Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Eurobus Travel Sevice
 
Cím: 1131 Budapest, Menyasszony u. 106.
Telefon: 0614120056
Fax: 0614120057
 
Térkép:Autóbuszos személyszállítás 9 és 80 fő között bármilyen befogadóképességű autóbusszal. Utazzon nyugodtan, utazzon velünk! Megbízható autóbuszos személyszállítás igény szerint belföldre és külföldre egyaránt, kis és nagy csoportoknak.
Szolgáltatások
Hírek, információk az autóbuszos személyszállítás területéről

Díj az autóbuszos személyszállítás szolgáltatóknak

2007-ben együttműködési megállapodást írt alá a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Turizmus Kft. A megállapodás elsődleges célja, hogy a felek közt kialakuló partnerség révén, a szokványos normáknak megfelelő módon, minden évben elismerésben részesüljön egy hazai autóbuszos személyszállítás vállalkozás vezetője. Az a vállalkozás veheti át a díjat, amely az előző évben kivételesen magas színvonalú, példaértékű és elismerésre méltó teljesítményt nyújtott a turisztikai célú belföldi vagy nemzetközi autóbuszos személyszállítás területén.

Az elismerés megvalósítása érdekében alapították meg Az Év Autóbuszos Személyszállítója díjat, amelyet évente az ipartestület elnökségének döntése után a turisztikai szakma hagyományos évadnyitó rendezvényén adják át. A tavaly aláírt együttműködései megállapodás ehhez a díjhoz biztosít megfelelő keretet. Az aláírók megítélése szerint a megállapodás eredményesen szolgálja a hazai autóbuszos személyszállítás szolgáltatását végző vállalkozásoknak erősítését, kivívott szakmai elismertségét, jó hírnevét és a piaci környezetben való minél hatékonyabb működését. A hazai autóbuszos személyszállítás teljesítményének elismerése jó hatással lehet a turizmus fejlődésére és Magyarország elismertségének növelésére a nemzetközi turisztikai életben.

Felkészülés az autóbuszos személyszállítás a 2012-es piacnyitásra

A magyar kormány a szabályozási keretfeltételek kialakításával és az Európai Unió közvetett pénzügyi támogatásával próbálja segíteni az autóbuszos személyszállítás területén tevékenykedő vállalkozásokat a 2012-es uniós piacnyitásra. A Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete által rendezett konferencián kiderült: bár az autóbuszos személyszállítás szolgáltatását nyújtó vállalkozói réteg címzetten nincs nevesítve a 2007-2013 közötti operatív programokban, közvetve a közösségi és agglomerációs közlekedés fejlesztésére, a környezetbarát járművek beszerzésének támogatására a hét év alatt mintegy 500 milliárd forintnak megfelelő összeg áll rendelkezésre. Így a közlekedésfejlesztési, a környezetvédelmi és a gazdaságfejlesztési operatív programokban találhatnak az autóbuszos magánvállalkozások támogatandó célokat.

Felkészülés az autóbuszos személyszállítás a 2012-es piacnyitásra

Az EP a múlt elfogadta az autóbuszos személyszállítás piacához való hozzáférés új szabályozását, amely többek közt kimondja, hogy bizonyos esetekben el lehet majd tekinteni az uniós engedélyeztetési eljárás alkalmazásától. Korábban egyszer már elhalasztották a szavazást az autóbuszos személyszállítás ról szóló jogszabályról, mivel a területen működő két meghatározó szociális partner, a Közúti Fuvarozók Nemzetközi Egyesülete és az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége nemrégiben megállapodott az alkalmi utasszállítással foglalkozó gépjárművezetők vezetési és pihenési idejéről szóló uniós szabályoktól való 12 napos eltérés bevezetéséről. A képviselők ezt a fejleményt kívánták figyelembe venni a végleges szöveg kialakításakor. Így A jogszabályt később szavazta meg az EP.

A Mathieu Grosch (néppárti, belga) által jegyzett jelentés egyebek mellett a bizottság által javasolt négy hónap helyett tíz hétre mérsékelte azt az időszakot, amelyen belül az engedélyező hatóságnak határoznia kell arról, zöld jelzést ad-e vagy elutasítja az útvonal-engedélyezési kérelmet. A jelentéstevő közleményben arról is szólt, hogy bár az alkalmi jellegű nemzetközi autóbuszos személyszállítás piacát már liberalizálták, a menetrend szerinti nemzetközi fuvarozóknak engedélyt kell kérniük annak a tagállamnak a hatóságától, melynek a területén a járatok áthaladnak.A jelentés kimondja azt is, hogy a tagállamok mentesítést adhatnak az engedélyezési eljárás alól azoknak a határokat átszelő, menetrend szerinti járatoknak az esetében, amelyek a határtól legfeljebb 50 kilométerre távolodnak el.

A jogszabály szerint 2009-től kezdve a turistabuszok vezetői szigorú feltételek betartása mellett 12 egymást követő napon is vezethetnek. A szöveg szerint a kifejezetten az alacsony jövedelmű turistáknak szóló autóbuszos személyszállítás, illetve kirándulás ösztönzése és a régiókban az idegenforgalom előmozdítása érdekében kell újból bevezetni az autóbuszos körutazásokra vonatkozó 12 napos szabályt. Grosch üdvözölte, hogy a szociális partnerek korábban megállapodásra tudtak jutni ennek a szabálynak az újbóli bevezetéséről, amit ő maga az autóbuszos személyszállítás ágazat szempontjából alapvető fontosságúnak nevezett. - Ha azt a közlekedési minisztereket tömörítő tanács is elfogadja, a jogszabály jövő év január 1-jén lép életbe.

Autóbuszos személyszállítás társoldalai
Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu