Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Aeolus Hungary Utazási Iroda kft
 
Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 10
Postázási cím: 1072 Budapest, Rákóczi út10
Telefon: 0614622090, 0614622093, 0614622094
Fax: 0613218373
Térkép:Több éves tapasztalatunk van az idegenforgalmi piacon és tudjuk, mit várnak tőlünk utasaink, milyen elképzeléseik vannak a görög utakról. Célcsoportunk nyaralni szeretne, és mindegy, hogy egy magyarországi, szlovákiai, Cseh, Román vagy Európa bármelyik országából származó utasról van szó, görög utakkal kapcsolatban mindenkinek állunk rendelkezésére.

Az a tapasztaltuk, hogy mára kétféle utastábor alakult ki. Az egyik csoportba azok tartoznak, akik kimondottan a kényelmes görög utakat (pl. nyaralás, pihenés) keresik all inclusive szolgáltatásokkal. A másikba azok, akik inkább az apartmanokat részesítik előnyben, és nyaralásuk alatt szeretnek minél többet látni. Mi készen állunk eleget tenni mindkét csoport elvárásainak mind görög utak, mint egyéb utazások vonatkozásában is. Büszkék vagyunk arra, hogy a 11 / 12 napos repülős turnusok, melyeket mi hoztunk be elsőként a magyar idegenforgalmi piacra, továbbra is nagy népszerűségnek örvendnek.

Idén megalapítottuk az Aeolus Klubot is. Köszönjük, hogy sokan Önök közül magyarországi nyitásunk óta minden évben ránk bízták nyaralásuk megszervezését. Minden egyes részlettel arra törekszünk, hogy Önök jól érezzék magukat már az első perctől kezdve, és természetesen az utolsóig.
Cégforma: Korlátolt Feleősségű Társaság
Szolgáltatások

Szolgáltatások:

     -   görög utak
     -   török utak
     -   bulgáriai utak


Görögország

Már az iskola padjában ülve érdeklődéssel figyeltük a tanárt, aki Görögország gazdag történelmének egy részét próbálta velünk megismertetni. Lehet, hogy sokan már akkor arról ábrándoztak, vajon valaha személyesen is eljuthatnak-e erre a helyre, részt vehetnek–e mesés görög utakon, ahol annyi sok híres és fontos ember élt és tevékenykedett.

Amíg legalább egyszer nem járunk e bámulatos földön, amíg személyesen nem tapasztaljuk a szárazföld vagy a szigetek báját, nem is sejtjük, mi mindenről maradtunk le (ha kihagyjuk a görög utak, vagy úgy is mondhatnám: az Aeolus adta lehetőségeket). A legtökéletesebb útikönyv sem tudja felkelteni az emberben azokat az érzéseket, melyeket az ország látogatásánál tapasztalhat.

Görögoszágba görögökkel! ...a kezdetekkor csak viccesen használt mondat volt görög utak szóba kerülésekor, melyet alkalmazottaink és közeli barátaink használtak egymás közt, akik már ismerték a cég filozófiáját.

Nehéz megmondani, konkrétan miben rejtőzik az ország legfőbb vonzereje, hogy a görök utak miért ilyen varázslatosak. Annyi viszont biztos, ha az igazi Görögország valódi arcát szeretné valaki felfedezni, az legjobban a hazaiak társaságában sikerülhet. A görög utak mérhetetlen sok pozitív energiát adnak az utazónak, hiszen az itteni emberek tele vannak életerővel, a nap minden percét képesek kiélvezni és belőle a legjobbat kihozni.

Örülnek minden apróságnak – a naplementének, vagy egy csésze finom kávénak, melyet barátaik társaságában fogyasztanak el. Nem feszültek, nem idegeskednek apróságokon, bár nagyon temperamentumosak és hangosak. Egyszerűen imádnak élni, enni, inni, énekelni, táncolni.

Talán csak egy görög tudja megmutatni (és ehhez elengedhetetlen görög utakon rész venni), hogyan kell összeválogatni a legjobb vacsora-menüt, a legjobban hozzá illő borokkal vagy ouzzóval. Egy görög garantáltan olyan étel-kombinációkat rendel, amelyekről nem is sejtettük, hogy úgy, abban a formában „ehető“. Ez a görög utak egy másik kiválósága.

Lesbos-i görög utak

A görög tengerészet történelmének lordja. Napjainkban tele van élettel és meglepetésekkel, bája számtalan turistát vonz a görög utak választása felé más utazásokkal szemben. Ha valaha ide látogatnak június vagy szeptember környékén, lehetőségük lesz rengeteg festővel is találkozni.

Olimposzi riviéra-i görög utak

Az emberek többsége az Olimposzi riviérát / Pieriát és magát Olimposzt a görög mitológiából ismeri. Mások barátaik elbeszéléséből, akik már jártak ezeken a helyeken, rész vettek görög utakon. Bármilyen varázslatosak is a mítoszok, bármilyen vonzóak is a róla szóló leírások, a valódi Pieria még ennél is szebb.

Itt az aranyhomokos tengerpart, az égszínkék tenger, a hegységek és a természeti szépségek színvonalas idegenforgalmi szolgáltatásokkal párosulnak, és ez valóban vonzó lehet a görög utak kiválasztásánál. A 70 km hosszú tengerparton nyugodtabb családi vakációra éppúgy lehetőség van, mint különböző extrém és vízi-sportok kipróbálására. Nem egy ok létezik, hogy itt nyaraljanak, hogy görög utak mellett döntsenek: aranyhomokos strandok, tenger, hegyek, természeti kincsek… a görög utak színfoltjai.

Samos -i görög utak

Ikarusz szárnyaira hasonlít ez az érdes Föld, mely mintha elmerült volna az Égei-tenger habjaiban. Samos, egy sziget a fenséges Kerki hegység dombjaival. Völgyek, zöldellő erdők, források. Egy vadregényes táj.

Samos az egyik legismertebb görög sziget, és ezért a görög utak egyik legkedveltebbje az Égei-tenger keleti részén, a török tengerpart közelében található sziget. A legnagyobb fejlődés a Kr. e. 6. században történt az akkori egyik legjelentősebb görög gyarmaton. A sziget egyik érdekessége a hegyvidéki növényvilága. Az itt termő növények aromás és gyógyító anyagokban gazdagok. A szigeten valaha 1100 gyógynövény- és fűszerfajta termett. Mindezek mellett a szigeten sok a szőlőtőke, melynek terméséből fenséges bor készül, melyet a görög utakat választók akár meg is kóstolhatnak. A bőséges terményű olivaligetek a görög szigetek elválaszthatatlan tartozékai. A mai Samos-szigete az ideérkező turisták minden igényét kielégíti.

Parga -i görög utak

Gondolják, hogy létezik a szárazföldön olyan hely, ahol úgy éreznék magukat akár egy szigeten? Igen létezik, ez Parga. Görögország észak-nyugati részén fekszik, a Jóntenger partján, Korfu, Paxos és Antipaxos szigetekkel szemben. Fantasztikus görög utak egyike. A tavasz vadvirágos rétekkel köszönt be és a táj zöld marad egész nyáron, telis-tele édes illatokkal és madarak csicsergésével. Parga egy olyan hely, amely mindenkinek képes valamit felkínálni.

A görög utak során ide érkezők ne várják a tömegturizmus vívmányait vagy híres szállodaláncok épületeit. Itt minden bájosan pici maradt. Minden közel van, bár lehet, hogy első látásra ez nem egészen úgy tűnik. Például néhány szálláshely - a városka jellegéből kifolyólag, mely teraszosan van felépítve - picit messzebb fekszik a strandtól, de ez a távolság nem feltűnő, mert figyelmüket leköti minden, amit útközben látnak.

Chalkidiki -i görög utak

Nyüzsgő és romantikus strandok, sűrű zöld erdők, mély völgyek, gazdag olajfa-ligetek, aranyló mezők, bizánci templomok gazdagítják a szigetet, illetve várják a görög utakat választókat. Ezek a százéves falucskák és városok teszik változatossá, melyekben lüktet az élet egészen a hajnali órákig.

Chalkidiki - görög paradicsom, ahol az ember maximálisan kiélvezheti az életet és a görög utak álmodozhat egyaránt. Elég csak kinyújtózni, forró homokkal borítani az ujjainkat, és a lábakat enyhén mosatni az Égei-tenger türkizkék hullámaival.

A Chalkidiki-félsziget három részből áll, nyugatról kelet felé haladva: KASSANDRA, SITHONIA és ATHOS.

A félsziget jellegzetes formája miatt a strandok hosszúsága meghaladja az 500 km-t. Salonikiből indulva vagy a part mentén futó főútvonalról közelíthetjük meg, vagy a Chalkidikin keresztül haladó országúton, melynek végállomása az Athos hegy.

Korfu -i görög utak

Az örökké virágzó leanderek, bugenvileák zuhataga, olajfa és citrus ligetek, fügék, gránátalmák... Korfu - a „Jón tenger kertje“.
Korfu város a sziget keleti partján fekszik. A kicsike termékeny félszigeten álló város két részre tagolódik, a déli Garítsa városrészre, és az északira, amit Áyios Nikólaosnak neveznek.

Az északi városrész legmagasabb pontján áll a velencei erőd, melyet egy sajátos, védelmi célokat szolgáló vizesárokkal leválasztottak a szigetről. Ez az északi rész az óváros, mely az évszázadok során alig-alig változott – inkább csak kialakult, mintsem kiépítették, és ma már toldozott-foldozott szűk utcácskái csak a gyalogosok számára járhatóak.

Mindezekkel párhuzamosan változott is a város, és manapság magán viseli az összes itt megfordult hódító kultúrájának sajátos jegyeit. Az erős velencei hatás mindenütt felismerhető a városban, de a franciák is itt hagyták nyomaikat, és néhány György korabeli angol stílusú építményt is láthatunk. Természetesen ezeken kívül még bizánci templomokat, erődöket, velencei lépcsőket, francia stílusú erkélyeket, olaszos spalettás ablakokat is találunk városszerte.

Zakynthos -i görög utak

A sziget igazán változatos, görög utak bármelyikére jelentkezők kedvence lehet, akár már első látásra: síkságok, zöldellő dombok, vadvirágos hegyoldalak, apró házak bugenvileák ölelésében, homokos strandok, vad sziklazátonyok és körös-körül a türkizkék tenger lágy hullámai. Ezen a szigeten mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb helyet, a nyugalmat vagy éppen a nyüzsgő életet.

Zakynthoson állítólag már K.E. 1600-ban épült az első város. A mitológia Artemis istennő kedvenc helyeként emlegeti, és a görög utakat választók is általában egyet értenek vele. A középkorban velenceiek hódították meg a szigetet – akkor emlékszik legnagyobb virágzására. A mai Zakynthos lüktető élettel, hangulatos fővárossal, gyönyörű kikötővel várja látogatóit, a görög utak részvevőit.

Karpathos-i görög utak

A Dodekanéz szigetcsoport második legnagyobb szigete, mondhatnánk Kréta és Rhodos között félúton fekszik, így a görög utakat választók ideális kiindulópontja lehet. A sziget a zöld szigetek közé tartozik. Híres néhány hagyományosan épített és díszített kőházáról is. Karpathosra a múltban igen jellemző volt az emigráció, de mivel az itteniek nagy lokálpatrióták, a külföldön megkeresett pénzzel hazajöttek, és itt fektették be – földeket vettek, templomokat, kórházat, iskolákat építettek. A közelben található a repülőtér is. Nyaranta – főleg a fővárosban, számtalan fesztivál, koncert, különböző fellépés kerül megrendezésre és görög utak szerelmeseinek legnagyobb örömére.

Santorini-i görög utak

A legelbűvölőbb kilátáson kívül, mely képes elámítani a legelfogultabb embert és a rutinos „görög utak túristáját” is, Santorini igazi luxust, minőséget és első osztályú szolgáltatásokat is kínál. Megpróbál befogni hálójába, úgyhogy vigyázz, mert ha rabul esel, egykönnyen nem szabadulsz.

Kréta-i görög utak

Európa legdélibb csücske Kréta. A sziget gazdag történelme több ezer éves múltra tekint vissza. A Krétai- és a Líbiai tenger mossa partjait, és a görög utakat választók nagy örömére évente 3000 órán keresztül süt a Nap. Itt minden megfér egymás mellett – olajfa- és szőlő-ligetek, termékeny földek, virágos kertek, vad sziklazátonyok, romantikus és érintetlen öblök, melyek akár a görög utak fénypontjává is válhatnak. Ami látogatóit igazán rabul ejti az a sziget sajátos varázsa.

Kos-i görög utak

A pici sziget csak arra vár, hogy boldogságtól sugárzó arcok vegyék körül, vagyis görög utak fáradhatatlan, pihenni vagy nyaralni vágyó látogatói. Barátok, ismerősök, ismeretlenek, fiatalok és idősebbek... Bárokban élvezik az életet hajnalig, egészen addig, amíg a Nap félénken leküldi első sugarait.

Rhodos-i görög utak

Ott, ahol az év 365 napján süt a nap, ahol elvesznek a határok, elmosódnak a körvonalak, valaha elfoglalhatatlan erődök, erős várfalak, kalózok, bátor vitézek, úri dámák, gazdagság, szegénység, szerelem létezett, ott most a görög utakat választók tölthetik napjaikat.

Rodosz - Helios napisten szigete. A Török partok közelében fekvő Dodekán szigetcsoport tagja. Szépséges tájak, szelíd éghajlat, buja növényzet és nem utolsó sorban a mozgalmas múlt mindenütt látható nyomai igézik meg a görög utak látogatóit.

A sziget Görögország egyik legfontosabb üdülőterületének számít, a belső területek mégis megmaradtak bájos érintetlenségükben. Antik emlékhelyei kapcsán Rodoszt az ókori görög civilizáció máig élő múzeumának is nevezhetnénk, természetes és valószerűtlen szépségével, klímájával, gyönyörű tengerpartjaival; ugyanakkor ideális hely nyaralásra és pihenésre is.PARTNEROLDALAK:
                WYW Globál Directory    WYW kereső    Linkgyujtemény.etabor.net    szavazok

                Hun-Web Katalógus és Kereső    Hun-Web Linkek    LinkBank    Magyar Honlap Linkek

                LINKTAR.HU    Linkcsere   Ingyen weboldal tervek, gyönyörű háttérképek, kikapcsolódás.   LinkSpace (linkcsere).

                websas.hu    Video-DVD-Centrum Toplista    Minden-s.hu Toplista    Top-Index számláló, link és bannercsere

                A magyar linkjegyzék    TopSite.hu - A web legjobbjai.

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu