Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Kiss G-Faforg Kft.
 
Cím: 4002 Debrecen, Zúzmara u. 19.
Postázási cím: 4002 Debrecen, Zúzmara u. 19.
Telefon: 0652416019
Térkép:Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Szolgáltatásaink:


- Bútorlap elzárás egyenes élre
- Bútorlap elzárás íves élre
- Bútorlap táblafelosztás
- Bútorlap méretre vágás
- M2-es bútorlap, munkalapok vágása
- Látványterv készítése
- Lakberendezés

A megvásárolt összeghatárba a táblás és a szabott laplemezáruk, munkalapok (bútorlap), vágás, fölrakott ABS, élfólia, vízzáró, ajtófront tartozik bele. Természetesen kiszállítjuk a többi szerelvényt is, de ez nem tartozik bele a szállítási limitbe.

Bútorlap: gyakori kérdések


- Milyen paraméterei vannak az általunk forgalmazott munka, illetve bútorlap típusoknak?
A Falco-s munka, illetve bútorlap típusok paraméterei hossz: 5200 mm, szélesség: 600 mm, vastagság 28, 38 mm. A Forest munka, illetve bútorlap típusok paraméterei hossz: 4200 mm, szélesség: 600 mm, vastagság 28, 38, 58 mm.

- Mi az a munkalap-asztallap?

Munkalapnak nevezzük azt a 0,7 mm vastag mintázott dekoranyaggal bevont forgácslap alapú lapterméket, amit általában konyhákban és egyéb területeken használnak munkafelületként, aminek 1 hosszú éle le van gömbölyítve. Ennek a terméknek a bővítménye, a 800 vagy 900 mm széles asztallap, ami ugyan azon paraméterekkel bír, mint a munkalap (vízálló, 280 fokig hőálló). Csak a szélességi méretei nagyobbak és általában ennek mindkét hosszú éle gyárilag gömbölyített.

- Mivel lehet tisztítani a laminált bútorlap felületét?

Mivel a laminált bútorlap vízállósági foka igen alacsony, ezért ha szennyeződés kerül rá, azt csak nedves ruhával takarítsuk meg. A bútorlap ápolását bármilyen bútorápoló felhasználásával végezhetjük.

- Mikorra tudják vállalni a megrendelésemet? (bútorlap szabása és élzárása) (ívágás vagy műhelymunka)

Ez attól függ, hogy mekkora a bútorlap megrendelés mennyisége, amit lead, és hogy mennyi bútorlap megrendelése van a cégnek, amit el kell végezni. (Általában 1-3 napi határidő.)

- Mi az az ABS?

Az ABS az 2 vagy 0,4 mm vastag műanyag élzáró, amit a bútorlap élére ragasztanak fel. Ezek sokkal tartósabb, mint a sima élfólia.

A legismertebb bútorlap fajták


- Furnéros bútorlap:

Közel 40-féle fafurnér bútorlap érhető el a kereskedelemben. Exkluzív megjelenésével, természetes erezetével, lakkozott felületével összetéveszthetetlen megjelenést kölcsönöz a laminált bútorlap dekor felületével szemben. A furnéros bútorlap előnye, hogy pácolható. Ezzel az eljárással ízlés szerint színezhető az anyag.

A fafurnért különböző vastagságú forgácslapra lehet felragasztani, így a robosztusabb, vagy légies hatást elérni. A felületkezelést ennél az anyagnál nem lehet elkerülni, hiszen ez egy nyers fafelület, ami koszolódhat, idővel oxidálódik, bebarnul, a nedvességnek nem áll ellen.

Egy különleges tulajdonsága ennek az anyagnak, hogy úgynevezett intarzia is készíthető belőle. Ilyenkor a bútorlap felületen vagy 2-3-féle eltérő színű furnér található az elképzelésnek megfelelő mintában vagy a szálirány változtatásával lehet igazán egyedi megjelenést kölcsönözni a bútornak.

A furnéros bútorlap élvédelme:
- Élfurnér: a furnér saját anyagával történik, esetenként a nagyobb igénybevételnek kitett éleknél (pl.: könyvtári könyvesszekrényeknél).
- Élléc: tömörfa léc felragasztásával lehet elérni, hogy a szekrény élei ne lapos, hanem gömbölyű, letört, vagy más profil legyen.

A furnéros bútorlap hátfala:
Ugyanolyan furnér kerül erre az anyagra, mint a bútortestre.

A funréros bútorlap pácolása:
Ezzel az eljárással ízlés szerint színezhetjük az anyagot.

A furnéros bútorlap antikolása:
Erős rajzolatú furnérok erezetébe fekete festékanyagot dörzsölünk, amivel kiemeljük a fa mintáját

A furnéros bútorlap felületkezelése:
- Vizesbázisú bútorlakk: általános bútorlakk, kellemes tapintása és finom textúrája miatt általában ezt használják.
- Poliuretán alapú lakk: nagy igénybevételnek kitett felületekhez és vizes közegbe ajánljuk, illetve az antikoláshoz ezt az anyagot használják.
- Keményolaj és viasz: a narancshéjalapú olajat a kezelendő anyag elissza és kikeményedik, ezért kiváló védelmet biztosít. A polírozott viaszréteg biztosítja a fa természetes megjelenését. A többi felületkezeléssel ellentétben javítható, azonban időigényesebb művelet. Abszolút BIO és modern, de egyúttal a legdrágább hagyományos eljárás, vizes közegbe, gyermekbútorokhoz ajánljuk.
- Politúrozás: a fa legigényesebbnek mondható bevonata. Rendkívül munkaigényes, ennek ellenére akadt, aki ezt a fényezési eljárást választotta.

- Laminált bútorlap:


A beépített bútorok vázához az erre a célra kifejlesztett laminált bútorlap fajtát javasoljuk. A vásárlói igényeknek megfelelően a bútorlap gyártók széles színskálával kínálják termékeiket. Minőségben nincs nagy különbség, tehát bátran választhatunk bármely bútorlap gyártótól anyagot.

A laminált bútorlap közel 300 színben 18 mm vastagságban érhető el. Műanyag felülete a lakkozott fafelülethez hasonlít, ezzel költségkímélő módon helyettesíti az igazi fát. A fehér bútorlap alapanyag a legolcsóbb.

A laminált bútorlap élzárása:
A laminált bútorlap éleit a méretre vágás után élzárással kell ellátni. Ez a folyamat történhet a következő alapanyagokkal:
- Papíralapú fólia: a papíralapú fólia a laminált bútorlap fajták legelterjedtebb élzáró anyaga, ennek tartóssága azonban kétséges.
- PVC-alapú fólia: ezzel erősebb élzárást biztosíthatunk, ez a legelterjedtebb.
- Műanyag élvédelem: 2-mm-es ABS, ez a legbiztosabb megoldás.
- Félgömbölyű, mart élgumi: asztalok, pultok élét lehet élgumival zárni, azonban ebből az anyagból csak egyes színekhez lehet hozzájutni

A laminált bútorlap hátfala:
A szekrények hátfala és a fiókok alja 3,2 mm vastag nagy sűrűségű farostlemezből (HDF), vagy egyszerű farostlemezből készül. Ebből az anyagból csak egyes színekhez lehet hozzájutni, többnyire a fehérhez.

Ízelítő az új Falco bútorlap színekből


- Bajor Kőris bútorlap

- Déli Kőris bútorlap

- Érett tölgy bútorlap

- Gangesz bútorlap

- Isis tölgy bútorlap

- Minerva dió bútorlap

- Szilva bútorlap

Bútorlap társoldalai
Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu