Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
HUSSMANN Hűtéstechnika Kft.
 
Cím: 9024 Győr, Orgona u. 10.
Telefon: 0696420500
Fax: 0696439086
Térkép:A hűtéstechnika területén tevékenykedő, amerikai alapítású cég HUSSMANN Saint Louisban működő hűtéstechnika gyárának termékei közel 45 százalékban uralják az USA piacát. Az első szabadalmaztatott húshűtőpultot 1917-ben a HUSSMANN gyártotta.

Mint a világ egyik vezető hűtőberendezés-gyártója, több mint 9000 munkatársával áll a hűtéstechnika termékei iránt érdeklődő vásárlók rendelkezésére 85 országban.

1999 januárjában a világ legnagyobb kereskedelmi hűtésre szakosodott, hűtéstechnika cége, az amerikai HUSSMANN megvásárolta az európai élvonalba tartozó spanyol KOXKA-t, így lehetővé vált, hogy a magyar és a kelet-európai piacon jó minőségű és nagyon kedvező áru hűtőbútorokkal jelenjünk meg.

Európában az angliai HUSSMANN-Európa hűtéstechnika cég forgalmazza a HUSSMANN hűtéstechnika berendezéseket. Hazánkban a győri magyar kirendeltség a HUSSMANN Hungary Kft. forgalmazza, telepíti és szervizeli a hűtéstechnika berendezéseket.

A HUSSMANN Magyarország egyik vezető hűtéstechnikai cége széles országos referenciával.
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Hűtéstechnika cégünkről bővebben

Minden hűtőberendezés megbízhatóságának fontos része a hűtőaggregát egység. A HUSSMANN hűtéstechnika cég a választékában megtalálható beépített aggregátos és hagyományos telepített aggregátos rendszerek mellett nagy hangsúlyt fektet a csoportaggregátok fejlesztésére. Előnyben részesítjük a decentralizált hűtőrendszereket. Általában Copeland Scroll kompresszorokat használunk, de vevőink kívánságára természetesen el tudunk ettől térni.

A csoportgépeinket jellemzően a hűtés fogyasztók közelében, leggyakrabban a tetőn helyezzük el. Igyekszünk hasznosítani a berendezések hulladék hőjét. Ez néha egy egész áruház fűtésére is elegendő. Meggyőződésünk, hogy az igazán takarékos üzem csak a fűtés- és légtechnika kereskedelmi hűtéssel együtt történő tervezésével, a hűtést befogadó épület egy egységként való kezelésével valósítható meg. Ezzel is hozzájárulunk környezetünk védelméhez a CO2-kibocsátás csökkentéséhez. Az igényes megrendelőnek pedig akár 30 százalékkal is csökken az energiaköltsége!

Nyugat-Európában egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a természetes hűtőközegek használatára. CO2 hűtőközeggel üzemelő hűtőbútorokat, hűtőrendszereket is kínálunk a hűtéstechnika termékek iránt érdeklődőknek. A széndioxid mint hűtőközeg rengeteg kihívást és lehetőséget is jelent a hagyományos hűtéstechnika területéhez képest. Megfelelő tervezéssel, az előnyök kihasználásával az ára is egyre elérhetőbb, bár még valamivel magasabb, mint a hagyományos hűtéstechnika rendszereké. Mi nagyobb hűtéstechnika rendszereknél javasoljuk, különösen igényes vevő és téli hőviszanyerési lehetőségek (fűtés) esetén! CO2 technikában az ENEX a partnerünk (www.enex-ref.com). Elegáns megjelenésű hűtéstechnika bútoraink közül mindenki kiválaszthatja az igényeinek megfelelőt.

Hűtőinkkel berendezhetők különféle élelmiszer-áruházak, bevásárlóközpontok, minimarketek és húsboltok. Ami minden HUSSMANN hűtéstechnika kivitelezésben állandó, az a minőség, az értékállóság és a kifogástalan szervizellátás. Vállaljuk, hogy a rendelkezésre álló üzleti területre egyedileg - az Önök elképzeléseivel összhangban - megtervezzük és kivitelezzük az üzlet berendezését, valamint biztosítjuk a teljes körű hűtéstechnika i szervizellátást. Bútoraink magyarországi forgalmazásához OÉTI, MEEI és TMBEF engedéllyel rendelkezünk. Új hűtéstechnika berendezések vásárlása előtt kérjük, hogy árajánlatkéréssel forduljanak cégünk területi képviselőjéhez.

Hűtéstechnika: érdekességek, tudnivalók

Hűtéstechnika: épületek komfort hűtéstechnikája

Az épületek komfort hűtéstechnikája ma még elsősorban kereskedelmi és irodaépületek épületgépészetére jellemző - nem kismértékben a hűtéstechnika berendezések és a villamosenergia borsos árai miatt. A hűtéstechnika megjelenési formáját tekintve lehet légtechnika is. A magas költségek miatt az épület hűtéstechnika tervezését ajánlatos már az építészettől kezdeni.

Az épület hűtéstechnika igényét alapvetően befolyásolja az építészeti kialakítás (üvegezett felületek mennyisége és minősége). Emiatt fontos a komforthűtéssel ellátott épületben célirányos árnyékolástechnikai megoldások kialakítása. A gyakorlatban ez lehet például hőtükörrel ellátott üvegezés, vagy a külső árnyékolás: hőtechnikai szempontból a külső elhelyezésű árnyékoló szerkezet alkalmazása ideális.

A hűtéstechnika és az épületgépészet határát a hűtőgépek egységei között lévő csőhálózat jelenti: ennek szerelése épületgépész feladat, de a méretezés és egyéb műszaki kérdések már a hűtéstechnika szakember feladata. A komfort hűtéstechnika területén alkalmazott hűtőgépek számtalan típusát most nem ismertetjük, inkább az általános elvi alapokról szólunk.

A leggyakoribb hűtőközeg az úgynevezett freonok, illetve korszerű helyettesítőik. (A freonok használata a légkör ózonpajzsának károsító hatása miatt korlátozott, illetve folyamatosan kivonásra kerül.) A freonok úgynevezett halogénezett szénhidrogének: az angol CFC és a német FCKW elnevezések a szén, hidrogén, klór, és fluor összetevők kezdőbetűi. A freonos rendszer hűtéstechnika i körfolyamata a hirtelen térfogat-növekedés (terjeszkedés) hűtő hatását használja ki (klasszikus példa: szódásszifon patronja).

A rendszer elemei:
- A kompresszor, amely a gőz halmazállapotú freont nagy nyomáson összenyomja: eközben a közeg erősen felmelegszik.
- A kondenzátor, amely a nagynyomású freont hűtéssel folyadék halmazállapotúra kondenzálja (ez a részegység szabadtéri elhelyezésű, vagy szabadtérbe szellőzik).
- Az elpárologtató, ahol egy szűk keresztmetszetű szelepen (expanziós szelep, fojtószelep) át a hűtő hőcserélőbe kerülve a freon ismét gőz halmazállapotúvá válik: eközben kifejti hűtőhatását, és a folyamat kezdődik elölről.

Ezenkívül felhasználnak egyéb hűtőeffektusokat is (például: ammóniás hűtőgépek, abszorpciós folyadékhűtők), azonban az összes közül ez a legjobb hatásfokú, valamint a legelterjedtebb. Hűtőgépek telepítésénél (ez túlnyomásos égőjű kazánokra is vonatkozik) ügyelni kell a zaj- és rezgésvédelmi szempontokra.

Hűtéstechnika a gyakorlatban

A hűtött helyiségben a hűtéstechnika (a légtechnikát leszámítva) a gyakorlatban kétféle megoldással használatos: a helyiségben lévő nemkívánatos hőmennyiséget direkt vagy indirekt hűtésű készülékkel vonhatjuk el.

Direkt hűtéstechnika:
A direkt megoldásnál maga az elpárologtató egység jelenik meg a helyiségben: a körfolyamat többi berendezése egy készülékházban kültérben kerül elhelyezésre (split = osztott készülékek). Ezek a készülékek a kültéri egység kompresszorának korlátai miatt maximum körülbelül 15-20 beltéri egységig (multi split rendszer) használatosak. Léteznek egydobozos megoldások is (ablakklíma, mobilklíma stb.): ezek áruktól függetlenül a low-end kategóriát képviselik.

Indirekt hűtéstechnika:
Az indirekt megoldásnál vizet hűtünk, amellyel - leggyakoribb megoldás - a helyiségben elhelyezett úgynevezett fan-coil készülékeket látjuk el. A készülék részegységei: hőcserélő(k), cseppvíz tálca, légrács, ventilátor, légszűrő, termosztát, illetve kiépítettségtől függően: lassúműködésű nyit/zár szelep(ek), burkolat, cseppvízszivattyú.

Ízelítő hűtéstechnika termékeinkből:

- Kiszolgálópult (KOXKA hűtéstechnika)
Hűtött bemutató kiszolgálópult. Ideális előrecsomagolt hús, tartósított hús, tejtermékek, felvágottak és sütemények árusítására. Alkalmas kisüzletek és áruházak berendezésére, az áru ízléses bemutatására.

- Beépített aggregátos üvegajtós hűtő- és mélyhűtőszekrény (KOXKA hűtéstechnika)
Élelmiszerek normál hőmérséklettartományú hűtésére (R változat), illetve fagyasztására (C változat) alkalmas. A hűtéstechnika i hűtőberendezés belső része műanyag bevonatú fémből, a terméktároló rácsok horganyzott, fehérre festett acélból készülnek.
Az ajtót három rétegű üveggel, automatikus záró mechanizmussal és anti-kondenzációs fűtéssel (fagyasztó C változat) szerelt. Az aggregát egység burkolata ütésálló műanyagból készül. A bútor lábai állíthatók a megfelelő szintbe állításhoz. Mechanikus hőmérővel rendelkezik.

- Beépített aggregátos falimélyhűtő kombiszett (KOXKA hűtéstechnika)
Az M-19 fal mellé telepíthető mélyhűtő, alsó része teknő, elöl üveggel, felső része háromrétegű, hőszigetelt üveges ajtóval ellátott hűtött tér. Alkalmas előrecsomagolt, fagyasztott élelmiszerek tárolására és hűtésére.
Az alsó rész jól hozzáférhető, nagyobb mennyiségű áru tárolását teszi lehetővé, a felső zárható rész az igényesebb áruk bemutató tárolására ajánlott és energiatakarékos tárolást biztosít.

- Telepített aggregátos hűtő/mélyhűtősziget (KOXKA hűtéstechnika)
A G-bútorsorozat a tradicionális sziget hűtők és mélyhűtők széles típusvariációját nyújtja. Alkalmas előrecsomagolt élelmiszerek tárolására és hűtésére. A cseppvíz-elvezetés központi lefolyóba történik. Az üvegoldalas kivitel jó rálátást biztosít az árura.

Hűtéstechnika társoldalai
Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu