Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Fülöp Bt. - Esküvői öltöny szaküzlet
 
Cím: 1065 Budapest, Podmaniczky u. 23.
Postázási cím: 1065 Budapest, Podmaniczky u. 23.
Telefon: 0612695023, 06204480605
Fax: 0612695023
Térkép:Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások

Napjainkban a leendő férj viselete, a kiegészítői csaknem olyannyira fontosak a párnak, mint a megfelelő menyasszonyi ruha kiválasztása. A férfiak az esküvőjükön már nem csupán egy egyszerű öltönyt viselhetnek, hiszen a divat változásával a vőlegénydivat , az esküvői öltöny is átalakult.

Szmoking

Hagyományos esküvői viselet a szmoking, mely klasszikus hatását a fekete és fehér színek kontrasztjával valamint egyszerűségével éri el. A szmoking viselésétől elválaszthatatlan a csokornyakkendő illetve az ún. spanyol öv, melyek hagyományos esetben fekete selyemből készülnek, de melyek ma már eltérő színűkkel meg is bolondíthatják ezt a klasszikus öltözéket.

Frakk

A szmokinghoz hasonlóan elegáns viselet lehet az esküvőn a frakk, mely eleganciáját a rá szintén jellemző fekete-fehér ellentétnek köszönheti. Alapvető különbség azonban a két öltözék között, hogy a frakk összes kiegészítője, mint például a mellény, a csokornyakkendő, a kesztyű fehér színű. Kivétel természetesen a cipő és a cilinder, mely csak fekete lehet. Bár ma már a „szabályok” szerint fehér kiegészítők fantáziadúsabb színekben is kaphatók, a vőlegény a hófehér menyasszonyi ruha mellett a legelegánsabb megjelenést a klasszikus változattal érheti el.

Esküvői öltöny

Ahogyan a menyasszonyok számára menyasszonyi ruha, a vőlegények számára esküvői öltöny is készül.

Az esküvői öltöny színét mindig a menyasszony ruhájának színéhez kell igazítani. És bár nem állíthatunk fel e tekintetben szabályokat, a fekete és a szintén klasszikusnak számító sötétkék mellett a bézs, a natúr színek a legmegfelelőbbek. Ha a vőlegény esküvői öltönyt választ, egyáltalán nincs könnyű dolga. Figyelnie kell a harmóniára, mind a menyasszonyi ruha, mind a kellékek tekintetében. A kiegészítőknek – mellény, nyakkendő stb. – elsősorban a menyasszonyi csokrot alkotó virágok színével kell egységet alkotniuk, hiszen szinte kivétel nélkül a csokor egy virágát tűzik fel az öltönyre.

Fehér esküvői öltöny

Amennyiben a vőlegény viselete nem szmoking és nem frakk, azaz nem fekete színű, a menyasszony ruhájával harmonizáló szinte bármely árnyalatú öltönyben megjelenhet az esküvőn. Egyre divatosabb például a fehér esküvői öltöny, melyet természetesen csak akkor viselhet a leendő férj, ha az ara is hófehérben tündököl. Így alkothatnak teljes egységet.

Hajszálcsíkos öltöny

Amennyiben a vőlegény nem egyszínű világos és nem is sötét színű öltönyt szeretne viselni, köztes megoldás lehet az elegánsan visszafogott, mégis kissé különlegesnek számító hajszálcsíkos öltöny. Ennél a típusnál sem szabad elfelejteni, hogy színének éppúgy harmonizálnia kell a menyasszonyi ruháéval, mint a kiegészítőkével.

Legyen tehát a vőlegény öltözéke akár romantikus hófehér, lazább csíkos, klasszikus sötét vagy akár divatos bézs, mindig figyeljünk arra, hogy a környezethez megfelelő viseletet válasszunk. Például a szabadban rendezett, visszafogott esküvő helyett frakkot inkább elegánsabb, pompázatosabb szertartáson viseljen a vőlegény.

Egy ember életében általában csak egyszer jön el saját esküvőjének napja. Tehát nincs lehetősége kipróbálni, hogyan is lehetne azt a legjobban megszervezni. ĺme, a házassági kalauz.

Öt hónappal az esküvő előtt már célszerű meghatározni annak pontos dátumát. Nem szabad megfeledkezni az ünnepnapokról, munkaszüneti napokról, hogy minden meghívott vendég jelen tudjon lenni.

A bejelentkezés a Polgármesteri Hivatalnál történik, ahol az anyakönyvvezető a házassági szándékot bejegyzi. A menyasszonynak el kell döntenie, hogy a házasságot követően milyen nevet fog viselni, mert ezt is megkérdezik az illetékes szervek. Ha templomi esküvőt is szeretnétek, fel kell keresni az eskető papot, meg kell beszélni a templomi esküvő időpontját (általában a polgári esküvőt követően szokott lenni), s a jegyes oktatások időpontjait.

A tanúk, koszorúslányok kiválasztásánál, felkérésénél arra kell ügyelni, hogy lehetőleg ne sértődjön meg senki. Általában családtagot szoktak tanúnak felkérni, de lehet barát is. Az esküvő napján szüksége lesz érvényes útlevélre, vagy személyi igazolványra.

A meghívandó vendégekről célszerű listát írni (címmel és telefonszámmal), majd ennek megfelelően javasolt költségvetési tervet készíteni. Ha nem mindenki hivatalos az esküvői ebédre, vagy vacsorára, azt figyelembe kell venni. A jegygyűrűk kiválasztása, megrendelése, az esküvői öltöny és a menyasszonyi ruha, a fejdísz, a kesztyű, a cipő, a táska és az egyéb kiegészítők (babonás menyasszonyoknak gondoskodni kell valami régiről, újról, kölcsön kapott tárgyról és kékről), a vendégeknek apróbb ajándék kiválasztása, az autó körüli teendők – s ha szükséges – autóbusz bérlése is ekkor aktuális.

A meghívók, menükártyák, ültető kártyák, programfüzetek, köszönő levelek és egyéb dekorációs kellékek kiválasztásánál, megrendelésénél ügyelni kell arra, hogy a meghívók személyes jellegűek legyenek, az ebédre vagy vacsorára szóló meghívók, menü- és ültető kártyák mellékletként legyenek csatolva a meghívóhoz, ha nem mindenki lesz oda is hivatalos. Minden kártya ugyanolyan stílusban készüljön. Egyedül álló személyt kísérőjével együtt szokás meghívni.

Négy hónappal az esemény előtt célszerű a fényképészt, a videóst, a zenészt, illetve a zenekart, a templomi kórust, az orgonistát is kiválasztani, valamint éttermet, szakácsot, akivel a menüt, dekorációt és az étkezés menetét már előre ajánlott tisztázni.

Fontos még a polgári esküvőre vers, műsor, zene, a templomi szertartáshoz pedig orgonazene választása, időterv, útiterv, esküvői program elkészítése (nyomdában ki is lehet nyomtattatni, hogy mindenki tudja, mikor, hová kell mennie).

Egy rendezvényszervező irodát is fel lehet keresni, s az esküvő szervezésével meg lehet bízni. Általában januártól márciusig szoktak esküvői kiállításokat rendezni, melyekre érdemes ellátogatni, mert a kiállítók sok-sok kedvezményt kínálnak. Minden év májusában és decemberében pedig esküvői újságok jelennek meg, elősegítve a választást. Fiatal házaspároktól is lehet tanácsot kérni, ők hogyan szervezték meg saját esküvőjüket, s mi az, amit másképp csináltak volna.

Három hónappal az esküvő előtt már a nászútra is gondolni kell. Szinte az összes utazási iroda katalógusaiból lehet választani nászutat. A szabadságot is előre el kell intézni az esküvő napjára és a nászútra. A vidékről érkező vendégek számára, s a nászéjszakára szobát kell foglalni. Ilyenkor kell a szükséges okiratokat – születési anyakönyvi kivonat, keresztlevél – beszerezni, a próbafrizurát és az esküvői sminket elkészíttetni a fodrásznál és a kozmetikusnál. Az esküvő napjára is előre be kell jelentkezni.

Két hónappal az esküvő előtt ideje a meghívottak listáját, a költségvetési tervet leellenőrizni, esetleg módosítani, a vőfélyt kiválasztani, a pappal az esküvői ceremónia részleteit megbeszélni, a legénybúcsút, leánybúcsút megszervezni, arra a barátokat, szomszédokat, munkatársakat meghívni, nászajándék-ötleteket adni a rokonoknak, biztosítást elintézni, ha készül házassági szerződés, azt közjegyzőnél hitelesíttetni.

Az esküvői meghívókat, ha lehetséges személyesen illik átadni, bár a vidéken lakó rokonok, ismerősök esetében a postán elküldött meghívó célszerűbb, s ha szükséges, térképet is lehet mellékelni.

Egy hónappal az esküvő előtt a virágdekorációt (asztalra, autóra, templomba), a menyasszonyi csokrot meg kell rendelni, a nászúthoz a szükséges papírokat (pl.: útlevél) be kell szerezni, ruhákat és egyéb dolgokat meg kell vásárolni, fel kell kérni azt a személyt, aki az esküvő napján a vendégeket fogadni fogja, s az ajándékokat átveszi, aki a menyasszonyt öltöztetni fogja, és azt, aki – a fényképészen kívül – még fényképezni fog.

Két héttel előtte ismételten fodrászhoz kell menni, hajvágást, festést, dauert most kell csináltatni, mert az esküvő napján nem lesz rá idő. A menyasszonyi tortát meg kell rendelni, az étkezésre ülésrendet kell készíteni.

Egy héttel előtte még el kell menni manikűröshöz, pedikűröshöz, az esküvői sminket ki kell próbálni, a menyasszonyi ruhát, a vőlegény esküvői öltönyét fel kell próbálni, nehogy az utolsó pillanatban kelljen alakíttatni a ruhán.

Az esküvői ceremóniát a vőféllyel meg kell beszélni, a templomban főpróbát kell tartani, melyen a tanúknak és a koszorúslányoknak is jelen kell lenniük. Ilyenkor szokás a legénybúcsút, leánybúcsút megtartani.

Egy-két nappal az esküvő előtt a menyasszonyi ruhát és a vőlegény esküvői öltönyét el kell hozni a kölcsönzőből, az autókat le kell mosatni, ki kell takarítani, a nászútra mindent elő kell készíteni, be kell csomagolni.PARTNEROLDALAINK:
          WYW Globál Directory

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu