Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Poligon Kft.
 
Cím: 1116 Budapest, Hunyadi Mátyás út 16
Postázási cím: 1116 Budapest, Hunyadi Mátyás út 16
Telefon: 0612266907
Fax: 0612277689
Nyitvatartás:
hétfő8 - 16:30
kedd8 - 16:30
szerda 8 - 16:30
csütörtök8 - 16:30
péntek8 - 16:30
szombatZárva -
vasárnapZárva -
Térkép:1989 óta foglalkozunk PVC szalagfüggönyök és lengőajtók gyártásával, forgalmazásával. Napjainkra olyan termékkínálatot alakítottunk ki, amely megfelel a gyártó és szolgáltató szervezetek által elvárt igényeknek: termékeink garantálják a jó hőszigetelést és energia-megtakarítást. Nemzetközi kapcsolataink révén a gyártáshoz a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk, kiemelt beszállítói partnerünk a gyorskapu fajtákat gyártó NERGECO.
A szalagkapu, lengőajtó és gyorskapu típusokon kívül ebbe a kínálatba tartoznak a PVC szalagok és táblák, PVC térleválasztások, PVC függönyök hűtő és csemegepultokra, éjszakai rolók, hegesztőfüggönyök továbbá speciális vasalatok, szerkezeti elemek.

Az általunk gyártott és forgalmazott termékek (szalagkapu, lengőajtó, gyorskapu stb.) az általános felhasználási területeken felül alkalmasak több szakma speciális igényeinek kielégítésére is. Ide tartoznak a hűtő-, és fagyasztókamráknál alkalmazott fagyálló szalagok, az elektronikai és gyógyszergyártás területén használatos antisztatikus PVC szalagok, a speciális kivitelű gyorskapu fajták a tisztaterek, illetve az élelmiszeripar követelményeinek (HACCP) megfelelve.
A rendelések felvételét és pontos teljesítését biztos informatikai hálózatunk, és jól működő infrastruktúra támogatja. Az elkészült terméket képesek vagyunk az ország bármely pontjára két-három napon belül eljuttatni.

Országos viszonteladói hálózatot működtetünk.
Hazai képviseleteink mellett Szlovákiában és Csehországban önálló leányvállalatunk működik.
Céljaink megvalósításának egyike eszköze, hogy az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány követelményeinek megfelelő menedzsment rendszert működtetünk.
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások

Szolgáltatásaink:

     -   Közvetlen és személyes kapcsolattartás vevőinkkel
     -   Helyszíni felmérés
     -   Szaktanácsadás
     -   Helyszíni szerelés
     -   Karbantartás
     -   Szerviz

Poligon Kft. a rugalmas térvédelem

     -   Hőszigetelés
     -   Védelem a zaj ellen
     -   Védelem a huzat ellen
     -   Térelválasztás
     -   Egészségvédelem
     -   Komplex megoldások
     -   Higiénia
     -   Rövid szállítási határidő

PVC Függönyök:

Térelválasztások:


Térelválasztás ipari csarnokokban, gyárakban, műhelyekben. A PVC függönyök és táblák megoldják a raktárak, ipari csarnokok olcsó, hatékony és rugalmas térelválasztását. Lehetővé teszik a fűtött és nem fűtött, a poros és tiszta terek elválasztását, a zaj és huzat kizárását.
Alkalmazási terület:
- Térelválasztás raktárakban, pavilonokban, ipari csarnokokban, hűtő és fagyasztó bokszokban, gépek elkerítésénél.
A térelválasztás PVC szalagok, vagy panelek segítségével történik, amelyeket acél tartószerkezetre függesztenek fel. A szalagok és panelek átfedése a vevő igényei szerint készül. Ez a megoldás biztosítja a gyors fel- és leszerelést, semmiféle karbantartást nem igényel.
A térelválasztó előnyei:
- Olcsó és hatékony megoldás
- Nagyfokú védelem por, zaj ellen
- Technológiák hatékony elválasztását teszi lehetővé
- Nem igényel karbantartást

Lengőajtók:


A lengőajtó önálló vagy kiegészítő nyílászáró, amely különböző terek elválasztására, huzat és zaj kizárására szolgál. Nagy előnye az egyszerű kezelés, használatkor az ajtószárnyakra kifejtett nyomásra az ajtó kinyílik, az áthaladás után azonnal, - a rugós mechanikának köszönhetően - önműködően zár.
Alkalmazási terület
- Folyamatosan használt belső és külső kapunyílásokra, kiegészítő nyílászáróként, kisebb személyforgalmú nyílásokra.
- Igény szerint az ajtóra kitámasztó szerkezet szerelhető, ezt követően a 90°-nál nagyobbra kinyitott szárny nyitott helyzetben marad.
A PVC panel nagyon ellenálló, szélei lekerekítettek, senkit nem fenyeget sérülés folyamatos használatkor sem. Az ajtókeret lehet horganyzott, rozsdamentes vagy igény szerinti RAL színre festett.
A lengőajtó előnyei:
- Biztosítja a terek hőszigetelését
- Hatékonyan véd huzat, zaj, por ellen
- Megfelel az egészség- és munkavédelmi előírásainak
- Nem igényel karbantartást

Gyorskapu:

A gyorskapu típusokat dinamikus, effektív üzemekbe, munkahelyekre ajánljuk, ahol fontos a gyorsaság és az idő. A kapuk gyors nyitása, zárása biztosítja a folyamatos áthaladást, miközben a nagyfokú hőszigetelést biztosít, továbbá véd a huzattól és a légszennyezéstől. A gyorskapu egyedülálló megoldás azokon a helyeken, ahol a szalagfüggönyök vagy a lengőajtók nem alkalmazhatóak, mivel a nagyobb méretű targoncák vagy az áruk áthaladásakor károsodhatnak. A gyorskapu élettartama hosszú, külsőleg esztétikus és kezelése egyszerű.

Beltéri gyorskapu


A beltéri gyorskapu fajták elsősorban belső terek forgalmas átjáróinak zárására szolgálnak. Használatukkal kizárjuk a huzatot, megakadályozzuk a hő (hideg vagy meleg levegő) elszökését, csökkentjük a zajszintet, meggátoljuk az üzemben keletkező szennyeződések átterjedését.
A gyorskapu előnyei:
- Csökkenti az energiafelhasználást
- Biztosítják a gyors és folyamatos áthaladást
- A gyorskapu nyitási módját széles kínálatból választhatjuk ki
- Legmagasabb fokú biztonság
- Megoldási lehetőség különleges üzemi területek számára
- Nagymértékben csökkenti a zaj és a por átjutását a szomszédos helyiségek között

Fajtái:


Nergeco Forum Star


Gyorsaság, hosszú élettartam
A beltéri gyorskapu 1,2 m/s nyitási sebességgel működik. A kapuban olyan (önjavító) rendszer működik, amely ütközés esetén automatikusan visszavezeti a PVC lapot a vezetősínbe, aminek hála a forgalom és a termelés késedelem nélkül folytatódhat. Ennek a rendszernek is köszönhető, hogy a hazai piacon a legkisebb meghibásodási számú gyorskapu típusok közé tartozik. Széllel szembeni ellenállása (standard): 45 km/h szélerősség ellen, igény szerint nagyobb teherbírásra is módosítható. Maximális méretei 4,5 x 4,5m.

Ditec Sector


Megoldások sokfélesége
A gyorskapu alkalmazható kül- és beltérben egyaránt, nyitási sebessége 0,9 m/s. Széllel szembeni ellenállása 90 km/h-ig. A gyorskapu moduláris súlykiegyenlítő rendszerrel és aktív ütközésvédelmi rendszerrel ACS (Anty Crash System) van ellátva. A gyorskapu lapot cserélhető modulok alkotják, aminek köszönhetően az átlátszó, és színes részek kombinálásával olyan gyorskapu készíthető, amely a speciális igényeket is kielégíti. További előnye, hogy elhasználódás vagy sérülés esetén, bármely modul könnyen kicserélhető. 6,0 x 6,0m nyílásméretig készül.

Kültéri gyorskapu

A kültéri gyorskapu fajták raktár-, csarnok-, gyárkapukra szerelve másodlagos nyílászáróként szolgálnak. Nyitott ipari kapuk esetében elsősorban a hőveszteséget akadályozzák meg, és kiküszöbölik a huzatot. A kapu gyors nyitása és zárása nem nehezíti a forgalmat, ugyanakkor jelentősen csökkenti az energiafelhasználást.

Fajtái:

Trekking star


Elsőrangú kültéri kapu
Felhajtogatódó kültéri gyorskapu rendszer 1,0 m/s nyitási sebességgel és egyedülálló 100 km/h széllel szembeni ellenállással. Trekking Star az egyetlen gyorskapu rendszer, amely elsősorban szél elleni védelmet nyújt. A kapulap alsó éle idomul a padló egyenetlenségeihez. Összehasonlítva más gyártók termékeivel üzemzavarszáma nagyon alacsony. A vevő igénye szerint a gyorskapu egy- vagy kétrétegű kivitelben készülhet, a kétrétegű kivitel növeli a hőszigetelést. A gyorskapu maximális méretei 6,0 x 6,0m.

Gyorskapu fajták élelmiszer-ipari üzemekbe

Agro 5

Gyorskapu higiéniailag érzékeny üzembe, 1,2 m/s nyitási sebességgel. Az egész gyorskapu mosható, a korróziónak ellenáll. A gyorskapu mozgása függőleges. A kapulap megerősíett bordákat tartalmaz, az alsó éle rugalmas. Az Agro 5 visszafűző, vagyis önjavító rendszerrel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy ha a kapulapba ütközik egy jármű, akkor a lap automatikusan visszatér a vezetősínekbe és visszatekeredik a kiindulási állapotba. 4,5 x 4,5 m méretig készül.

Gyorskapu fagyasztó és hűtőkamrákba

A fagyasztó és hűtőkamráknál alkalmazott gyorskapu elsősorban két forgalmas üzemterület elkülönítésére szolgál. Feladata, hogy kiküszöbölje a huzatot, megakadályozza a hideg levegő kiáramlását, továbbá gátolja a tiszta helyiségek szennyeződését.
A gyorskapu előnyei:
- Csökkentik az energiafelhasználást
- Biztosítják a gyors, folyamatos áthaladást
- A gyorskapu nyitási módját széles kínálatból választhatjuk ki
- Legmagasabb fokú biztonság
- Megoldási lehetőség speciális követelményű üzemi területek számára

Fajtái:

Frigo 1

Ez a gyorskapu típus két mélyhűtött tér elválasztására szolgál, 1,2 m/s nyitási sebességgel működik. A gyorskapu olyan rendszerrel rendelkezik, amely ütközés esetén automatikusan visszavezeti a PVC lapot a vezetősínbe, így a forgalom és a termelés késedelem nélkül folytatódhat. A Frigo 1 kerete acélból vagy rozsdamentes acélból gyártott. A hajlékony függöny (kapulap) polyesterháló erősítésű PVC lap, ezért rugalmas marad a fagypont alatti hőmérsékleten is. A függöny élei tökéletesen légmentesen zárnak. 4 x 4 m-es nyílásméretig készül.

Frigo 2

Ez a gyorskapu a hűtőtér (hűtőkamra fagypont feletti hőmérséklettel) és 0 °C-nál magasabb hőmérsékletű környezete elválasztására szolgál. A kapulap hatékonyabb hőszigetelését a két hajlékony réteg által közbezárt légpárna biztosítja. A kapulap gyorsan gördül fel, így megtartja a belső hőmérsékletet. A kapulap élei légmentesen zárnak, így véd a huzattól, sőt a jegesedéstől is. A Frigo 2 kerete acélból vagy rozsdamentes acélból készült. A hajlékony függöny (kapulap) polyesterháló erősítésű PVC lap, ezért rugalmas marad a fagypont alatti hőmérsékleten is. A függöny élei tökéletesen légmentesen zárnak. 4,5 x 4,5 m-es nyílásméretig készül.

Frigo 3

Ez a gyorskapu típus mélyhűtött tárolótér és fagypont feletti hűtött vagy szobahőmérsékletű tér elválasztására szolgál. A hajlékony függöny (kapulap) polyesterháló erősítésű PVC lap, ezért rugalmas marad a fagypont alatti hőmérsékleten is. A kapulap három hajlékony rétege 2 légpárnát zár közre, ami rendkívül jó hőszigetelést eredményez, légmentesen zár. A keret belülről melegített, ami megakadályozza a jegesedést. 4,5 x 4,5 m-es nyílásméretig készül.

Speciális gyorskapu fajták tiszta térben és vegyipari környezetben

Speciális gyorskapu fajták elkülönített, vegyipari helyiségekre elsősorban két nagy forgalmú belső terek szolgálnak. Céljuk: kizárni a huzatot és megakadályozni a tiszta terek szennyeződését.

Fajtái:

Labo 3


Tisztatéri gyorskapu 1,2 m/s nyitási sebességgel. A kapulap felszíne sima, a laboratóriumi követelmények figyelembevételével készül. Légáteresztése csökkentett 31 m3/h-ig, nyomás 120 Pa-ig. A kapulap alsó éle idomul a talajhoz. Összehasonlítva a más gyártóktól beszerezhető gyorkapu fajtákkal nagyon alacsony a meghibásodásainak száma. 4,5 x 4,5 m méretig készül.

Gyorskapu típusok nehéz, ipari környezetben

A nehéz, ipari termelésben másodlagos nyílászáróként használatos gyorskapu típusokat a raktárak, csarnokok, gyárak kapuira ajánljuk. Nyitott ipari kapuknál elsősorban a hőveszteséget akadályozzák meg, és kiküszöbölik a huzatot. A kapu gyors nyitása és zárása nem akadályozza a forgalmat, mégis jelentősen csökkenti az energiafelhasználást.

Fajtái:

Enduro

Flexibilis, függőlegesen felhajtogatódó gyorskapu ipari környezetbe. Egyedülálló tulajdonságai: nyitási sebessége 1,2 m/s, széllel szembeni ellenállása akár 180 km/h-ig! Az Enduro gyorskapu elsősorban szél elleni védelmet nyújt. A kapulap alsó éle alkalmazkodik a talaj egyenetlenségeihez. Összehasonlítva más, a piacon elérhető gyorskapu fajtákkal meghibásodásának száma nagyon alacsony. A gyorskapu maximális méretei beltérben 10,0 x 10,0 m, kültérben 20,0 x 20,0 m.

Hegesztő bokszok:


Hegesztő bokszok az alkalmazottak egészségvédelmére. A hegesztéskor keletkező fény káros a szemre, főleg az ultraibolya, kék és infravörös. Az optimális védelemhez nem elegendő csak a hegesztők védelme, hanem szükséges a közvetlen közelben dolgozók védelme is. Vállalatunk a védőfüggönyök és ponyvák széles választékát kínálja.
Alkalmazási terület:
- Bokszok a hegesztő környezetében dolgozók védelmére, a megfelelő munkakörnyezet kialakítására.
A hegesztő bokszok vagy PVC szalagokból vagy ponyvákból készülnek. A PVC szalagok kampósoros tartószerkezetre kerülnek felfüggesztésre, amely a boksz fémszerkezetére csavarokkal rögzül. A boksz tartószerkezete horganyzott acélból készül. Összekötő alkatrészek alkalmazásával bármilyen hosszúságú hegesztő védőfalat fel lehet állítani. A ponyvát a csőszerkezetre kampók segítségével függesztik fel. A fémszerkezetet csövekből gyártják és összekötő alkatrészek segítségével bármilyen méretű hegesztő védőfal állítható fel.

Görgős vasalatok:


A görgős vasalat elhúzható nyílászárók, függönyök, térlezárások felfüggesztésére szolgál. Ipari szalagkapuk görgős mechanikájának alkalmazásával komfortos, tartós és biztonságos térelválasztást nyerünk. A vezető sín felső felfüggesztésű, amelyet falra vagy mennyezetre rögzítenek. Szerelése egyszerű, a görgős vasalat szinte semmilyen karbantartást nem igényel.
Alkalmazási lehetőségek:
- Elhúzható függönyök, mozgó kamerák, mozgó fényszórók, kamionok oldalponyvái, szerszámtartók.
- A vasalat beltérben és kültéren is alkalmazható.
A vezető sín, amelyet a vevő igénye szerint gyártunk, maximálisan 6 m hosszúságú. A vezető sín ív alakú is lehet.

Éjszakai rolók:


Következő termék, amit vállaltunk kínál, az éjszakai roló hűtőberendezésekre. Az éjszakai rolók praktikusak, egyszerűen kezelhetőek és hasznosak. Megakadályozzák, hogy éjszaka a hideg levegő ellenőrizhetetlenül kiáramoljon így rendkívül energiatakarékos, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a kiállított áru a berendezésben maradjon. A rolók fali tejhűtőkön, csemegepultokon és hűtőládákon alkalmazhatóak. Alkalmazási terület:
- Éjszakai rolók fali tejhűtő-regálokra, csemegepultokra, ládákra
A rolókat manuálisan működtetik. A dobozt a berendezés felső részéhez rögzítik, a rolót lehúzzák és beakasztják a berendezés alsó részére rögzített kampóba. A szerelés egyszerű, a mellékelt használati útmutató segítségével a vevőnek nem jelent gondot. Cégünk az éjszakai rolókat különböző méretekben kínálja, így az meglévő berendezéshez igény szerinti méretet választhat az ügyfél.

Energiatakarékos gyorskapu


Az utóbbi években hazánkban is egyre nagyobb számban építettek be gyorskapu fajtákat. A rendszerváltás előtt Magyarországon szinte ismeretlen volt ez a kapufajta, csak az 1990-es évek közepétől kezdődően kezdték el a magyar üzemeltetők megismerni és beilleszteni technológiai folyamataikba. A gyorskapu több mint10 éves múltja okán röviden áttekintjük ennek a kapunak, ennek a nyílászárási módnak a tulajdonságait.

A gyorskapu alapgondolata az energiatakarékosság és ezzel együtt a jobb munkahelyi körülmények megteremtése. A gyorskapu használatával olyan átjáróknál, kapuknál lehetséges az energiaköltség minimalizálása, amelyeknél jelentős az átmenő forgalom, jellemzően a targoncaforgalom. Ilyen helyeken természetesen a lassan mozgó szekciós kapuk üzemeltetése lényegesen drágább lenne, még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy jelenleg ez az iparikapu-fajta rendelkezik a legjobb szigetelési képességekkel. A kitűnő szigetelési tulajdonságukat ugyanis csak zárt állapotban tudjuk kihasználni.

Nagy forgalom esetén akkor veszítünk legkevesebb energiát, ha a lehető legrövidebb ideig cserélődik akadálytalanul a levegő, hiszen ekkor a legnagyobb a hőveszteség. Összefoglalva: minél gyakrabban kell nyitni a kaput, annál kisebb a jelentősége a kapu hőátvezetési tényezőjének, viszont annál fontosabb a gyors mozgás, ezáltal pedig a gyorskapu. Számításokkal bizonyítható, hogy napi mintegy 50 nyitás esetén már érdemes a gyorskapu típust alkalmazni, még akkor is, ha a gyorskapu ára azonos méretben körülbelül 2–4-szerese a szekciós kapuénak.

Természetesen gazdaságossági számításoknál figyelembe kell vennünk azt is, hogy értékes időt veszítenénk, ha minden egyes alkalommal kivárnánk a szekciós kapu 15–20 másodperces nyitási idejét. Arról nem is beszélve, hogy a szekciós kapuk hajtását viszonylag ritka nyitásszámra méretezik, ezért intenzívebb használathoz erősebb és drágább hajtás lenne szükséges.

Ha gyorskapu mellett döntöttünk, akkor érdemes megfogalmazni azokat a szempontokat, amelyeket figyelembe kívánunk venni a választásnál. Megpróbálunk egy általánosan használható fontossági sorrendet megfogalmazni. Ha a helyi sajátosságok más sorrendet követelnek is meg a gyorskapu fajtától, abban bizonyára mindenki egyet ért, hogy az első és legfontosabb szempont a biztonság: a kezelő személyek és ezzel együtt a szállítandó áru, valamint az üzemeltetés biztonsága.

Érdemes olyan gyorskapu típust választani, amely önmagában, mindenfajta kiegészítő biztonsági eszköz nélkül sem okoz sérüléseket. Fontos, hogy a gyorsan mozgó részegységeknek, elsősorban a kapulapnak, olyan legyen a kialakítása, ami még a nagy sebesség mellett bekövetkező ütközés esetén sem okoz sérülést. Lehetőleg a kapulapon kívül más mozgó alkatrészt, például spirálkábelt ne tartalmazzon a gyorskapu.

Gyorskapu társoldalai

TopSite.hu - A web legjobbjai. Minden-s.hu Toplista Kategorizalt linkcsere oldal. Ingyen weboldal tervek, gyönyörű háttérképek, kikapcsolódás. websas.hu

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu