Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Papp Lukács
 
Cím: 9010 Győr, Bácsai út 64.
Telefon: 06703181498Fáj a háta vagy a dereka? Visszatérő fejfájás gyötri? Gerincsérvben szenved? Mozgásszervi problémája van?

Becslések szerint az emberek több mint hatvan százaléka szenved a fenti bajok valamelyikében. Van azonban olyan módszer, amellyel akár a műtét is elkerülhető, és a panaszok jelentős része megszüntethető.

Papp László csontkovács, kiropraktor segít önnek: 11 éves tapasztalat, felsőfokú egészségügyi szakképesítés és több ezer elégedett vendég a garancia.

Csontkovács módszerem alapfogásait kínai és mongol kiropraktőröktől tanultam, kezeléseimen ötvözöm a gyógymasszázst a csontkovács mesterek fogásaival.

A hagyományos, orosz típusú csontkovács mesterek drasztikus, hirtelen, rántó mozdulatai helyett finomabb, kíméletesebb, nyújtó fogásokat alkalmazok, így a kezelés egyáltalán nem fájdalmas, ráadásul kockázatmentes.
Szolgáltatások
Csontkovács módszer hatásai:

- Fellazulnak a merev, letapadt izmok
- Helyükre kerülnek az elmozdult, gyakran összecsúszott csigolyák
- Megszűnik a krónikus fejfájás, a fáradékonyság
- Könnyebbé válnak a mindennapi mozdulatok
- Elkerülhető a gyógyszeres kezelés, vagy akár a műtét

Mit jelent a kiropraktika (csontkovács mesterség)?

A kiropraktika (csontkovács mesterség) a gerincbetegségek szelíd gyógymódja, olyan természetgyógyászati módszer, melynek fő szakterülete a gerinc, annak nyaki, háti, derék és keresztcsonti részei, az ezeket alkotó csigolyák, porckorongok, ízületek, és különösen a gerincből kilépő idegek.

Maga a szó a görög nyelvből származik, a cheiro, kéz és a praxis, azaz praktizálni szavak összetételéből. A vizsgálat és a kezelés ugyanis kézzel, illetve az ujjakkal történik. A kiropraktika (csontkovács mesterség) egyrészt azon a biológiai törvényen alapul, hogy a szervezetben megvan a gyógyulásra való képesség, másrészt azon az élettani tényen, hogy a szervezet fő vezérlő rendszere az idegrendszer, mely minden más rendszer és szerv működését irányítja, szabályozza.

A kiropraktőr (csontkovács) felméri a gerinc kis ízesüléseinek az állapotát, és az esetleges kóros elváltozásokat - röntgenlelet és szakorvosi diagnózis alapján - kezeli. A csontkovács a vizsgálat során kitapintja az elmozdult csigolyákat, és helyre teszi azokat. Felszabadítja az idegeket a nyomás alól, ezáltal hozzásegíti a testet a gyógyuláshoz A csontkovács rendszeres látogatása a gerinc prevenciós programjának a részét képzi. A csontkovács kezelést csak és kizárólag szakvégzettséggel rendelkezők végezhetik.

Mit csinál a csontkovács?

Mindig is léteztek népi csontkovács mesterek, akik többnyire anatómiai ismeretek nélkül, az apáról fiúra szálló tudás birtokában gyógyítottak. A csodának tűnő eseteknek híre kelt, és messzi földről is érkeztek hozzájuk betegek. A csontkovács mesterek kitűnő tapintó érzékükkel sok embert szabadítottak meg fájdalmaiktól, ficamaiktól, belső szervi problémáiktól.

A kínai masszázsnál már 5000 évvel ezelőtt, míg a tradicionális thai masszázsnál közel 2500 évvel ezelőtt fellelhetők voltak a különböző csontkovács fogások. Már akkor rájöttek, hogy csupán masszázzsal nem lehet minden betegséget meggyógyítani. Felismerték, hogy nem csak a meridiánoknál lehet energiaelakadás, hanem az ízületek helyretételével is feloldhatók egyes energiablokkok.

A tradicionális thai masszázs részeként a masszőr az összes ízületet kimozgatja. A kínai masszázsnak pedig fontos része a háttaposás, amellyel a csigolyákat csúsztatják óvatosan a helyükre. A csigolyák közül 31 pár idegnyaláb jön ki, és mindegyik egy bizonyos bőrfelület, izom vagy belső szerv beidegzéséért felelős.

Ha ezek az idegpályák - a csigolyák elmozdulása miatt - nyomás alá kerülnek, különféle működési zavarokat hozhatnak létre, melyek számos betegséghez vezethetnek. Például a nyaki 7-es csigolya elmozdulása pajzsmirigy problémákat okozhat, míg a háti 2-es és 3-as csigolya idegpályájának kompressziója légzési és asztmatikus panaszokat, az ágyéki 4-eshez tartozó ideg nyomása lumbágót, isiászt, nehéz vizelést, prosztata problémát eredményezhet.

Ha az idegpálya nyomását - mint okot - megszüntetjük, az esetek többségében az okozat, azaz a betegség is elmúlik. A jó csontkovács sohasem okoz fájdalmat, így elkerüli a baleset lehetőségét. A csontkovács módszer magasabb fokának tekinthető az úgynevezett izomkontroll, amelynek során a beteg közreműködésével, ellennyomásokkal az ízületek lágyan a helyükre csúsznak.

Legfőbb javallatok: a csontkovács módszer szinte minden területen hatékonyan alkalmazható, többek között mozgásszervi- és belső szervi betegségek, ízületi fájdalmak, sérülések, ficamok, zsibbadások esetében. A csontkovács módszer ellenjavallatai: a gerinc daganatos betegsége, nyaki borda, nagyfokú csontritkulás, a nyaki erek meszesedése, kiszakadt porckorong sérv, nyitott hátgerinc, csigolya becsúszás, csigolya ívszakadás, heveny gyulladásos állapot, fejlődési rendellenesség, friss gerincsérülés, a műtétek utáni 6-8 hetes időszak.

Csontkovács szolgáltatások

- Gerincsérv kezelése
A gerincsérv oka, hogy a csigolyák összecsúsznak, és így a köztük lévő porckorongok deformálódnak. Ennek jele többek között a jellegzetes fájdalom, amely nyaki gerincsérv esetén a karba, lumbális sérvnél pedig a lábakba sugárzik. Ilyenkor a csontkovács kezelésen a gyógymasszázzsal belemelegített izmok nyújtása mellett kerülnek a helyükre a csigolyák, tér vissza a köztük lévő ideális távolság, és nyerik vissza eredeti alakjukat a porckorongok, akár nagyon súlyos esetekben, előrehaladott stádiumban is.

- Hát- és derékfájás megszüntetése
A fenti fájdalmak számos ember életét keserítik meg, és bár sok esetben a helyzet nem jut el a diagnosztizálható porckorongsérvig, az életminőség jelentősen romolhat. A sok ülőmunkán gyakran nem lehet változtatni, a fájdalmak azonban a gerincoszlop eredeti alakjának, görbületének visszaállításával, a vérkeringés normalizálásával elmulaszthatók. Számos esetben már gyerekkorban jelentkeznek az első tünetek, a megfelelő csontkovács kezeléssel azonban megelőzhető a későbbi gerincferdülés, javítható a hanyag testtartás.

- Krónikus fejfájás kezelése
A mozgásszegény életmód következtében egyre gyakoribb panasz a visszatérő fejfájás, gyakran fáradékonysággal, szédüléssel, fülzúgással, súlyosabb esetekben akár ujjzsibbadással kísérve. Az ok többnyire a bekötött, elmerevedett nyaki, vállövi izomzatban keresendő, amelynek következtében az érintett területen pang a keringés, és ezáltal kevesebb vérhez jut az agy is. Csontkovács kezeléssel a nyaki gerincblokk feloldásával az esetek nagy részében a panaszok gyorsan megszűnnek.

- Sport és egyéb sérülések kezelése
Törés, rándulás, izomhúzódás vagy szakadás, esetleg komolyabb műtét vagy baleset esetén a lábadozás akár hónapokig is eltarthat. Az izmok és ízületek egyidejű kezelésével a szervezet regenerálódása jelentősen felgyorsítható, akár a hagyományos orvosi kezelés és gyógyszerek kiegészítéseként.

- Kismamamasszázs
Az állapotos nők egy átlagos szervezetnél jóval nagyobb megpróbáltatásnak vannak kitéve: a súlygyarapodás következtében nemcsak az izmokra és ízületekre nehezedő nyomás nő meg, de a test súlypontja is megváltozik. A megfelelő csontkovács masszázs helyreállítja a vérkeringést a problémás területeken, tehermentesíti az érintett ízületeket, és megkönnyíti a terhesség hónapjait.

Csontkovács kezelés: kérdések és válaszok

- Hány éves kortól ajánlott a gyógymasszázs?
Akár már gyerekkorban alkalmazható, sőt, sokaknál ajánlott is, hiszen egyre több gyereknél jelentkezik hátfájás, esetleg fáradékonyság, koncentrációs zavarok vagy gyakori fejfájás. Természetesen a csontkovács kezelést minden esetben páciens korához és fizikai állapotához igazítjuk.

- Mennyivel előre kell bejelentkeznem?
A széles vendégkör miatt ajánlott minél előbb időpontot egyezetni, a „legnépszerűbb” terminusok ugyanis hamar betelnek. Általában 1-2 héttel későbbre tudunk időpontot adni, sürgős esetekben ez az időtartam változhat. Amennyiben rendszeres csontkovács kezelésre van szükség, célszerű az első csontkovács kezelés(ek) után egy fix időpontot egyeztetni, amit akár hónapokkal előre megtehetnek a vendégek.

- Mit vigyek magammal a csontkovács kezelésre?
Egy nagyméretű törülköző és egy lepedő elegendő, másra nincs szükség a csontkovács kezelés alatt. Amennyiben orvos által diagnosztizált mozgásszervi betegsége - például gerincsérve - van, első alkalommal hozza magával az orvosi leleteket, azaz a röntgen- vagy MR-vizsgálat(ok) eredményét.

- Mennyire kell levetkőznöm csontkovács kezelés alatt?
A csontkovács kezelés alatt fehérneműre kell vetkőzni, amely nem takar kevesebbet, mint amennyit a strandon vagy az uszodában megmutatunk magunkból.

- Fájdalmas-e a csontkovács kezelés?
Mivel nem az orosz típusú, drasztikus és gyakran meglehetősen fájdalmas orosz típusú csontkovács mesterek, hanem a sokkal kíméletesebb távol-keleti csontkovács kultúrák fogásait alkalmazom, a kezelések szinte teljesen fájdalommentesek. Másnap enyhébb izomláz jelentkezhet, a csontkovács kezelés jótékony hatásai azonban azonnal érezhetők.

Csontkovács társoldalai
Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu