Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft.
 
Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Makói út Csomiép ipartelep
Postázási cím: 6801 Hódmezővásárhely, Pf. 117.
Telefon: 0662535730
Fax: 0662535731
Térkép:

Az 1989-ben alapított Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. éves termelése jelenleg 24 000 m3 előregyártott beton és vas beton szerkezet. Társaságunknál önálló minőségellenőrzési csoport működik független minőségellenőrzési vezetővel, akkreditált beton vizsgáló laboratóriummal. Előbbiek, valamint az MSZ EN ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszer az egyenletes minőség garanciája. Cégünk rendelkezik továbbá ISO 14001 szerinti környezetirányítási rendszerrel és NATO beszállításra alkalmas minősítéssel.
Társaságunk alapvetően mélyépítési, csatornázási, vízrendezési, útépítési és újabban vasútépítési beton, vas beton szerkezeteket gyárt. Első és legfontosabb célunk a megrendelőink, vevőink legteljesebb megelégedettsége. Ezt a szigorú minőségellenőrzéssel, megbízható termékeinkkel tudjuk folyamatosan fenntartani.
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Ügyfélszolgálat - Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft.
Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Makói út Csomiép ipartelep
Telefon: 0662535730
Cégvezetők
NÉV POZÍCIÓ TEL.: FAX.: MAIL:
Mészáros Antal Ügyvezető
Szolga András Vezető tervező
Dr. Hajtó Ödön - Planta Kft. Vasbeton-építési szakmérnök
Szolgáltatások
Cégünkről bővebben

Beton gyárunk

A beton gyár egy új TECWILL COBRA C 80 típusú, egy teljesen felújított számítógép által vezérelt ELBA 45-ös beton keverőgéppel, valamint egy IME 65-ös mixer autótöltő keverőteleppel rendelkezik Hódmezővásárhelyen. Éves gyártási mennyiség 28 000 m3/év. Névleges kevert beton gyártási kapacitás 56 000 m3/év.

Kutatásfejlesztés

A Pécsi Műszaki Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a PLANTA Kft.-vel (Budapest), a Bárczy Környezetvédelmi Kft.-vel (Budapest) és a UNITEF 83 Kft.-vel (Budapest), MK TEAM Környezetvédelmi és Fejlesztési Tanácsadó Kft.-vel (Szeged) közösen végezzük vízépítésben, közlekedésépítésben, szennyvízelvezetésben, környezetvédelemben használatos vas beton építési termékek kifejlesztését.

Újabb rangos elismerés

Társaságunk TB jelű árok- és mederburkoló elemcsaládja ismét rangos elismerésben részesült, elnyerte a Magyar Minőség Háza díjat.

A díjat 2007. november 5-én Mészáros Antal ügyvezető igazgató vette át. A Magyar Minőség Hét alkalmával a konferencia mellett megrendezett kiállításon társaságunk is bemutatkozott.
Az elmúlt hónapokban elnyert rangos elismerések köteleznek bennünket arra, hogy az elkövetkezendőkben is kiváló minőségi beton termékekkel álljunk Vevőink rendelkezésére.

Cégünk főbb termékcsaládjai

- Vízépítés:

A vízépítés területén könnyített árok- és mederburkoló beton elemcsalád, dombvidéki vízrendezéshez támfalas mederburkoló elemek; energiatörővel ellátott speciális elemek; rézsűburkolatok; TB jelű árok- és meder elemcsalád; kiselemes árokburkoló elemcsalád; padkafolyókák; vas beton keretelemek, ikerkeretelemek; nagyszelvényű speciális keretelemek és Magura elem; hódcsövek; csövek; átereszek; vízkormányzó műtárgyak; kitorkoló fejek; elő-fejek; hódaknák; tiltós műtárgyak.

- Szennyvízcsatornázás:

A szennyvízcsatornázás területén gravitációs szennyvízelvezetés 80-as és 100-as beton aknarendszerek; magasítók; szűkítők; nyomott és vákuumos szennyvízelvezetés aknaelemei; házi bekötő és víznyelő aknák elemei; WUM típusú szennyvízátemelő aknák.

- Út- és vasútépítés:

Az út- és vasútépítés területén forgalombiztonsági New Jersey beton elemek; szalagkorlát megfogó elemek; útpálya víztelenítéséhez padkafolyókák, víznyelő aknák, rézsű surrantók, és rézsűburkolatok; nagyszelvényű csövek, átereszek, speciális keretelemek és támfalas meder elemek. Ezenkívül átjáró beton elemek gyalogos és könnyű forgalomba 12,5 m nettó fesztávolság; távközlési rendszerekhez kábelcsatorna elemek, vas beton elosztó szekrények, ideiglenes út építésére alkalmas útlapok; környezetvédelemhez zajvédő falak; olaj- és iszapfogó műtárgyak; hüllő- és kisállat átjárók.

- Mezőgazdasági és ipari tárolókhoz:

Biztonságos és gyors építéstechnológiát képvisel 1,0-től 4,8- méter magasságig. Depóniák, anyagtárolók, mezőgazdasági tárolók, árvízvédelmi beton támfalak és védőfalak építésére alkalmazások, egyoldali és kétoldali terhelésre T, illetve L és LT szelvényű beton szögtámfal megoldással.

Szolgáltatásaink:

Társaságunk nemcsak gyártja, illetve forgalomba hozza egyes beton termékeit, hanem azokat be is építi (New Jersey elemek; ideiglenes útépítési elemek; WUM aknarendszerek; támfalak). Egyes termékeit (New Jersey elemek; ideiglenes útépítési útlapok) és eszközeit (80 t teherbírású autódaru) bérbe is adja. Kevert beton értékesítés mennyiségtől függően, saját és bérelt mixerekkel helyszínre szállítással és telepi kiszolgálással is. 2000-től látjuk el a SIKA és PCI, 2007-től a HAURATON rendszerek területi képviseletét, 1998-tól fürdőszoba berendezések kis és nagykereskedelmét is végezzük.

Termékkínálatunk:

•; Meder- és árokburkoló beton elemek
•; Csövek és átereszek
•; Csatornázási aknaelemek
•; WUM átemelő beton család
•; Előregyártott hídszerkezetek
•; Útépítési beton elemek
•; Magasépítési beton elemek
•; Tiltós műtárgyak

Előre gyártott beton termékek csak minősített betonból!

A Csomiép Kft.-nél 2007 májusától nemcsak az előre gyártott beton termékek rendelkeznek ÉME engedéllyel, hanem a beton gyár is. Jelenleg az országban csupán két beton gyárnak van ÜZEMI GYÁRTÁSELLENŐRZÉSI TANÚSÍTVÁNY-a:

Nemcsak transzportbetonok beépítésénél fontos garantáltan a tervezettnek megfelelő és mindig azonos minőségű beton, hanem a beton elem előre gyártásban is. Társaságunknál az előre gyártott beton termékeink egyenletes, jó minőségét az ISO szerinti gyártási folyamat mellett az ÜZEMI GYÁRTÁSELLENŐRZÉSI TANÚSÍTVÁNY szerint készült állandó minőségű beton is garantálja.

Együttműködési megállapodás a HAURATON Magyarország Kft.-vel

A HAURATON Magyarország Kft.-vel kötött megállapodás alapján Dél- és Kelet-Magyarország területén társaságunk a Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. kizárólagos forgalmazója a HAURATON termékeknek.
A Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. és a HAURATON Magyarország Kft. által gyártott és forgalmazott termékcsaládok megoldást adnak bármilyen vízelvezetéssel kapcsolatos problémájára az udvari vízelvezetéstől kezdve az útpályák, közterületek víztelenítésén keresztül a belvízelvezető rendszerek kiépítésén át a nagyszelvényű öntözőcsatornákig.

Az alap termékcsaládok:
•; Padkafolyókák,(25/16/6, 40/40, 50/50, 40/100, 50/200, 60/200, 75/200)
•; FASERFIX Super és Standard beton folyókák (10 cm-től 50 cm fenékszélességig A 15-től F 900 közúti terhelési osztályig)
•; RECIFIX Super és Standard műanyag folyókák (10 cm-től 30 cm fenékszélességig, A 15-től E 600 közúti terhelési osztályig)
•; TB jelű árok- és mederburkoló elemcsalád (20 cm-től 200 cm fenékszélességig, fedlapozható kivitelben A 15 és D 400 közúti terhelési osztályig)
•; Trapéz szelvényű árok- és mederburkoló termékcsalád (20 cm-től 100 cm fenékszélességig)
•; PRT kiselemes árokburkoló család (PRT 25, PRT 40).

A beton termékcsaládokról bővebben
A termékcsaládokban lévő mintegy 70 féle beton termék esésviszonyoktól függően néhány liter/sec vízszállító kapacitástól 13 000 liter/sec kapacitásig, nyíltszelvényű és fedlapozható kivitelben széles választási lehetőséget biztosít valamennyi vízelvezetéssel kapcsolatos probléma megoldására.

Beton termékeink kínálatából

- EU-L-55 peronelem

Korszerű, új slágertermékünk a szabadalommal védett és ÉME engedéllyel rendelkező EU-L-55 beton peronelem. Új termékünk nagy előnye, hogy az EU-L-55-ös elemekből kiépített peronok mellett az Ukrajnából, Oroszországból érkező szerelvények is el tudnak haladni. A forgalomirányítóknak így nem kell azzal foglalkozniuk, hogy mely vágányokra irányítsák a szerelvényeket, ez pedig a tévedések kizárásával, csökkenti a balesetek lehetőségét.

- MAGURA elem

Ismét reneszánszát éli a MAGURA beton elem, a nagy átmérőjű cső és a keretelem közti megoldás! A gyorsan szerelhető, 1,5 m hosszú, nagy teherbírású 145 cm magas és 290 cm széles nyomott békaszáj szelvényű, előre gyártott vas beton elem rendkívül alkalmas olyan területeken, ahol nagy vízszállító kapacitás szükséges, de az alacsony beépítési lehetőségek és közművek miatt, a beépítésre szűk hely áll rendelkezésre. Ugyanis Murphy törvénye szerint a közművek nem a közműtérképen feltüntetett helyen vannak. A MAGURA beton elem alkalmazásával elkerülhetők a rendkívül drága közműkiváltási költségek. A MAGURA elemek mindemellett rendkívül jól használhatók domb- és hegyvidéki területek vízrendezésénél, elsősorban belterületi szakaszokon patakok és vízfolyások lefedésére. A MAGURA elemekből épített zárt csatornaszakaszokhoz társaságunk tisztító aknákat is gyárt, amelyek lehetővé teszik az esetlegesen szükségessé váló gépi tisztítást is. A 80-as években közel 100 km MAGURA beton elem került beépítésre. Kedvező műszaki paraméterei és gyors beépíthetősége miatt újabban ismét előtérbe került az alkalmazása.

- 300 x 260 cm belméretű alagútelem

Az beton elemek hossza 2 méter, az alsó és felső elemek csap-hornyos illesztéssel kapcsolódnak egymáshoz, valamint a hosszirányú illesztést is csap-hornyos kapcsolat biztosítja. Az előre gyártott beton termékek csak minősített betonból készülnek.
Az alagút elemek kiválóan alkalmasak:
•; vasúti kerethidak keretelemeinek
•; kisállat- és hüllő átjárónak
•; gyalog- és kerékpárutak út és vasút alatti átvezetéséhez
•; szállítószalag alagútnak

- New Jersey típusú, Spengler rendszerű közúti biztonsági korlát

Elemcsaládunk új típussal gazdagodott: a MINI Spengler rendszerű városi forgalomelválasztó beton elemmel. Az elem New Jersey profilú, 51 cm magas, 40 cm talpszélességű, hossza alapesetben 3,5 m, súlya 996 kg. A városi forgalomelválasztó beton elemek 3,5 m; 2,0 m; 1,5 m; 1,0 m és 0,83 m hosszban készülhetnek. Az elemek kiválóan alkalmasak városon belüli járdák, utak, kerékpárutak, valamint parkolók forgalmának esztétikus és biztonságos elválasztására.
A szabadalmaztatott Spengler rendszerű kiegészítő elem nélküli kapcsolat révén az elemhosszok változtatásával gyakorlatilag a városi felhasználás során előforduló bármilyen ívben lerakható. A beton elemhez igény esetén lefutó elemek csatlakoztathatók.

- Csomiép-Mócsán típus

A CSOMIÉP-MÓCSÁN típusú folyókaburkoló és rézsű megtámasztó vas beton béléselemünket elsősorban vasúti pályatestek mellé történő beépítésre fejlesztettük ki. Az íves folyóka hidraulikailag kedvező szelvényű, talpszélessége 65 cm, pálya felöli szármagassága 38 cm. A rézsű felöli szármagasság 100 cm, mely kívánságra csökkenthető. A termék pálya felöli oldalán vízbeeresztő nyílások is kialakíthatók a rétegvizek elvezetésére. Az elemeket 1, 2 és 3 m-es hosszban gyártjuk, melyek fedlapozhatóak is, 50x50x6 cm-es járható fedlapokkal. A fedlapok készülhetnek vízbeeresztős kivitelben is. A termék nemcsak vasútépítés területén, hanem kül- és belterületi út menti csapadékvíz-elvezető árkok burkolására is kiválóan alkalmas, ahol rézsű megtámasztás is szükséges.

- Vasúti vas beton kerethidak

Társaságunk a napokban kapta meg új fejlesztésű, a vasútépítésben alkalmazott előre gyártott vasúti vas beton kerethidak Építőipari Műszaki Engedélyét, melynek száma: ÉME AKMI 22/2007. Az új típusú keretelem családok 1,0 m x 1,5 m, 1,5 m x 1,5 m, 2,0 m x 2,0 m belső keresztmetszettel készülnek. A zárt keretelemek falvastagsága 25 cm. A kerethíd elemek egymáshoz csap-hornyos kapcsolattal illeszkednek, a kapcsolat vízzáróságát a csapos végen körbevezetett gumigyűrű biztosítja. A méretcsoportokon belül 2, illetve 3 m hosszúságú elemek készülnek. Az elemcsaládhoz készített fejelemek az 1:1,5 hajlásszögű rézsűhöz igazodnak. A híd teherbírása vasúti ágazati szabvány szerint U jelű járműteher osztálynak felel meg.

- TB jelű elemcsalád

TB jelű elemcsaládunk új tagja a TB 200 M típusú mederburkoló elem, elsősorban külterületen alkalmazható (a TB elemcsalád legnagyobb tagja). Kiválóan alkalmazható nagy vízszállító képességű üzemi vízcsatornák, öntözőművek vízellátó csatornáinak burkolására instabil talajviszonyok között is. A termékcsalád rendelkezik közlekedésépítési és víziépítési célú felhasználásra ÉME engedélyekkel. Részletes ismertető a termékcsaládról honlapunkon az alábbi úton érhető el. Legújabb fejlesztésű termékünk a 150 cm átmérőjű 2,5 m magas vas beton akna, mely kiválóan alkalmas környezetvédelmi berendezések fogadására, valamint szennyvíz- és csapadékvíz-átemelők kialakítására, veszélyes hulladék ideiglenes tárolására. A társaságunk által gyártott WUM típusú átemelő családról - amely rendelkezik víziépítés célú felhasználásra ÉME engedéllyel - részletesen honlapunkon olvashatnak.

A legújabb beton keretelem gyártó sablon

Társaságunk a napokban helyezte üzembe legújabb beton keretelem gyártó sablonját. Az új sablon alkalmas 100x100, 100x150, 150x100, 150x150, 100x200, 200x100, 150x200, 200x150, 200x200 cm belméretű keretelemek gyártására. Az elemek hossza 100, 200 és 300 cm lehet. Az elemekhez 1:1,5 rézsüjű fejelemek csatlakoztathatók. Az elemek vízzáró és egyben rugalmas kapcsolatát gumigyűrű biztosítja. Az elemek felső felületén 2 százalékos oldalesés van kiképezve. Az új típusú keretelemekből készült kerethidak nagy előnye, hogy utólagos szigetelést nem igényelnek, ezért olcsóbban és gyorsabban kivitelezhetők.

Tulajdonosok:

•; Mészáros Antal (Hódmezővásárhely) ügyvezető, aki az 1989es megalakulás óta vezeti a Kft. (2002ben az év vállalkozója, 2003ban a termelő vállalatok kategóriájában az év legdinamikusabban fejlődő vállalkozása cím, 2004ben minősített vállalkozás cím, EKKO 2005. Innovációs Környezetvédelmi Versenyben elnyert "Környezetvédelem Mestere" cím; 2005ben Hódmezővásárhely Városáért "Pro Urbe" kitüntetés tulajdonosa, a Nemzetközi Szentgyörgy lovagrend tagja.
•; Dr. Hajtó Ödön (Budapest), műszaki doktor Közlekedési mérnök, vasbeton építési szakmérnök. A Mérnöki Kamara megalapítója és elnöke, majd tiszteletbeli elnöke. Az EKKO 2005. Innovációs Környezetvédelmi Versenyben elnyert "Környezetvédelem Mestere" cím tulajdonosa (Kifejezetten műszaki fejlesztéssel foglalkozó tulajdonos)
•; Szolga András (SzegedTápé), vezető tervező, statikus szakmérnök. Az EKKO 2005. Innovációs Környezetvédelmi Versenyben elnyert Környezetvédelem Mestere" cím tulajdonosa (Kifejezetten műszaki fejlesztéssel foglalkozó tulajdonos)

Beton társoldalai

TopSite.hu - A web legjobbjai. Minden-s.hu Toplista Ingyen weboldal tervek, gyönyörű háttérképek, kikapcsolódás. websas.hu

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu