Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Master's Variant Bútor Kft.
 
Cím: 1142 Budapest, Tengerszem u. 35-37.
Postázási cím: 1142 Budapest, Tengerszem u. 35-37.
Telefon: 0614670358
Fax: 0614121469
Térkép:A Masters Variant Kft. fő profilja az egyedi megjelenésű, színvonalas bútorok (irodabútor, pultrendszer stb.) gyártása, valamint irodai székek és kiegészítők forgalmazása.

A Masters Variant Építőipari és Kereskedelmi Kft. 1996. év decemberében alakult, több éve együtt dolgozó, asztalosipari tevékenységet végző szakemberekből.

Tevékenységünk elsősorban az egyedi tervezésű-kivitelezésű, igényes, magas színvonalú irodabútor, egyéb bútor (kollégiumi), banki pultrendszer, recepciós pult és sorozatgyártású termék fajták előállítására irányul.

Az irodabútor és egyéb termékek gyártására alkalmazott technológiánk lehetővé teszi, hogy rugalmasan igazodjunk a megrendelő igényeihez. Tekintse meg honlapunkat, mely ízelítőt ad irodabútor és egyéb munkáinkról.

Felhasznált anyagaink:
- Laminált forgácslap
- Dekor, akrill, tömörfa és furnérozott lapanyagok

Tekintse meg referenciánkat, kívánság szerint felmérjük, megtervezzük és árajánlatot készítünk az Önök igényei szerint. Termékeinkre 3-10 év garanciát vállalunk.
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Cégünkről bővebben

Bútorainkat (irodabútor, recepciós pult, pultrendszer stb.) több mint 2000 színben gyártjuk, ezáltal formában, színben és felületben a variációk szinte végtelen lehetőségét tudjuk biztosítani.
Partnereinkkel korrekt üzleti kapcsolatot és sikeres együttműködést építettünk ki az évek folyamán, melyet biztos gyártói háttérrel, garantált utánszállítói kapacitással, és a vállalt garanciális feltételekkel támogatunk.
Az irodabútor és bútor piac igényeihez igazodva vállalkozásunk 2002. májusában bevezette, és működteti a ISO 9001 Minőségbiztosítási rendszert a termékek és szolgáltatások állandó, magas színtű minőségének biztosítása érdekében.

Irodabútor és bútor megrendeléseinket az ország egész területéről kapjuk, melyeket 3-5 heti (nagyságrendtől függően) szállítási határidővel teljesítünk.
Cégünk komplett belsőépítészeti tervezést és szaktanácsadást ad megrendelőink kérésére. Irodabútor és egyéb bútor termékeink minőségi színvonalát, megbízhatóságát bizonyítja, hogy a vevőkörünket folyamatosan bővítjük. Jelenlegi gyártási kapacitásunk évi 400 millió Ft., melyet folyamatosan bővítjük.
Évente több közbeszerzési pályázaton nyert bútorozási munkát végzünk. Több nagy hazai, illetve külföldi bútoros céggel és generálkivitelezővel állunk üzleti kapcsolatban. Irodabútor és egyéb bútor termékeinkre 3-10 év garanciát vállalunk anyaghasználattól függően.

Termékeink felhasználási területe:

- Irodabútorozás (irodabútor és kellékek)
- Recepciós pultok
- Bankok, biztosítótársaságok ügyfélpult rendszerei
- Vezetői irodabútor fajták
- Vezérlőtermi bútorok
- Üzlettechnika
- Egészségügyi bútorok
- Komplett lakásbútorozás
- Konyhák
- Beépített szekrények
- Belső lépcsők
- Mobil válaszfalrendszerek
- Komplett szakipari munkák
- Ülőbútorok forgalmazása

Irodabútor: érdekességek, tudnivalók

Az iroda és berendezése

Nagyberuházásra kell annak készülnie, aki új irodát nyit, és azt korszerűen modern irodabútor családdal akarja berendezni. Ha csak a legszükségesebbeket vesszük is, akár félmillióig terjedő összegbe kerülhet a berendezés, és akkor még nem vettük számításba a cégvezető irodájának felszerelését. Mégis sokan úgy vélik: e területen legtöbbször megéri a drágább, tartósabb irodabútor típust választani.

A hazánkban jelenleg átalakulóban levő gazdaság következtében az irodai tevékenység szerepe egyre nő. Mind dinamikusabban jönnek létre az újabb és újabb cégek is. Ugyanakkor az emberek akár rendszeresen 10-12 órát is eltöltenek munkahelyükön.

Mindez ráirányítja a figyelmet a berendezés (irodabútor) fontosságára. A dolgozó ember számára nemcsak funkcionálisan megfelelő környezetet kell teremteni - ami az optimális munkavégzés feltétele -, de ma már nem lehet eltekinteni az egészséges, harmonikus és esztétikus környezettől sem.

Az irodabútor piac fejlődése

Az irodabútor gyártás, tekintettel arra, hogy a magyar gazdaság még mindig komoly fejlődési szakaszban van, nagykiugrás előtt áll. Ám az irodabútor gyártás ágazatában rendkívül erős a nemzetközi verseny. A hazai irodabútor gyártók esélyeit alapvetően az alkalmazkodó, ugyanakkor aktív marketing és a megújító mérnöki szellem hiánya rontotta. Emiatt a külföldi tőke számára nem is volt vonzó az irodabútor, bútor ágazat egésze.

A kilencvenes évek elején megkezdett gazdasági szerkezetváltás robbanásszerű változásokat hozott az irodabútor, bútor piacon is. A mennyiségi igények a gazdasági szervezetek számának dinamikus bővülésével együtt nőttek, az új technika mindinkább bevonult az irodákba, új irodabútor berendezések, új irodabútor típusok jelentek meg a piacon. A kitáruló piac a tradicionális irodabútor gyártókat teljesen felkészületlenül érte. Ugyanakkor megjelentek a differenciált minőségi igények is. A kispénzű, kezdő, szerény cégek legfeljebb néhány munkahelyet akarnak kialakítani, azt is a legkisebb költséggel, értelemszerűen az olcsó irodabútor családokat igénylik.

Ezzel szemben a Magyarországra érkező multinacionális vállalatok nagy tőkeerővel és hagyományokkal, a hátuk mögött magas minőségi irodabútor igényekkel álltak elő. Hosszú távra akartak berendezkedni, és ennek megfelelő színvonalú irodákat igényeltek. A bankok, intézmények, szállodák, vendéglátó-ipari rendszerek terjeszkedése is kedvezett az úgynevezett közösségi és irodabútor piacnak, egyáltalán a bútoripar felvirágzásának.

A vezetői irodabútor beszerzése

Amikor egy vezetői irodába keresünk irodabútor családot, kellő körültekintéssel kell eljárnunk, különben pénztárcánk fogja bánni! Fontos eldönteni, milyen összeghatárig akarunk elmenni az irodabútor beszerzésénél, és milyen kategóriában szeretnénk ezt a célunkat megvalósítani.

A százezres nagyságrend gyorsan millióssá válhat, így nem árt tudnunk néhány dolgot a vezetői irodabútor beszerzésénél. Vezetői irodabútor vásárlásánál egy szép nagy íróasztalt, hajlított előlappal és ívelt vonalvezetésű asztallappal megfelelőnek tűnik. Egy vezetői irodabútor általában sötétebb tónusú dió, cseresznye vagy mahagóni legyen, mert itt tekintélyt illik sugározni.

Néhány irodába a vezetői irodabútor együttesnél gyakran összekombinálják a tárgyalót is az íróasztallal. Persze ez csak a szűk körű, pár fős tárgyalásokra alkalmas, a nagy tárgyalásokat a tárgyalóba szokták megejteni. A vezetői irodába lehetőség szerint ne tegyünk sok irodabútor, és a szekrények is csak félmagasak legyenek.

Irodabútor: régen és ma

Amikor az irodájukba bútort választó cégek képviselői leülnek tárgyalni a megfelelő irodabútor típusok kiválasztásáról, a bőség zavarával kell megküzdeniük. Az irodabútor gyártók törekszenek a széles irodabútor kínálatra, ami nem egyszerűen árbeli különbségeket jelent. A vevőnek el kell döntenie, mire van szüksége.

A bútor szerepe az ember életében évezredek óta alig változott, ezzel szemben használati értéke, elkészítési módja a legutóbbi évszázadban drasztikusan átalakult. Különösen igaz ez az irodabútor családokra, hiszen ezek életpályája már rég nem hasonlít az egykori műremek tömör fa íróasztalok, szekreterek sorsához. Ma mások az igények az irodabútor ral szemben is: alapvető szemponttá lépett elő a funkcionalizmus.

A század elejéről származó irodabútor fajták kiállításukban, kivitelezésükben még közel álltak a lakossági bútorokhoz, esetenként jellegzetesen hordozzák a bútortörténeti stílusjegyeket. A mai bútorgyártásban némileg elvált egymástól az irodabútor és a családi használatú bútor készítési módja, ami megjelenésben is tükrözi a bútorral szemben támasztott funkcióbeli igényeket. Az elkülönülés azonban nem elsősorban minőségi, hanem technológiai különbség, bár az is igaz, hogy az irodabútor csere gyakoribb, mint az új családi bútorberuházás.

Napjaink irodabútor családjait jellemzően már nem tömör fából készítik, amit csak részben indokol, hogy takarékoskodni kell vele. Ma már azonban léteznek olyan technológiák, amelyek a fánál sokkal tartósabb, könnyebben alakítható alapanyagot adnak, ráadásul bármilyen felületet létre lehet hozni rajtuk. A bútorlapokat ma faforgácslapból készítik. A forgácslapoknak laminálással vagy furnérozással adnak tetszetős felületet.

Divat és forma az irodabútor világában

Az irodabútor - testesítsen meg bármennyire is letisztult, a funkcióhoz abszolút alkalmazkodó formákat - mégiscsak divatkövető. Az irodabútor gyártók folyamatosan igazodnak az új trendekhez, legyen szó akár a kárpit színéről vagy az asztal formájáról, és a vevőknek is igényük van az újdonságra. Noha egyidejűleg jelen van a tartós minőségre és a stabil arculatra való törekvés, a magyar irodabútor piac is fogékony a divatra. Nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy egy 8-10 éves bútorzat már nemcsak a divat tekintetében látszik avultnak, hanem fizikailag is az, és ez nincs jó hatással a cég arculatára. De üzleti szempontból leginkább egy lerobbant főnöki irodának lehet rossz atmoszférája.

A hazai felhasználók tisztában vannak azzal, hogy mely gyártók a meghatározók divat szempontjából az irodabútor piacon. Miközben úgy tűnik, hogy a szigorú funkcionalizmus az irodabútor családoknál nem hagy tág teret a divatnak, mégiscsak vannak trendek, előtérbe kerülnek bizonyos formák, anyagok, színek.

Az irodabútor formák tekintetében jelenleg a mértani alapformák kerültek előtérbe, ami a világos pasztellszínekkel kombinálva szinte laboratóriumi hangulatot áraszt. Ez a puritanizmus azonban a fejlett technológiával kiegészítve mégis komfortos környezetet képes teremteni. A letisztult formák mellett azonban él egy másik, organikus irányzat is, amely természeti elemekből építkezik, nemegyszer valós természeti formákat idézve fel.

A fémnek is megkülönböztetett szerepe van az irodabútor fajtáknál, nemcsak alkotóelem, hanem díszítő funkciót is ellát. Irodabútor tekintetében az utóbbi időszakban a súrolt alumíniumfelületek lettek divatosabbak, felváltva a króm korábbi egyeduralmát. Más fém nemigen jut szóhoz, különösen divatjamúlt például a réz.

Irodabútor társoldalai
Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu