Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Autólámpa Klinika Kft.
 
Cím: 2220 Vecsés, Fő út 188.
Postázási cím: 2220 Vecsés, Fő út 188.
Telefon: 06309613353, 0629553480
Fax: 0629553481
Nyitvatartás:
hétfő9:00 - 17:00
kedd9:00 - 17:00
szerda 9:00 - 17:00
csütörtök9:00 - 17:00
péntek9:00 - 17:00
szombat9:00 - 12:00
Térkép:Cégünk autóalkatrészek és karosszéria elemek forgalmazásával foglalkozik európai, japán, koreai és amerikai gépkocsikhoz, teherautókhoz.

Vállalkozásunk vállalja az egyedi alkatrészek, karosszéria elemek beszerzését rövid határidővel bármilyen típusú gépkocsihoz.

Nálunk mindent megtalál, amire csak gépkocsijának szüksége lehet, így például karosszéria elemek különböző fajtáit, világítás alkatrészeket, elektromos- és mechanikus alkatrészeket, xenon szetteket, riasztókat, radardetektorokat, felniket, téli-nyári gumikat, autóápolási cikkeket, tuning kiegészítőket, design lámpákat.
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
A karosszéria elemek ápolásának fontossága

Karosszéria elemek: téli védelem autónknak


A tél sokak számára örömforrás, azonban az autósok többségénél nem ez a legkedvesebb évszak. Az aszfaltra juttatott só agresszívan viselkedik az autók fém alkatrészeivel szemben. A mai modern járműfestékek, és a gyártás során a karosszéria elemek típusaira juttatott korróziógátló anyagok hathatós védelmet nyújtanak az autóknak, de a fényezést is szükséges ápolni. A sózást követően a maró hatású oldatot bő vízzel öblítsük le, a karosszéria elemek fajtáiról és a kerékjáratokból egyaránt.

A karosszéria elemek letisztítását otthon is elvégezhetik a gépjárművezetők, mivel ez csupán pár percet rabol el az idejükből, míg ennek elmulasztása esetén a sós lé néhány éven belül képes „átrágni” magát a karosszéria elemek bármelyikén. Sok autós ezt a benzinkutakon található gépi mosással igyekszik elintézni, azonban ennek a tisztítási technológiának meg vannak a hátul ütői. A forgó kefék apró karcolásokat ejtenek a karosszéria elemek fényezésében, amelyek idővel bemattítják az autót.

Az így a karosszéria elemek fajtáin létre jött sérüléseket gépi polírozással el lehet tüntetni, azonban ennek elvégzését inkább szakemberre bízzuk, mert ha nem megfelelően követjük a technológiai sorrendet, akaratlanul is ártunk a karosszéria elemek fényezésének. A művelet során több lépcsőt követünk. Az elsőben egy durvább políranyaggal tüntetjük el a karosszéria elemek karcolásait, majd egy finomabbal a kisebbeket, amely egyben fényes felületet is ad. Ezután speciális viaszt juttatunk a karosszéria elemek felületére, amely így jobban ellenáll a víznek, és más, a festett karosszéria elemek fajtáit károsító folyadéknak.

A karosszéria elemek polírozását tanácsos tél előtt elvégeztetni, és utána már elegendő a kézi pasztázás. A karosszéria elemek fényezését akkor kell ily módon kezelni, ha a vízcseppek már nem gyöngyökben csorognak le a karosszériáról, hanem nyújtottabb alakban, vagy csak egyszerűen lefolyik. Ez a megoldás karosszéria elemek kisebb karcolásait és apróbb kövek okozta felverődésekre is hatásos gyógyírt jelenthet, a mélyebb, tehát a festék réteget is érintő karosszéria elemek sérülései viszont csak újra fényezéssel javíthatók.

Karosszéria elemek: a helyes gépjárműmosás


Először is bő folyóvízzel eltávolítjuk a karosszéria elemek re tapadt nagyobb szennyeződéseket, majd ezt követően, javasolt a karosszéria elemek fényezett felületére tapadt bogár-, kátránydarabkákat és madárürüléket egy speciális, de bármely autós boltban kapható oldószerrel leoldani. Ezt követően az autósamponos vízzel bőven áttöröljük a karosszériát, felülről lefelé haladva.

Fontos, hogy ne durva szövettel vagy szivaccsal mossuk járművünk karosszéria elemek részeit, használjunk inkább kifejezetten erre a célra kifejlesztett eszközöket. Nem nagy beruházás egyik sem, viszont ezek előnye, hogy az anyag szálai között nem tapad meg a por és a sár, vagy ha mégis, sokkal hamarabb és könnyebben kiöblíthető belőle.

A vizet folyassuk, vagy ha vödörből mosunk, akkor gyakorta cseréljük. Az alapos mosást nem csak esztétikai okok miatt javasolt elvégezni, ugyanis a karosszéria elemek fényezésére rakódó por károsítja a felületet, ezért hetente nem árt ily módon óvni a járműveket.

Karosszéria elemek javítása - avagy hogyan válasszunk szervizt


Bizton állíthatjuk, hogy a lakásunk, házunk után a legnagyobb befektetésünk az autónk, a szemünk fénye. Rengeteg órát, napot, vagy hetet, sőt, hónapot töltöttünk annak idején, hogy kiválasszuk a megfelelő, ami után majd bolondulnak a nők vagy lehet döngetni az országúton, vagy belefér a család és a kempingszettünk, kinek-kinek ízlése szerint.

Ez a történet kezdete... És ha már lezongoráztuk a lízingszerződést és a biztosításokat azt hisszük, hogy túl vagyunk a nehezén. Nem szép ilyen sötét jövőt festeni, de néha-néha bizony előfordul egy koccanás, netán baleset, ami után szemünk fényét, kocsinkat helyre kell pofozni. Itt jön a képbe a karosszéria elemek javítója. A karosszéria elemek javítója az a megmentő, aki segít a sérült drágánknak. Persze karosszéria elemek javító műhely, de melyik és milyen? És mennyiért? Inkább a márkaszerviz? Vagy a szomszédfiú? A kulcskérdés: melyik karosszéria elemek javító műhely a nyerő?

A kérdés helyes. Az autónk érték és az autónk drága. A szívünknek is. Még szerencse, hogy választhatunk. Fontos! Ne hagyd, hogy a biztosítód vagy a házastársad belekényszerítsen egy rossz megoldásba. A karosszéria elemek javító műhelyeik különféle árakon, különféle módszerekkel dolgoznak. Fontos, hogy ne menjünk bele, hogy számla nélkül csinálják meg értékes autónkat, mert ha esetleg eladásra kerülne az autó, szükség lesz annak igazolására, hogy a ráfordított munka tényleg annyi, amennyi. A kicserélt alkatrész, tényleg az, ami.

A biztosítónak is sokszor szüksége van a karosszéria elemek javításról szóló igazolásra. És természetesen a tulajdonosnak is szüksége van arra, hogy gépjárműve minél előbb visszakerüljön a forgalomba, úgy hogy az alattunk a megszépült, megújult, szépen guruló paripánk, duruzsoló motorral menjen végig a főutcán.

Íme néhány szempont ami segít kiválasztanunk a megfelelő karosszéria elemek javító műhelyt:

- Van-e a nonstop készenléti idő?
- Alkalmazkodnak-e a te időbeosztásodhoz?
- Van-e házhoz szállító szolgáltatásuk? Alkalmasint szükségünk lehet rá.
- Garantálják-e, hogy adott határidőre készen lesznek a karosszéria elemek javításával?
- Tudnak-e ajánlani csereautót, amíg a sajátodat szerelik?
- Meddig tart a garancia az autóra? Élethossziglan? És mire vonatkozik pontosan: a festésre, a karosszéria elemek javítására vagy csak a végzett munkára?
- Milyen szakik vannak a műhelyben? Öreg tapasztalt mesterek, vagy kezdő, ipari tanulók?
- Mióta áll fenn a szerviz?
- Milyen műszereik vannak? High-tech mérőberendezésekkel, megfelelő huzatópadokkal vagy ősrégi emelőkkel dolgoznak?

Érdekességek a karosszéria elemek világából

Alumínium karosszéria elemek lehetnek a következő Audi A4-ben


Bár az Audi középkategóriás autója, az A4-es legutóbbi változatát nem is olyan régen mutatták be, a német mérnökök már gőzerővel dolgoznak az utódon, amely várhatóan alumínium karosszériás lesz. Az Audi jelenlegi modellpalettáján az Audi A8 és az A2 visel teljes alumínium karosszériát, de az Audi TT karosszéria elemek típusainak egy része is ebből az anyagból készül.

A közelmúltban napvilágra került tervek szerint az Audi arra készül, hogy az Audi A4-est is alumínium karosszéria elemes utóddal váltsa le. A mérnökök szerint a könnyűfém karosszéria elemek előnye, hogy csökken az autó súlya, ezáltal csökkenhet a fogyasztás is. A kis egyterű Audi A2-es például közel 200 kilóval könnyebb, mint fő riválisa, az A-osztályos Mercedes.

Természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy esetleg az új A4-es vevőket hódíthat el a konkurens márkáktól az alumínium térvázzal. Az alumínium karosszéria elemek hátránya, hogy előállítása jelentősen drágább az acélnál és javítása is jobb felkészültséget és műszaki hátteret igényel a bevett acél karosszériáknál.

18 hónapon belül mutatják be következő Audi A3-ast, a hírek szerint szintén alumínium karosszériával. Kisebb tömeg esetén azonos teljesítménnyel a javuló súly-lóerő arány miatt jobb menetteljesítmények érhetők el.

Új hegesztési eljárás a Mazdától


Egy régi technológia újraélesztésével jelentkezett a Mazda. A szokásos nagy energiaigényű és bonyolult, nagyméretű felszerelést igénylő ívhegesztés helyett mostantól dörzshegesztést alkalmaznak az alumínium karosszéria elemek összeszerelésénél.

Nagy vonalakban az eljárás a következő: a karosszéria elemek fajtáit egy hegesztőszerkezet tartókonzoljai közé helyezik. A két elem közti hegesztőkészülék forgásba lendül, eközben a két elemet egymás felé nyomják, a forgó szerkezet súrlódása hőt fejleszt, ez megolvasztja az alumíniumot, és a két elem rögzül egymáson.

A dörzshegesztés legnagyobb előnye, hogy energiaigénye csupán 1 százaléka a hagyományos alumínium-hegesztési eljárásoknak.

Karosszéria elemek társoldalai

Minden-s.hu Toplista websas.hu Kategorizalt linkcsere oldal.

LINKTAR.hu"

TopSite.hu - A web legjobbjai.

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu