Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Harmony Fabútor
 
Cím: 1181 Budapest, Üllői út 581.
Postázási cím: 1181 Budapest, Üllői út 581.
Telefon: 06302680264
Fax: 0629439492
Térkép:A Harmony fabútor cég felismerve a magyar bútorpiac hiányosságait, szinte egyedülállóként ajánlja rendkívül igényes, precíz kidolgozású, masszív tömörfából készülő modelljeit (franciaágy, gardrób, garnitúra, vitrinek, dohányzó asztalok, polcok stb.) számos kiegészítővel.

Termékeink legfőbb jellemzője a letisztult formavilág, mely tökéletesen ötvözi a klasszikus és a modern stílus jegyeit. Különleges egyedi megoldásai, mint például az intarzia berakása, messze kiemeli az átlagbútor kategóriából.

A masszív, diófából és hársfából készült termékeink (franciaágy, gardrób, garnitúra, vitrinek, dohányzó asztalok, polcok stb.) anyaguknak és kidolgozásuknak köszönhetően, képviselni tudják azt a nemességet és kifinomult eleganciát, mely lakásunkból saját egyéniségünk, ízlésünk, kreativitásunk varázsol otthont, sok esetben hosszú-hosszú évek alatt.

A széles skálán elhelyezkedő lakberendezési választékból megtalálni a megfelelő minőségű és funkcionalitású bútort olykor igen nehéz feladat. Bútoraink, egyedileg, az ön elképzelésének megfelelő méretben, összeállításban készülhetnek. Minőséget mi sem bizonyítja jobban, hogy bútoraink masszív fából készülnek.
Szolgáltatások

Szolgáltatásaink, termékeink:


- Hálószoba bútor (franciaágy, gardrób, garnitúra stb.) készítése
- Nappali bútor (vitrinek, dohányzó asztalok, polcok stb.) készítése
- Étkező bútor (asztal, szék, tálaló stb.) készítése
- Konyhabútor (garnitúra, konyhaszekrény stb.) készítése

- Hálószoba bútor

Hálószoba bútoraink (franciaágy, gardrób, garnitúra stb.) hagyományos kézi eljárással készülnek, dió és hársfa felhasználásával. A franciaágy díszítő faragásai és intarziái szintén kézimunkák. A kész hálószoba bútor, mint például a franciaágy, az éjjeli szerkény stb. pácolva, több rétegben lakkozva kerül kiadásra, hogy évtizedekig megőrizzék eredeti fényét. Ha önnek egyedi elképzelése van, jöjjön el hozzánk, megvalósítjuk! Rendelésre, 4-6 héten belül bármilyen közösen megtervezett hálószobabútor-garnitúra, vagy akár franciaágy, éjjeli szekrény, gardrób, ruhásszekrény legyártásra kerülhet.

- Nappali bútor

Masszív tömör fából, dió- és hársfa felhasználásával, készült nappali bútoraink ötvözik a klasszikus vonalakat a modern designelemekkel. Kínálatunkban mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb kombinációt, illetve stílust. Ha önnek egyedi elképzelése van, jöjjön el hozzánk, megvalósítjuk! Rendelésre, 4-6 héten belül bármilyen közösen megtervezett nappali bútorgarnitúrát legyártunk.

- Étkezőbútor

Étkezőbútor garnitúráink hagyományos kézi eljárással készülnek, dió- és hársfa felhasználásával. A díszítő faragások és intarziák szintén kézimunkák. A kész termékeket pácoljuk, több rétegben lakkozzuk, hogy évtizedekig megőrizzék eredeti fényüket. Ha önnek egyedi elképzelése van, jöjjön el hozzánk, megvalósítjuk! Rendelésre, 4-6 héten belül bármilyen közösen megtervezett étkezőbútor-garnitúrát legyártunk.

- Konyhabútor

Az általunk készített konyhabútorok teljes mértékben tömör cseresznye- és diófából készülnek. Bármilyen méretben megrendelhetők, ingyenes kiszállással és felméréssel. Ha önnek egyedi elképzelése van, jöjjön el hozzánk, megvalósítjuk! Rendelésre, 4-6 héten belül bármilyen közösen megtervezett konyhabútor-garnitúrát legyártunk.

Franciaágy: érdekességek, tudnivalók

Franciaágy: mikor és milyet?


A franciaágy az örök kényelem garanciája? Valószínűleg két okunk van arra, hogy franciaágy legyen a fekvőhelyünk:
• Az egyik, hogy a franciaágy a kényelem és a lustaság kreatív, ám halk kombinációja.
• A másik ok, amiért a franciaágy mellett döntünk az az a pont, amikor elhatározzuk, hogy fekhelyünket gyakrabban fogjuk megosztani mással.

Valójában teljesen mindegy, mi a pontos oka annak, hogy a franciaágy mellett döntünk, a lényeg mindenképpen először a szélességi méret meghatározása. Létezik már 140 cm szélességű franciaágy, de nem ritka az sem, hogy 200 cm szélességű franciaágy a megfelelő választás. A franciaágy nagyságát gyakorlatilag csak a rendelkezésre álló hely szabja meg, de mindenképpen érdemes a nagyobb franciaágy mellett döntenünk, ha az ár-érték arányt szeretnénk szem előtt tartani. Mi személy szerint olyan franciaágy fajtát ajánlunk, amelybe belefér a 180-as szélességű matrac. Ez az egyik leggyakoribb úgynevezett standard vagy járatos franciaágy méret, ezért bátran ajánljuk, hogy ilyen franciaágy mellett voksoljanak, mert ehhez biztosan remek matrackínálat áll rendelkezésre!

Mire kell ügyelni, mikor franciaágy vásárlását tervezzük?


Életünk harmadát, negyedét ágyban, franciaágy ban töltjük el, ezért nagyon fontos egyrészt a franciaágy minősége, másrészt, hogy milyen környezetben, hol helyezkedik el. A nyugodt alvásnak számos feltétele van. A szubjektív, pszichés feltételekkel foglalkozni nagyon hosszú történet volna. Maradjunk tehát az objektív feltételeknél, hisz ez a része mindenki számára egyértelműbb. Sok szempont közül, az egyik legfontosabb, hogy maga a fekhely, a franciaágy legyen alkalmas a nyugodt, pihentető alvásra. A mozgásszervi- és gerincbántalmakban szenvedők ezt már bizonyára jobban tapasztalták, de az egészségeseknek is nagyon jó tudni, hogy a rossz franciaágy előbb-utóbb őket is beteggé teszi.

A jó franciaágy segítségével azonban a már meglévő betegségek egy része is legyőzhető vagy legalább enyhíthetők a panaszok. A franciaágy kiválasztásakor például ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy van-e háttámlája. Igen, igen… mindenkinek bevillanhat a háttámla különböző fülledt erotikával átjárt kedvenc filmes jelenetekből, egy háttámlával rendelkező franciaágy nagyon kellemes lehet. Ha pedig mondjuk textilbevonatú a háttámla, az külön jó, főleg azoknak, akik szívesen olvasnak az ágyban (bizony vannak alternatív felhasználási módjai is a franciaágy fajtáknak). Lényeg a lényeg, ha kényelemre és megfelelő egészségre vágyik, válasszon körültekintően franciaágy fajtát.

Ágytörténet: a franciaágy és egyéb fekvőhelyek


A párkapcsolatok elengedhetetlen „kelléke” a méretes, egymatracos franciaágy. Legjobb, ha a franciaágy olyan széles, hogy az sem okoz gondot, ha két birtokosából az egyik ringlispilt játszik éjszaka, vagy hajnalban a franciaágy középére bebújik a gyermek. A franciaágy lehet pihe-puha szerelmi és családi fészek, de lehet a páros magány szörnyű színtere is. A franciák nemcsak alszanak és szeretkeznek a franciaágy fajtákban, hanem esznek, isznak, olvasnak, elmélkednek és beszélgetnek is: fontos életterük a többnyire óriási franciaágy.

Hogy mióta alszunk ágyban? A kezdetek kezdete óta. Az ágy a legelső bútorok közé tartozik, amit az emberiség használt. Az ősember ágakból, levelekből, állati szőrből, bőrből „összehordott”, ágynak kevéssé nevezhető fekhelyét az ókoriak hedonizmusról árulkodó, elefántcsonttal, gyöngyházzal és arannyal díszített, puha textíliákkal kényelmessé tett franciaágy fajta követte, amelyen nemcsak aludtak, hanem félig ülve lakmároztak is a görögök, perzsák, rómaiak és etruszkok. A bútordarab jelentősége a középkorban sem csökkent, az akkor élő emberek rangját, egyebek mellett az ágyuk is képviselte. Kimondottan alvásra a román korban készítettek először ágyat, ekkortól lett az ágy a hálószobák legfontosabb bútordarabja.

A duplaágy (később franciaágy) és a keleten már korábban is ismert mennyezetes ágy a 11-12. század körül terjed el Európában. A reneszánsz ágyak (hasonlóan némely mai franciaágy típushoz) hatalmasak, baldachinosak, a barokk ágyak az összes többi bútordarabnál díszesebbek voltak, hiszen a főurak és a királyok sok esetben itt tartották a fogadásokat, kihallgatásokat. A mai franciaágy őseinek a királyok ágyait tekinthetjük. A szoboroszlopos, drága kelmékkel díszített franciaágy a feudális Franciaországban a fő-fő bútordarabnak számított, a franciaágy kiképzése gyakran díszesebb volt a királyi trónokénál. A francia forradalom után sok minden mellett az ágyak funkciója is változott: a pompa helyett a kényelem, az egyszerűség és a higiéné lett a fontos, ahogyan legtöbben ma is ezeket a szempontokat tartjuk szem előtt, amikor franciaágy vásárlására szánjuk magunkat.

Napjaink ágyai: franciaágy, kanapé, egyszemélyes ágy


Az alvás életfunkció, létfeltétel, de alvási szokásainkban alapvető különbségek vannak. A hálóhely megteremtése, a franciaágy vagy ágy kiválasztása függ ízlésbeli, anyagi, életkori és szokásbeli különbségektől. A tervezésénél meghatározó szempont még: a rendelkezésre álló alapterület, a helyiség tájolása, burkolata, az elhelyezendő bútorok mennyisége és funkciója, a világítás, az árnyékolás és a dekoráció is. Mégis a legfontosabb a franciaágy vagy ágy kiválasztása és a helyiségben történő elhelyezése.

Szerencsére a hazai bútorpiacon van minden igényszintnek, anyagi lehetőségnek és ízlésnek megfelelőfekhely. Az egyszemélyes ágyakat általában iskoláskorú gyermekek és idős emberek szobáiban használjuk. Az egy szobában alvó házaspároknak a legkényelmesebb a franciaágy. Optimális esetben az ágy, franciaágy úgy kerül elhelyezésre a szobában, hogy három oldalról körüljárható legyen, és fejvéggel támaszkodjon a falhoz. Ha a franciaágy teljesen körüljárható, az még érdekesebb téralakítást tesz lehetővé, bár ehhez ritkán áll rendelkezésünkre megfelelően tágas helyiség.

A jó megközelíthetőség és az ágyazás helyigénye 60-70 cm a franciaágy mellett. A franciaágy vagy ágy kiválasztásánál fontosabb szempont, mint sokan gondolják. Ebben az esetben nem kell féloldalasan közlekedni, és ágyazás közben sem ütközünk bele a falba vagy más berendezési tárgyba. Az ágy és franciaágy típusok formája végtelenül változatos, határait a tervezői fantázia szabhatja meg, mégis két alaptípusba sorolhatóak. Az első a keretszerkezetesek csoportja. Az ilyen franciaágy vagy ágyfajták nagyon változatos alapanyagból készülnek: lehetnek fából, fóliázott bútorlapból, MDF-ből, furnérozott alapanyagból vagy bármilyen fémből, leggyakrabban kovácsoltvasból, rézből és krómozott acélból. Ilyenkor a szerkezetek jól láthatók, és a funkciót ellátó tartórészek részben látványelemek is. A belehelyezett matraccal vagy matracokkal válnak komplett egésszé.

A második csoportba az átkárpitozott franciaágy vagy ágyfajták tartoznak. Ennél a típusnál nem látható a belső szerkezet, mert kétrétegű burkolat takarja. A vázra kerül közvetlenül egy erős vászon, erre pedig a látványkárpit. Az ilyen franciaágy vagy ágy általában matraccal egybeépítve készül. Bármelyik típust választjuk, az egészséges, pihentető alvás miatt fontos a franciaágy matracának is a jó megválasztása. Mivel a franciaágy fajtában együtt alvók a legritkább esetben azonos súlyúak, és gerincük egészségi állapota sem egyforma, a legjobb megoldás, ha egy franciaágy keretbe két matracot választunk. Így teljesen személyre szabott lehet a rugózás és a puhaság is. Nagy súlykülönbség esetén a nagyobb testsúlyú ember fordulásánál nem mozdul el a teljes fekvőfelület. Ágyazásnál a mindkét matracot takaró derékalj használatával összeköthetjük a két részt.

Franciaágy társoldalai

TopSite.hu - A web legjobbjai. Minden-s.hu Toplista
Kategorizalt linkcsere oldal. websas.hu

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu