Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
WebTudakozó Keresőoptimalizálás
 
Cím: 1037 Budapest, Kunigunda útja 15.
Postázási cím: 1037 Budapest, Kunigunda útja 15.
Telefon: 0614361035
Fax: 0614351034
Térkép:

A WebTudakozó Kft. keresőoptimalizálás szolgáltatásaival Ön elsősorban a webes megjelenésének, a weblapja látogatottságának, ezáltal bevételének növelését teheti könnyűvé.

Mindamellett, hogy korlátlan mennyiségű információt vihet fel WebTudakozós megjelenésébe, akár egy (vagy több) hirdetési kampánnyal többszörösen is erősítjük cége pozícióját a keresőkben, illetve potenciális vásárlói körében termékeinek, szolgáltatásainak jelentőségét.

A WebTudakozó keresőoptimalizálás Turbó Csomagunkkal még versenytársait is megelőzi a Google-ban és a többi keresőben.

A WebTudakozó szerkesztő felülete felhasználóbarát kialakításának köszönhetően könnyen értelmezhető, illetve kezelhető. Egy belépési név és jelszó segítségével az Öné a lehetőség az önálló és tetszőleges számú frissítésre.
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Keresőoptimalizálás szolgáltatásaink:

- WebTudakozó Turbó Csomag
- Webtudakozó Internet Turbó Csomag
- Webtudakozó Extra Szolgáltatások
- WebTudakozó "MiniWeb egyedi arculat" szolgáltatás
- WebTudakozó Saját DOMAIN név szolgáltatás
- WebTudakozó Saját e-mail postafiók szolgáltatás
- 250 fix látogató az Önök weboldalára

Mit érhetünk el a keresőoptimalizálás elvégzésével?

Ha nem pusztán azért készítünk honlapot, hogy fel lehessen tüntetni a névjegykártyán, vagy hogy legyen hová kitenni a családi fényképeket a rokonság számára, akkor alapvető kívánalom, hogy a honlap megtalálható legyen az interneten. Ha másképp nem, legalább a cég nevére rákeresve. Ennek ellenére sok vállalkozás internetes oldala még akkor is csak a huszonhetedik helyen bukkan fel, amikor kifejezetten a cég nevét írjuk be - ez presztízsszempontból sem az igazi.

Amennyiben pedig egy kicsit is komolyan vesszük az internetes jelenlétet, a keresőoptimalizálás hozzásegíthet ahhoz, hogy többszörösére növekedjen a látogatottság (a kiinduló állapottól és a keresőoptimalizálás minőségétől függően akár több tízszeresére is!), ennek pedig használható, kulturált honlappal és vonzó termékekkel, szolgáltatásokkal kombinálva üzletileg is jelentős lehet a hozadéka, és ismertségünket is nagymértékben növelheti.

Igazán profi keresőoptimalizálás főleg akkor szükséges, ha a nemzetközi piacot célozzuk meg angol nyelvű honlappal, mivel a magyar nyelvű internet még mindig annyira kezdetleges állapotban van, hogy itt szinte minimális keresőoptimalizálás elvégzésével is lehet tarolni a keresőkben. Más kérdés, hogy éppen a hazai internetfejlettség miatt a legtöbb területen az elérhető üzleti eredmény is korlátozottabb.

Keresőoptimalizálás fokozatai

Ahhoz, hogy weboldalunk lapjai sokszor, jó helyen és érdeklődést felkeltő módon jelenjenek meg, az alábbi lépéseket kell megtennünk:

- Keresőoptimalizálás: megfelelő szöveggel ellátott weboldalak létrehozása
A keresők szöveges információt olvasnak és szöveges linkeket követnek. Alapvető fontosságú tehát, hogy mennyi és mennyire szabatosan megfogalmazott szöveg található az oldalon; továbbá, hogy minden szöveges információt el lehessen érni szöveges, teljes értékű linkekkel. Ez a lépés pusztán oldalunk jobbá tételét jelenti, még nem is a weblap keresőoptimalizálás kategóriájába tartozik, mégis a későbbi keresőoptimalizálás elengedhetetlen feltétele.

- Keresőoptimalizálás: linknépszerűség növelése
Minél több helyről mutat külső hivatkozás a webhelyre, annál több látogató érkezhet, kivéve ha rossz szomszédságba keveredett a honlap. Csupán a linkek számának növelése azonban még nem keresőoptimalizálás, hiszen a linkek szaporítása nemcsak közvetlen látogatottság-növekedést generál: a bejövő hivatkozások a webhely általános fontosságának növelésével közvetve is hozzájárulnak a keresők felől érkező forgalom erősödéséhez, a linkre rakott kulcsszavak pedig az oldal keresésfüggő fontosságának növekedéséhez járulnak hozzá. Nem mindegy tehát, hogy honnan, a webhely mely részére és milyen szöveggel mutatnak linkek oldalunkra.

- Keresőoptimalizálás: webhely-optimalizálás
A weboldal célját tükröző, szabatosan, jól megírt szöveg még nem feltétlenül tartalmazza az összes gyakran keresett kulcsszót, illetve nem feltétlenül azok a kulcsszavak kerültek a leghangsúlyosabb helyekre, melyek a legtöbb látogatót hozzák. Ebben a lépésben tehát a kulcsszavak megfelelő kiválasztásáról és elhelyezéséről van szó. A kulcsszavak kiválasztása során figyelembe kell venni, hogy a honlap iránt potenciálisan érdeklődő, céltudatosan kereső felhasználók milyen kifejezésekre keresnek rá a leggyakrabban, és el kell dönteni, hogy ezek közül melyek érdemesek a keresőoptimalizálás elvégzésére.

- Keresőoptimalizálás: listamegjelenés-optimalizálás
Ha a megfelelő kifejezésekre rákeresve, már előkelő helyen jelenik meg az optimalizált weboldal, az már fél siker. Ez a keresőoptimalizálás azzal fokozható még, ha úgy írjuk meg a weblapokat, hogy a találati rangsorokban megjelenő kivonatok figyelemfelkeltőek legyenek: felkeltsék a reménybeli látogatók érdeklődését.

A keresőoptimalizálás közvetlen célja

Elsődleges cél tehát, hogy a felhasználók kereséseinek minél nagyobb hányada végződjék az optimalizált oldalra mutató linkre kattintással. Másodlagos cél, hogy minél több olyan látogatónk legyen, aki az optimalizált oldal célközönségébe tartozik. A keresőoptimalizálás tehát elsősorban arról szól, hogy minél több céltudatosan kereső felhasználót vonzzunk oldalunkra.

Rendszeres látogatókat vagy szörfölő felhasználókat csak közvetve vonzhatunk a keresőoptimalizálás eszközeivel, ezért ha lehetséges, együtt kell alkalmazni a hagyományos reklámok, internetes marketing és keresőmarketing módszereivel. Mivel utóbbiak komoly anyagi ráfordítást igényelnek, sok weblap csak keresőoptimalizálás elvégzését engedheti meg magának.

A honlap keresőoptimalizálás közvetett haszna

A reklámköltések nagyjából csak addig hoznak közvetlenül új látogatókat a promotált oldalra, ameddig a reklámkampány tart, a hirdetés látható. Ezzel ellentétben, a keresőoptimalizálás időben elhúzódó pozitív hatással van a látogatottságra: a keresőoptimalizálás elvégzésére befektetett anyagi ráfordítás akár még egy év után is biztosíthatja a látogatottság folyamatos növekedését. A keresőoptimalizálás további jótékony mellékhatása pedig, hogy az optimalizált oldal áttekinthetőbbé, világosabbá, használhatóbbá és informatívabbá válik.

Keresőoptimalizálás: szüksége van rá honlapomnak?

Ha az alábbi kérdések valamelyikére igen a válasz, akkor valószínűleg nem árt foglalkozni a keresőoptimalizálás kérdésével:
- Jól jöhet a keresőoptimalizálás, ha a honlapra ki van írva, hogy ilyen vagy olyan böngésző ajánlott, illetve ilyen vagy olyan lejátszót, egyéb programot kell letölteni megtekintéséhez.
- Szükséges a keresőoptimalizálás, ha a kurzort az oldalon található szövegek felett mozgatva nem lehet kijelölni a szöveget.
- Szükséges a keresőoptimalizálás, ha a honlap nyitólapján egy kérés nélkül felugró újabb ablakban kezd el betöltődni.

- Jól jöhet a keresőoptimalizálás, ha az oldal megnyitásakor megjelenik egy ilyen vagy ehhez hasonló felirat: az oldal betöltése folyamatban...
- Szükséges a keresőoptimalizálás, amennyiben nincs olyan link, amelyiknek ki tudnád jelölni a szövegét, tehát képből áll.
- Kelhet a keresőoptimalizálás, ha navigációs menü mindenféle kiugró, legördülő és egyéb látványos formában jelenik meg.
- Szintén érdemes a keresőoptimalizálás elvégzése, ha a weboldal nyitólapján egy intro szerepel, vagy egyetlen kép, logó, nulla információval.
- Jól jöhet a keresőoptimalizálás, ha a Google keresőben a cég nevére, vagy főbb tevékenységét meghatározó kulcsszavakra rákeresve, az oldal nem jelenik meg a top 20 pozícióban.

A magyar keresőoptimalizálás helyzete

Az internet kultúrája, így a keresőoptimalizálás kultúrája magyar nyelvterületen még alacsony, a weboldal keresőoptimalizálás téveszméinek elterjedtségéről sok weboldal tanúskodik, ezért néhány egyszerű optimalizálással látványos eredményt érhetünk el. Tartós eredmények eléréséhez azonban sok munkára van szükség.
A magyar nyelvű honlap keresőoptimalizálás szolgáltatók zömének fő tevékenysége online marketing, PR/reklám vagy webfejlesztés, a keresőoptimalizálás tevékenységét fő foglalkozásként végző vállalkozások száma kevés.

Keresőoptimalizálás társoldalai
Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu