltatók közül választani, akik régóta vannak a piacon, és rendelkeznek bemutatóteremmel is, ahová bármikor visszamehet.

Tartsuk karban lakásklíma berendezésünket

Megfázást, gombás fertőzést, légúti megbetegedéseket, mi több, akár agyhártyagyulladást is okozhatnak az egyre nagyobb számban üzemelő iroda-, illetve lakásklíma berendezések. Előbbiek miatt nagyon fontos, hogy a nyári melegben szinte folyamatosan működő lakásklíma berendezésünk alaposan ki legyen tisztítva, lehetőleg szakember által. Mivel az iroda-, illetve lakásklíma gépek belsejében lerakódott por a levegő nedvességével keveredve ideális táptalajt nyújt a betegségeket kiváltó baktériumoknak.

A lakásklíma berendezések ugyanis cseppekre bontják a levegőben található vizet, az így kialakult a pára pedig a legjobb közeg a kórokozóknak, amelyek belélegezve jutnak az emberi szervezetbe, és amelyek igencsak veszélyesek lehetnek. Létezik például egy legionella nevű kór, köznyelven légiós betegségként emlegetik, amelynek tüdőgyulladáshoz hasonló tünetei vannak, és már számos halálos áldozata volt. Az egyébként fontos információ, hogy a lakásklíma rendszerek normális esetben nem porlasztanak vizet a légtérbe, tehát nem okozhatnak légiós betegséget, azonban ha a kondenzvíz felgyülemlik, a ventilátor beporlaszthat vizet.

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy lakásklíma hőcserélőjénél nedves környezet alakul ki, és ezeken a vizes, párás felületeken rakódik le a környezetben szálló por, valamint különböző szerves anyagok is, amelyek szintén fertőződhetnek baktériumokkal. Ezért szezon előtt mindenképpen ajánlott szakemberrel megnézetni a lakásklíma berendezést, de a szezon alatt sem szabad elhanyagolni a rendszeres karbantartást, hogy lakásklíma ne veszélyeztesse az egészséget.

A lakásklíma jó lehet az allergiásoknak

Egyes allergiás betegek számára kifejezetten jótékony lehet a lakásklíma, de természetesen csak a karbantartott és megfelelő szűrőkkel ellátott lakásklíma jelent segítséget. A penészgomba spórájára és a háziporatkára - pontosabban a levegőben szálló elhullott atkákra és azok székletére –; túlérzékenyeknél a levegő páratartalmának csökkentése is igen fontos, mivel a nedves környezet kedvez az említett részecskék növekedésének. Vigyázni kell viszont a túl száraz levegővel is, mivel ez kiszáríthatja a nyálkahártyát, amivel megint csak nő a légúti fertőzések kialakulásának veszélye. A pollenekre (virágporokra) túlérzékenyeknek - kis túlzással - akár megváltás is lehet egy szűrt levegőjű helység a tavaszi-nyári hónapokban. Léteznek már olyan lakásklímák is, amelyek úgy működnek, hogy ionizációs technikával semlegesítik az allergiát okozó anyagokat, és például az influenza vírust is.

Egészséges lakásklíma használat

Előfordult már önnel, hogy megfázott a klímától? Ha még nem, akkor viszont biztosan hallott már ilyen esetről. Nem kérdés, hogy meg lehet fázni lakásklíma berendezésektől, ha nem megfelelően használjuk azokat. Ezek a megbetegedések szinte 90 százalékban olyankor alakulnak ki, amikor kint kánikula tombol. Ilyen borzasztó melegben az emberek hajlamosak kellően odatekerni a lakásklíma készüléknek, amely ha jól van méretezve, természetesen hozza is a kívánt hőmérsékletet, megfelelő hideget csinálva ezzel a lakásban. Amikor kint százágra süt a nap, sokan úgy gondolják, nem fognak otthon ülni egész nap, így kimennek a szikrázó napsütésbe, az akár 40 Celsius-fokos kánikulába. Ám rövid idő elteltével, jól megizzadva, visszamennek a 40 fokból a 25 fokos, klimatizált lakásba. Ha ezt kétszer-háromszor megteszik, bizonyára az ügyeleten fognak kikötni. Az átnedvesedett testüket, ruhájukat érő, hideg, száraz levegő ugyanis garantált megfázáshoz vezet.

Ilyen esetekből tanulva, és ezek elkerülése végett adjuk a következő hasznos tanácsokat:
- Ne állítsunk be 6-7 foknál hidegebb hőmérsékletet a lakásklíma készülék távirányítóján, a kinti levegőhöz képest. Ha kint például 34 fok az árnyékban mért hőmérséklet, akkor a 27 fokos klimatizált levegőt is elég hűvösnek fogjuk érezni.
- Ha lehetséges, alacsony ventillátorfordulatszámot állítsunk be a lakásklíma távszabályzójával, így a nagy légáram keltette megfázást, fejfájást is elkerülhetjük. Vannak, akik amúgy is érzékenyek a nagy légáramra, huzatra.
- Nagy melegben jön a legjobban, ha a lakásklíma készüléket (még a vásárlásnál) kissé túlméreteztük, ilyenkor ugyanis kisebb légsebesség hatására is képes a légkondicionáló tartani az adott hőmérsékletet.

További jó tanácsok a lakásklíma berendezésekről

Legyen minél feljebb:

Igyekezzünk arra törekedni, hogy a lakásklíma levegő befújási pontja a lehető legmagasabbra kerüljön, mivel a hideg lefelé ereszkedik. A felszerelési magasságot befolyásolhatja a lakásklíma telepítési utasítása, amely többnyire előír egy bizonyos távolságot, melyet a mennyezettől számítva be kell tartani. A klasszikus, oldalfali lakásklíma esetében a kifúvás mindig a készülék alsó részén található, így a befúvási pont is aránylag alacsonyra kerülhet. Ezért egy normál belmagasságú lakásnál a legmagasabb pont körülbelül 220 cm magasságban lesz, ami nem a legoptimálisabb, de azért híján elfogadható. Beszerezhetők már olyan lakásklíma berendezések, amelyek közvetlenül a mennyezetre szerelhetők, és így emelik meg a befújási pontot. Ezek a lakásklíma készülékek viszont terjedelmesebb méretük miatt esztétikai szempontokkal ütközhetnek, főleg lakóterek klimatizálásánál. Optimális megoldást nyújtanak a beépíthető lakásklíma készülékek, amelyek még kisebb lakások esetében is alkalmazhatók, és mind a magas ponti, mind a vízszintes befújást megvalósítják.

Vízszintes fújásra állítsuk:

Egyszerű és egyértelmű, hiszen ha alig fejmagasság fölött indul el a lakásklíma hideg levegője, legalább ne lefelé, egyenesen ránk fújja. Hagyományos, oldalfali lakásklíma berendezések vásárlása esetén érdemes megnézni, hogy a lakásklíma mennyire közelíti a vízszintes befújási irányt, és hogy megtartja-e ezt az állapotot kikapcsolás után, vagy minden egyes indításkor újra kell állítgatni az optimális szöget. Mindez azért fontos, mert nem jó az egészségre nézve, ha a hideg levegő egyenesen az ember arcára, hátára jön.

Kerüljük a szelet:

Ha mindent megtettünk annak érdekében, hogy lakásklíma berendezésünk a minimális hideg légáramlás a legmagasabbról a lehető legvízszintesebben fújjon, akkor közel vagyunk ahhoz a ponthoz, amelyet optimumnak nevezhetünk. Amit még figyelembe kell vennünk lakásklíma berendezésünk felszerelésénél, az az elhelyezés.

Ezt a következő tényezők befolyásolhatják:
- A lakásklíma műszaki korlátai
- A lakásklíma kültéri és beltéri egység közötti rézcsővezeték elvezetésének nyomvonala, mivel hiába találunk egy remek helyet a beltéri egységnek, ha azt nem, vagy csak nagyon csúnyán lehet összekötni a kültéri egységgel.

Lakásklíma társoldalai

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu