Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Bosla Kft.
 
Cím: 2310 Szigetszentmiklós, Gyári út 60.
Telefon: 0624530510, 06309349649
Fax: 0624365573
Nyitvatartás:
hétfő8 - 18
kedd8 - 18
szerda 8 - 18
csütörtök8 - 18
péntek8 - 18
szombat8 - 13
vasárnap8 - 13
Az autókölcsönzés és a mentési szolgáltatás a nap 24 órájában ügyfeleink rendelkezésére áll.
Térkép:Bosla Kft. Autókölcsönző

A kiskategóriás személyautótól a 9 személyes buszon át, a teherautóig!A Bosla Kft. 1993-ban alakult. Kezdetben használt autók külkereskedelmével, exportjával-importjával foglalkozott. Tevékenységünk az azóta eltelt időben folyamatosan bővült, és autókölcsönző tevékenységet is ellátunk
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Autókölcsönző cégünkről bővebben


A belföldi fuvarozás, nemzetközi szállítmányozás, fuvarszervezés néhány éve tartozik profilunkba. Munkánk során mindig követtük a közlekedéssel, szállítással kapcsolatos igények változását, és igyekeztünk ahhoz alkalmazkodni. Ennek eredményeként alakult ki nagy és változatos személyautó- és haszonjárműparkunk, melyben megtalálható a városi kisautóktól kezdve a kilencszemélyes buszokon és kisteherautókon át a 24 tonnás kamionokig szinte minden, amit egy igényes autókölcsönző cég nyújthat. Ebből az autókölcsönző kínálatból bárki kiválaszthatja azt, amelyik legjobban segítheti elképzelései megvalósítását.

Autókölcsönző cégünk a járművek optimális kihasználását számos, a nap huszonnégy órájában igénybe vehető szolgáltatással segíti:
•A bérautókhoz automatikus „assistance” szolgáltatás kapcsolódik, melyet ügyfeleink saját autóikhoz is igénybe vehetnek.
• Autókölcsönző cégünk vállalja sérült vagy meghibásodott autók elszállítását, javítását, biztosítási ügyintézését, kárfelvételét.
• A javítás idejére, akár helyszínre szállítással, csereautót biztosítunk az autókölcsönző kínálatából.
• Autókölcsönző cégünk gondoskodik flottakezelésről is.

Autókölcsönző cégünk közeli tervei között szerepel veterán kocsik bérbeadása esküvőkre, rendezvényekre, filmforgatásra stb. Reméljük, Ön is megtapasztalja majd: a magunk részéről azon vagyunk, hogy autókölcsönző ügyfeleink a lehető legjobb kiszolgálásban részesüljenek.

Mikor szükséges autókölcsönző szolgáltatásait igénybe venni?


Gépjárműkölcsönző, autókölcsönző szolgáltatásra akkor lehet szükség:
• Amikor a saját gépjármű sérült, és/vagy hosszú időre szervizbe szállította, jól jöhet az autókölcsönző kínálata.
• Amennyiben külföldi utazáshoz jó állapotú, megbízható autó kell, érdemes autókölcsönző céghez fordulni.
• Ha vasúton, busszal vagy repülőgépen érkező külföldi vendégnek/ügyfélnek szüksége van járműre, hogy Magyarországon közlekedjen, szintén az autókölcsönző a legcélszerűbb megoldás.
• Amikor nincs olyan saját gépjármű, amely egy adott feladat elvégzéséhez szükséges, mindenképp érdemes az autókölcsönző szolgáltatását igénybe venni.

Autókölcsönző: számos előnnyel jár


Megtakarítható költségek:
Ha autókölcsönző cég szolgáltatásait vesszük igénybe, akkor számos, a gépjárművel kapcsolatos járulékos költségek megtakaríthatók:
• Kötelező felelősség biztosítás
• Casco
• Súlyadó
• Szervizköltség
• Amortizáció

Az autókölcsönző vállalkozások számára is kínál előnyöket:
• Az autókölcsönző által szolgáltatott bérbeadás fő előnye, hogy a bérleti idő alatt teljes körű szolgáltatást nyújt, és egyúttal biztosítja a járulékos költségek alóli mentességet.
• Az autókölcsönző szolgáltatás legfőbb előnye, hogy a járműpark kialakítása nem igényel beruházási tőkét, így azt a saját vállalkozására fordíthatja.
• Autókölcsönző cégünk igénybe vételével előre tervezhetők a felmerülő szállítási és fuvarozási költségek.
• Az autókölcsönző havi bérleti díja rendszeres kis összegű költség.
• Az autókölcsönző kölcsönzési díja elszámolható költségként.
• Ha autókölcsönző cégünk szolgáltatásait veszi igénybe, nincs gondja az autóeladással és a használtautó-árakkal kapcsolatos problémákkal.
• Az autókölcsönző igénybevételével az autóvásárlásra szánt pénzt cégé másra fordíthatja.

Az autókölcsönzés általános feltételei:
• A sofőrnek rendelkeznie kell érvényes vezetői engedéllyel, személyi igazolvánnyal és állandó bejelentett lakással.
• A gépkocsit csak a szerződésben feltüntetett személy(ek) vezetheti(k).
• A gépkocsik Magyarország területén kívül történő használatára külön szabályok vonatkoznak.

Érdekességek az autókölcsönző piacról

Jó üzlet az autókölcsönző?

Az autókölcsönző cégek gyakorlatában egy 4 millió forint értékű gépkocsinak havonta az érték 5,5-6 százalékát kell kitermelnie árbevétel formájában, vagyis 220-240 ezer forintot. De egy autókölcsönző csak akkor képes minőségi szolgáltatást nyújtani, ha mindig van tartalék gépkocsija: a gyakorlatban tehát egy flottának csupán 70 százaléka van bérletben, vagyis bevételképző állapotban. Ez annyit jelent, hogy 70 gépkocsinak kell 100 gépkocsi költségét kitermelnie. Ily módon egy nap bérleti díja hozzávetőlegesen 12-14 ezer forint. Ennél természetesen olcsóbb ajánlatokat is találhatunk az autókölcsönző piacon, ám azok többnyire csak néhány hétig vagy hónapig érvényesek, és egy-egy marketingakció részei; ha az autókölcsönző a példában szereplő autót egy napra 8-10 ezer forintért ajánlja, akkor nemhogy fejlesztésre fordítható forrása keletkezne, de még a költségei sem térülnek meg.

Autókölcsönző és adatvédelem

Vajon mi kérhető és mi nem a bérlőtől, amikor autókölcsönző céghez fordul? Az általános szerződési feltételek kidolgozói nem mindig veszik figyelembe a célhoz kötött adatkezelés törvényi követelményét. A szükséges és elégséges adatokon túl az autókölcsönző cégek más okmányokat is bekérnek, ami egyes esetekben jogellenes lehet.
Ezért az országgyűlési biztos szúrópróbaszerűen áttekintette néhány autókölcsönző tevékenységgel foglalkozó cég internetes honlapját, és megvizsgálta, mit írnak az általános szerződési feltételek a személyes adatok kezeléséről. Az ombudsman szerint a szükséges és elégséges adatok körébe tartozik az életkor, a személyazonosító igazolvány vagy útlevél, a bejelentetett állandó lakcím, és az egy évnél régebbi jogosítvány.
Ugyanakkor viszont nem tartja elfogadhatónak, ha egy autókölcsönző megköveteli az adóazonosító jelről kiállított hatósági igazolvány bemutatását. Az adóazonosító jel kezelése csak akkor tekinthető jogszerűnek, ha az adott pénzügyi konstrukcióhoz valamilyen adókedvezmény is kapcsolódik, és ennek igénybevételéhez az adóalany igazolás kiállítását kéri.
Közüzemi számla bemutatását több autókölcsönző cég is kéri, ez azonban a honlapok tanúsága szerint nem tekinthető tipikusnak. Az ilyen adatkezelés célja az ügyfél fizetési hajlandóságának, illetőleg képességének a megítélése, ami - ha az valóban a leendő szerződő féllel kapcsolatba hozható adat -, akkor alkalmas lehet a cél elérésére.
Ez azonban annak is függvénye, hogy a közüzemi számlát egészben vagy részben a szerződő fél fizeti-e. Amennyiben a közüzemi számlákat teljes egészében más fizeti, úgy az autókölcsönző cégeknek ennek az adatkörnek a kezelése felesleges és jogellenes.

Jogszabály-módosítást kérnek az autókölcsönző cégek

Hátrányosan érintette az objektív felelősség elvének bevezetése az autókölcsönző vállalatokat, ezért a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége (MASZ) azt ajánlotta hatezer járművel rendelkező negyven tagvállalatának, hogy csak akkor adjanak ki gépkocsit, ha a bérlő nyilatkozik: vállalja a felelősséget.
Így az autókölcsönző cégek megadhatják a rendőrségnek a bérlő adatait. Más a helyzet azonban, ha külföldi az autókölcsönző ügyfele, akkor az üzemben tartónak, vagyis az autókölcsönző cégnek kell fizetnie a bírságot.
Mindezek miatt a szövetség kezdeményezte a jogszabály módosítását. Azt szeretnék elérni, hogy az üzemben tartó, vagyis az autókölcsönző felelősségére vonatkozó paragrafust egészítsék ki azzal, hogy a felelősség ne vonatkozzon a csereautót szolgáltatókra, valamint a bérbeadókra.

Autókölcsönző: egy szelet történelem

Chicagóban, 1918-ban nyílt meg az első olyan garázs, ami autókölcsönző vállalkozásnak nevethető, ahol vezető nélkül lehetett automobilt bérelni napi 10 dollárért, és az első 100 mérföldért nem kellett külön fizetni. A vállalkozó, Walter L. Jacobs öt esztendő múlva már egymillió dolláros éves forgalommal számolt. 1923-ban John D. Hertz (eredeti nevén Hertz Sándor, felvidéki származású üzletember), a chicagói Yellow Cab and Yellow Truck and Coach Company tulajdonosa megvásárolta az autókölcsönző vállalkozást.
Az első európai, később világcéggé fejlődött autókölcsönző vállalkozás Marseilles-ben indult Abonnement Automobile néven, 1951 óta Europcar-ként ismerjük. Azóta természetesen számtalan hasonló autókölcsönző vállalat alakult és szűnt meg, és az üzletág méretére jellemző, hogy az ECATRA (European Car And Truck Rental Association) autókölcsönző szervezetnek 7200 tagja van, akik összesen kétmillió gépkocsit vásárolnak évente, vagyis ők a kontinens autópiacának legjelentősebb vevői.

Autókölcsönző társoldalai
Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu