Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
T.L. Művészeti Műhely Bt.
 
Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 223.
Postázási cím: 1032 Budapest, Bécsi út 223.
Telefon: 06304870786
Fax: 0614361034
Térkép:Képkeretezés határok nélkül! Családi vállalkozásunk 1994-ben kezdett el a képkeretezés, a képkeret forgalmazás területén működni. Ismerjük a modern képkeretezés minden technikáját (paszpartuzás, kasírozás, fóliázás, keret restaurálás, konzerváló képkeretezés) és alkalmazzuk a képkeretezés összes fortélyát (festmény szerűsítés, laminálás, felület fóliázás).
Magunkénak valljuk a régi képkeretező-mesterek odaadó és lelkiismeretes, a képkeretezés iránt elhivatott munkáját. Képkeretezés: egyedülálló képkeret választékból (kb. 3000 képkeret és 400 féle paszpartu fajtából válogathat), saját gépeinknek köszönhetően rendkívül rövid határidővel állunk a képkeretezés területén (akár 24 órán belüli képkeretezés) megrendelőink rendelkezésére szolgáltatásainkkal.
Az ötlettől a megvalósulásig: teljeskörű megoldást nyújtunk a képkeretezés minden területén!
Tegye próbára tudásunkat a nálunk megrendelt képkeretezéssel. A lakberendezéssel kapcsolatos új tendenciákhoz igazodva, a nálunk készült képkeretezés, a bútorok kiegészítőjeként kerül be a lakásokba. Összekapcsolva ezzel a képkeretezés művészetét a mindennapi használati tárgyainkkal.
Nincs az a tárgy (szivar, póló, érme, fegyver, kézimunka) vagy téma (papirusz, bőrkép, merített papír, régi térkép, oklevél), amit ne lehetne keretbe foglalni képkeretezés által. Mindenre van képkeretezési ötletünk!
Cégforma: Betéti Társaság
Képkeret-Bolt
Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 223.
Telefon: 06304870786
Nyitvatartás:
hétfő10 - 17
kedd10 - 17
szerda 10 - 17
csütörtök10 - 17
péntek10 - 17
szombat9 - 12
Szolgáltatások
Képkeretezés

A képkeretezés által megoldást nyújtunk Önnek arra, hogy emlékeit kifogástalan állapotban megőrizhesse unokáinak képkeretező tudásunk és képkereteink segítségével.

A képkeretezés másik fontos funkciója a kép védelme. Elsősorban a képkeretezés segít abban, hogy a por, a nedvesség, a zsír vagy más hasonló szennyezés kárt ne tegyen képeinkben, emléktárgyainkban.

Képeink, festményeink bemutatásakor különösen fontos a látvány. A képkeretezés erősíti a kép hatását, akkor ha a képkeretezés összhangba kerül a témával. Mivel a képkeretezés teljesen harmonizál a képpel, akár új környezetbe is jól beilleszthető.

Ezenfelül a képkeretezés azt is kifejezi, hogy a képkeret értékes dolgot foglal magába, amit védeni kell. Vakrámára feszített olaj- vagy akrilképnek is kell képkeret. A képkeretezés ebben az esetben arról is gondoskodik, hogy a vakráma ne deformálódjon.

Minden papírra készült alkotásnak szüksége van a képkeret és az üveg védelmére, ebben a képkeretezés segít. Még a legegyszerűbb paszpartu is művészibbé teszi a képkeretezés összhatását. A paszpartu nemcsak optikailag van jó hatással a keretezett képre, hanem megakadályozza az üveggel való közvetlen kapcsolatotot is. Ezáltal az elkészített keretben a kép lélegezni tud.

Kasírozás (ragasztás)

…az életre szóló kötődés…

A kasírozás (ragasztás) az egyik legrégibb technológia, amit már a történelem előtti időkben is ismertünk (a kasírozás a legelső oldhatatlan kötési mód amit az emberek ismertek). A kasírozást használták maszkok készítéséhez, könyvek kötéséhez egyaránt.

A kasírozás az a folyamat, amikor a képanyagot ráragasztjuk (kasírozzuk) valamilyen egyenletes, kemény hordozóanyagra. Azért fontos, hogy a kép szép sima maradjon, és ne hullámosodjon meg a képkeretben, mert így üveg nélkül is keretezhető.

Csak abban az esetben használjuk a kasírozást, ha a kép nem különösebben értékes, vagy más módszerrel a képkeretezés nem lehetséges (pl. nagyon szakadozott, hullámos, vagy régi képek esetén). Ebben az esetben beszélhetünk konzerváló képkeretezésről.

Mi az amit lehet kasírozni: fotó, poszter, puzzle, papirusz, pergamen, gobelin, selyem, bőr, térkép, fénymásolat, olajfestmény, vízfestmény, krétarajz, tintasugaras- és művészeti nyomat. Az említett kasírozási lehetőségek nagy részét kasírozás után paszpartuval is dekorálhatjuk.

Képkeretezés esetén háromféle kasírozási technológiát alkalmazunk: nedves-, öntapadó száraz- és meleg-kasírozás, ezekhez kétféle alaplemezt használunk: MDF-t (préselt falapot) és hablemezt (habosított karton).

Paszpartu (papír keret)

...a dekoratív képkeretezés alapeleme…

Minden papírra készült alkotásnak szüksége van a keret és az üveg védelmére. A paszpartu még fokozza a hatást. A paszpartu lehetőséget nyújt arra, hogy a kép és a keret színei még jobban harmonizáljanak egymással. A paszpartu elősegíti, hogy a kép több teret kapjon, jobban a középpontba kerüljön, így lakásának egyik legszebb díszévé váljon.

A passe-partout (paszpartu) egy kb. 1,4 mm vastag, a kép méreténél nagyobbra vágott, többnyire ablakkal ellátott karton. A pase-partout (paszpartu) üveg és a kép között helyezkedik el, egy légrést biztosítva, hogy az alkotás ne érintkezzen az üveggel. Nem csak optikailag van jó hatással a képre, hanem a téma ezáltal "lélegezni" is tud. A paszpartu védő funkcióján túl rendkívüli dekoratív hatást kölcsönöz a bekeretezett képnek. Képkeretezéshez nagy szín választékban kapható ez a speciális karton fajta, körülbelül 400 paszpartu mintából válogathatnak.

Paszpartu kollekciónkból nem hiányoznak a szövet, bársony, metál, tapéta és egyéb különleges felületű kartonok sem. A különböző vastagságú savmentes múzeumkartonok a tartósító keretezést segítik elő (eredeti rajzok, grafikák).

A paszpartu magja is különböző színű lehet, ami ferde kivágású ablaknál és a V díszítő vágásnál látszik. A különböző díszítő kivágásokkal és a többszínű paszpartu kartonok egymásra helyezésével nagyon izgalmas dolgokat lehet alkotni. A paszpartu karton felületét is lehet díszíteni átnyomható mintákkal, festéssel stb.

A számítógépvezérelt paszpartu vágás lehetővé teszi a szabálytalan alakú paszpartu ablakok elkészítését. Így a képkeretezés az Ön egyéniségét is tükrözi.

Partneroldalak
Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu