Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Dominó Építőipari Kft.
 
Cím: 6000 Kecskemét, Mindszenti körút 12.
Postázási cím: 6000 Kecskemét, Mindszenti út 12.
Telefon: 0676480596, 0676501475
Fax: 0676501471
Térkép:A Dominó Építőipari Kft.-nek az a célja, hogy szakképzett munkaerővel, céltudatos csapattal, a megrendelői igények magas szintű kielégítését szolgálja. Cégünk eredményeit, stabilitását annak köszönheti, hogy a megrendelői igényeket minden esetben magas színvonalon teljesíti.

A Dominó Kft. folyamatos fejlődésének hála jelenleg szakmai körökben országosan ismert, széles körű kapcsolatokkal rendelkező cég. Partnereink Magyarország vezető építőipari cégei, kis- és közepes építőipari, kereskedelmi vállalkozások, gyártó cégek, és természetesen nem utolsósorban a rendkívül színvonalas munkát elváró magánmegrendelők.

A minőséget és megbízhatóságot tartjuk a legfontosabbnak: magasan kvalifikált munkaerővel, korszerű technológiákkal, valamint a legjobb anyagokkal dolgozunk, illetve kereskedünk. ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer segíti munkánkat, a Burkolók Magyarországi Szövetségének alapító tagjai vagyunk.

A kivitelezői tevékenység mellett burkolóanyag, köztük csempe, padló- és medenceburkoló lapok kis-, illetve nagykereskedéssel foglalkozunk.

A házam a váram. Olyan legyen, amilyet szeretnék!
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Cégünkről bővebben


Mint közvetlen importőr komoly szakmai múlttal rendelkező, minőségi termékeket kínáló, gyártó cégekkel állunk kapcsolatban.
A Marazzi Kerámiagyár legnagyobb magyarországi forgalmazói vagyunk.
Úgy a kivitelezésben, mint a kereskedelmi tevékenységben célunk a gyors, minden igényt kielégítő szolgáltatás. Nálunk a kivitelezés tökéletessége éppen olyan elvárás, mint a kiváló alapanyagok biztosítása. Nálunk mindenki tudja, miért kell megbízhatóan dolgozni!

Kiskereskedelmi forgalmazás


Olasz, német, spanyol csempe fajtákat, burkolóanyagokat forgalmazunk rövid szállítási határidővel 30 000 nm-es raktárkészlettel. A választékunkban szereplő csempe, illetve más burkolat típusok a klasszikustól az aktuális trendeken át az avantgárdig minden igény kielégítésére alkalmasak. Nagy figyelmet fordítunk a szakmai követelményekre, minőségi elvárásokra, megbízható alapanyagok felhasználására.

Szolgáltatásaink:
- Kiskereskedelmi értékesítés
- Nagykereskedelmi értékesítés
- Szaktanácsadás
- Számítógépes tervezés, modellezés a vásárlók megsegítésére
- Gyors export ügyintézés

Ipari és szakipari kivitelezés


Közösségi, ipari, lakóépületek, családi házak burkolatainak, homlokzatainak, felületképzéseinek igényes kivitelezésére vállalkozunk. Átlag létszámunk állandó alvállalkozói partnereinkkel 60-70 fő, tevékenységi körünk országos.

A következők kivitelezését vállaljuk:
- Kerámia fal - és padlóburkolatok
- Természetes kőfal és padlóburkolatok
- Ipari kerámia, saválló kerámia burkolat
- Medenceburkolatok, igényes gőzkabinok
- Ragasztott kerámia homlokzat burkolatok
- Szerelt homlokzat burkolatok
- Szőnyeg, PVC, linóleum padlóburkolatok
- Parketta, sportpadló padlóburkolatok
- Külső-belső felületképzések, tapétázások
- Homlokzat hőszigetelések

Tanácsok csempe vásárláshoz

Hogyan válasszunk csempe fajtát


Az emberek nagy többsége mindig a legtökéletesebbre törekszik, ami tulajdonképpen természetes, főleg ha a saját otthonáról van szó. Sokat tervezünk és álmodozunk, és persze igyekszünk meg is valósítani ezeket. Szebbet, jobbat, élhetőbbet, komfortosabbat szeretnénk. Mindenkinek az a vágya, hogy lakása, ezen belül fürdőszobája, előszobája, nappalija olyan legyen, amilyet elképzelt, ahová jó hazamenni. Hogy ezt elérjük, fontos minden részletre odafigyelni, és ezen részletek közül nem hagyható ki a csempe kiválasztása és beszerzése. A csempe burkolás területén nagy általánosságban nem lehet minden kérdésre pontos választ adni, azonban a vannak alapigazságok, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, amikor csempe beszerzésre adjuk a fejünket.

Mielőtt végleg döntünk egy adott csempe fajta megvásárlásáról, érdemes körültekintőnek lenni, mivel a csempe hosszú távú, tartós termék, amely ráadásul nap nap után körül fog venni minket. Különös ugyan, de sokan többnyire érzelmi alapon vásárolnak, és csak azután veszik figyelembe az esztétikai szempontból számukra legmegfelelőbb csempe paramétereit. Manapság már olyan széles a csempe félék skálája, hogy szinte minden kívánságnak meg tudnak felelni. A vásárlás során azonban mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy választott csempe harmonizáljon berendezési tárgyainkkal, illetve a lakás helyiségeinek színeivel.

Természetesen nem csupán a színek harmóniájára kell figyelni, hiszen fontos tudni a kiválasztott csempe műszaki paramétereit, például a kopásállóságát, a keménységét, a fagyállóságát, a vegyszerállóságát stb., mert a nagyobb kopásnak, illetve igénybevételnek kitett területekhez, mint a konyha vagy az előszoba, másfajta tulajdonságokkal bíró csempe szükséges, mint a kevésbé igénybe vett részeken. Ezért lényeges figyelni az adott csempe tulajdonságaira. Az alábbiakban néhány tanáccsal szolgálunk azzal kapcsolatban, hogy helyiségtől függően, mire érdemes figyelni a csempe kiválasztásakor.

- Kültéri terület

Nyilvánvaló, hogy a kinti terasz és az esetleges lépcső van a legjobban kitéve a hőingadozásnak, ezért ezen a területen főként a csempe fagyállóságára kell ügyelni. A csúszásmentességet szintén igen lényeges szem előtt tartani a csempe, illetve burkolat kiválasztásánál. A szárazon sajtolt, kis vízfelvevő képességű mázas, egyszer égetett lapokat használhatjuk, ezek közül is kiemelten a greslapok a leginkább megfelelők. A fuga színét is úgy érdemes kiválasztani, hogy minél kevésbé látszódjon rajta a szennyeződések mértéke.

- Az előszoba csempe típusa

Amint belépünk a lakásba, rögtön az előszobába találjuk magunkat. Itt a sűrű járás okozza az erős igénybevétel, ami egyben azt is jelenti, hogy nagy mennyiségű apró szemcsés por kerül a csempe felületére, ezért ezeken a helyeken nem ajánlott a magas fényű csempe. A csempe mintázata és színe szintén fontos ezen a területen, hiszen itt vesszük le a cipőt, ezáltal egyértelműen ide kerül be a legtöbb szennyeződés. Célszerűbb kissé mintázott vagy foltos csempe vásárlása, mivel ezeken kevésbé látszik a kosz.

- Konyha csempe

A következő helyiség a konyha, ahol a csempe vásárlásnál hasonló szempontok játszanak szerepet, mint az előszobánál. Itt általában bejáratott útvonalak alakulnak ki, például a hűtő, a tűzhely vagy a mosogató körül. Ezért a padló csempe a konyhában szennyeződik a leginkább. Gondoljuk csak végig azoknak a makacs szennyeződéseknek a sorát, amelyeket el kell viselnie a padlónak. Ezeket a szennyeződéseket leggyakrabban vegyszerekkel tudjuk eltávolítani, így az ide választott csempe fő szempontja a vegyszerállóság. A konyha falára burkolt csempe vegyszerállóság szerint majdnem azonos a padlóéval, kopásállóság szempontjából azonban szinte elhanyagolható az igénybevétel.

- Fürdőszoba csempe

A fürdőszoba csempe burkolatának kiválasztásakor is kellő körültekintéssel kell eljárni. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a padlón elhelyezett fényes felületű csempe jobban csúszik, ezért akár baleset forrásává is válhat. A fürdőszoba az a helyiség, ahol valószínűleg a legtöbb vegyszert használjuk. Nemcsak a higiéniai szempontok szerinti vegyszerhasználat sűrű, hanem a foltosodást okozó kozmetikai szereké is, mint például smink és a különböző arclemosók. Ezért a fürdőszoba csempe kiválasztásánál is a vegyszerállóság az egyik legalapvetőbb szempont.

- Étkező-nappali csempe típusa

Utoljára, de nem utolsósorban az étkező és a nappali csempe burkolatáról esik szó. Itt a fentebb említett bejáratott útvonalak miatt a kopásállóság, valamint a vegyszerekkel szembeni jó ellenállóság lényeges. Fontos megemlíteni, hogy a padló csempe burkolatának választásakor tájékozódni kell a tér fűtési lehetőségeiről, azaz hogy a kiválasztott csempe adott esetben alkalmas-e a padlófűtésre. Napjainkban már számos olyan csempe padlóburkolat kapható, mely alkalmas a padlófűtéssel fűtött terek burkolására.

A csempe mennyisége


Ha a csempe megvásárlásakor bizonytalanok vagyunk abban, hogy pontosan mennyi az annyi, vegyük figyelembe, hogy burkolás előtt, a csempe rakodásakor, tárolásakor, vagy akár vágás közben is sérülhet a csempe lap. Mi több, abba is gondoljunk bele, hogy egy esetlegesen évek múltán bekövetkező sérülés esetén, amikor újra kell burkolni, vajon találunk-e még éppen olyan csempe típust! Ha több a beugró sarok, több csempe szükséges a burkoláshoz. A legjobb, ha körülbelül 4 százalékkal több csempét vásárol, mint a burkolandó felület mérete.

Csempe: érdekességek, tudnivalók


Tudja ön, hogy mi is a csempe?

A magyar köznyelvben a hidegburkolati anyagokat csempe kifejezéssel illetjük. Az épületek hidegburkolásakor is a csempézés szót használjuk. A cél és a végeredmény tükrében viszont érdemes egy kicsit tájékozódni a csempe vásárlása előtt.
A forgalomban kapható lapok a gyártástechnológiától függően más-más névvel vannak ellátva, melyek a tulajdonságaikra is utalnak. Három jól elkülöníthető kategóriát, elnevezést ismerhetünk meg a következő sorokból. Így próbálunk Önnek segítséget nyújtani a vásárlás előtt.

- A fali csempe

Az első csoportba a csempe, a fali csempe tartozik. A csempe elnevezést a falra ajánlott burkolólapra használjuk. Ezek leginkább kétszer égetett lapok. A csempe, a fali csempe választéka a legszélesebb a hidegburkolati anyagok között. Ezeket a lapokat elsősorban a falak burkolására használjuk, a padlón való elhelyezésüket nem ajánljuk, mivel funkciójuk szerint falburkolásra alkalmasak.

- Az égetett csempe

A második csoportba az egyszer égetett csempe kerül. Az első csoporttól eltérően, a biszkvit és a máz égetése egyszerre történik. A biszkvit, színe alapján, különböző területeken használhatjuk ezeket a lapokat. A vörös biszkvit alapanyagból készített csempe csak beltéri használatra alkalmas, üzletünkben nem forgalmazunk ilyet. A fehér színű biszkvitből gyártott, alkalmas kül- és beltéri használatra is. Ezekről a lapokról nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy száraz sajtolással készülnek és szinte ide tartozik minden csempe, amit padlólapnak nevezünk.

- A greslap

A harmadik csoport a greslapokat foglalja magába. A vízfelvételük 0,5 százalék alatt van, míg az előző csoportoké ettől magasabb. A greslapok mázas és máz nélküli kivitelben készülhetnek. Érdemes megemlíteni, hogy mitől is lesz kiváló minőségű a greslap.
A gyártási technológia során először az összetevő anyagokat finom porrá őrlik, majd az összekevert alapanyagokat szárítóban porlasztják. A porlasztási folyamat befejezésekor kapunk egy olyan granulátumot, mely már préselésre alkalmas. A következő lépésben a granulátumot nagy nyomással préselik, így nem marad az anyagban levegő.
Ebben a fázisban alakítják ki a burkolólap formáját is. A formázott lapból a szárítóberendezés segítségével a maradék nedvességet is kivonják, ezzel lehet elkerülni az esetleges hibákat, mint például a hajszálrepedés és a torzulás. Ha mázas greslapról van szó, akkor ezek után kerül a mázréteg a lapra. Az utolsó fázisban az égetés következik, melynek hőmérséklete 1200 Celsius-fok felett van. Tehát maga a technológia biztosítja, hogy a greslapok kitűnő kopásállóságúak, nagyon alacsony a porózitása, és így kiváló a fagyállóságuk is.

Termékeink:

- Kerámia fal- és padlóburkoló lapok
- Ipari kerámia fal- és padlóburkoló lapok
- Medence burkolatok
- Szerelt homlokzatok, álpadlók
- Üvegmozaik
- Ragasztó, fugázó anyagok
- Szőnyegpadló, PVC, parketta, laminált parketta
- Szaniterek, csaptelepek
- Fürdőszoba bútorok

Forgalmazott márkák:

- Marazzi
- Piemmegres
- Agrob Buchta
- Klinker Sire
- Ströher
- Aparici
- Apavisa
- Marca Corona
- Cipa Gres
- Lea
- Italgraniti

Ezek ismertetése után, bízzunk abban, hogy segítséget nyújtottunk a csempe kiválasztásához és egy lépéssel közelebb került álmai megvalósításához!

Csempe társoldalai

Kategorizalt linkcsere oldal. websas.hu

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu