Keresés


Gyorskeresés


Mutatók
Hírlevél


Adatmódosítás
Oracle Hungary Kft.
 
Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 17-19.
Telefon: 0612241700
Fax: 0612140070
Térkép:Oracle Hungary rövid bemutatása

Az Oracle Hungary Kft. 1993 óta van jelen a piacon. A több milliárd forintos árbevétellel rendelkező cég budapesti oktatóközpontjával, valamint konzultációs és technikai támogatási szolgáltatásaival biztos hátteret nyújt felhasználóinak.

Az Oracle Hungary Kft. munkáját közel kétszáz együttműködő partner segíti. A dinamikusan fejlődő leányvállalat termékei és megoldásai számos ágazatban - köztük a kormányzati szektorban, a telekommunikációs cégek és a pénzügyi szervezetek világában, a közlekedés, az egészségügy terén, valamint az ipari és közmű szférában - igen elterjedtek és népszerűek.

- Szoftver kereskedelem

- Adatbázis kezelő programok

- Alkalmazás fejlesztés
Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolgáltatások
Bővebben az Oracle cégről

A korábban kizárólag elsőszámú adatbázis szállító cégként ismert Oracle Corporation termékkínálatát vállalatirányítási, döntéstámogató, ügyfélkapcsolat-kezelő és különböző webes szoftverekkel bővítve mára a vállalati információs rendszerek világpiacának legnagyobb szállítójává vált, megtartva vezető pozícióját az adatbázis piacon is.
A vállalat ezt folyamatosan újító tevékenységének köszönheti. A zsenialitás a bonyolult dolgok egyszerűvé tételének képessége: ez az alapelv az Oracle összes újításának mozgatórugója. A cég, amely közel 25 éve kifejlesztette a világ első kereskedelmi célú relációs adatbázis kezelőjét, a kilencvenes években úttörő szerepet vállalt az internetes alkalmazások elterjesztésében, és napjainkban is következetesen törekszik arra, hogy a nemzetközi üzleti élet szereplői számára leegyszerűsítse a mindennapos feladatok elvégzését. Ezért nem meglepő, hogy napjaink legsikeresebb vállalatai, köztük a Fortune magazin százas listáján 97 cég az Oracle megoldásait alkalmazza a színvonalas információ-szolgáltatás, az adatbázis kezelés és az intelligens döntéshozatal érdekében.

Az Oracle az első olyan szoftvercég, amely teljes termékválasztékára kifejlesztette és bevezette a 100 százalékban internet alapú vállalati szoftvereket, az adatbázis kezeléstől és a kiszolgálótól a vállalati ügyviteli alkalmazásokig, valamint az alkalmazásfejlesztési és döntéstámogató eszközökig. Internetes platformja, különböző eszközei és internetes alkalmazásai, valamint a hozzájuk kapcsolódó tanácsadási, oktatási és támogató szolgáltatások 145 országban állnak rendelkezésre.
Az Oracle Hungary Kft. ügyfelei közt megtalálható a hazai verseny- és közszféra vezető szervezeteinek jelentős része. A magyarországi leányvállalat egyik legnagyobb erőssége a kiváló szakembergárda. Az egyének képzettségét még hatékonyabbá teszi, hogy a projektek kivitelezésében résztvevő különböző üzletágak szakemberei példaértékű együttműködéssel érik el eredményeiket. A szakembergárda kiválóságát jellemezi, hogy az Oracle EMEA központja 2003 végén Magyarországon, az Oracle Hungary részeként hozta létre az üzleti intelligencia rendszerek építésére szakosodott szervezetét, amellyel a hazánkban felhalmozódott szaktudást és szakmai tapasztalatokat hasznosítja más európai leányvállalatainál.

Az Oracle termékeinek hátterében a globalizáció, az egyszerűsítés, a szabványosítás, az automatizálás és az innováció húzódik meg. Az Oracle szoftvereinek ereje - az internetes technológiának köszönhetően - a költséghatékonyságában rejlik: az Oracle képes az összes üzleti folyamatot egy globális és állandó online elérést biztosító hálózat köré szervezni. Az internet segítségével összekapcsolt alkalmazásoknak és adatbázis fajtáknak hála minden információ egy helyen található, amelyek rendszerezésével és elemzésével megalapozottabb döntések születhetnek. Emellett ha a hálón mindenki elérhető, a cég alacsonyabb költségekkel szélesebb piacon tevékenykedhet.
Az Oracle az ügyfelek költségeinek csökkentése érdekében szorosan elkötelezte magát a nyílt forráskódú platformok mellett. Ennek köszönhetően napjainkra a vállalat termékeinek 10 százaléka már ilyen rendszereken működik.

Miért Oracle?

Az Oracle egyedülálló grid computing támogatását az Oracle Database 11g új önmenedzselő és automatizálási szolgáltatásokkal egészíti ki, tovább egyszerűsítve a felhasználók életét:
- Változtasson magabiztosan a Real Application Testing használatával
- Az adatbázis segítségével kezeljen több adatot kevesebb gonddal
- Tartsa adatait biztonságban és feleljen meg a szabályozásoknak a Totál Recall segítségével
- Integrálja 3D adatait és a média adatokat az üzleti folyamataiba

Oracle, a vezető adatbázis kezelő

- A Gartner 2006-os jelentése szerint közel 50 százalékos piaci részesedéssel az Oracle a piacvezető adatbázis kezelő
- IDC: Oracle a piacvezető adatbázis, adattárház gyártó
- Az Oracle világrekord benchmark eredményekkel rendelkezik Windows , Linux és UNIX szervereken
- Linux platformon az Oracle az első számú szállító több mint 80 százalékos piaci részesedéssel és az iparág valaha mért legalacsonyabb tranzakció költségével
- Az IBM DB2 és a Microsoft SQL Server adatbázis kezelőkhöz képest alacsonyabb üzemeltetési költségek

Oracle TimesTen: memóriában működő villámgyors adatbázis kezelő

Az Oracle TimesTen memóriában működő adatbázis kezelő villámgyors válaszidőket és kimagasló feldolgozási kapacitást biztosít a valós idejű működést és maximálisan garantált teljesítményt igénylő vállalatoknak a távközlésben, a pénzpiacokon, a honvédelemben és más hasonló területeken. A lassabb háttértárolók helyett a központi memóriát használó adatbázis megoldás sokszorosan felgyorsítja az adatok elérését és frissítését az alkalmazások számára. Ez lehetővé teszi az ügyfélkör gyors, dinamikus bővülését, a kínálkozó lehetőségek azonnali felismerését és kiaknázását, valamint ígéretes, új online szolgáltatások beindítását. És mindez a megszokott relációs adatbázis kezelős környezetben és programozási felületeken valósítható meg.

A TimesTen adatbázis a következő tulajdonságokkal vértezi fel a vállalati alkalmazásokat:
- Azonnali, dinamikus reagálás
- Kiváló méretrugalmasság
- Megszakításmentes működés

Megjelent az Oracle Database 11g adatbázis kezelő

Az Oracle bejelentette az Oracle Database 11g-t, a világ legnépszerűbb adatbázis kezelőjének újabb változatát. A mintegy 400 funkcióval felvértezett, 15 millió tesztórával és 36 ezer munka hónapos fejlesztéssel elkészült Oracle Database 11g az Oracle minden eddigi termékénél innovatívabb és magasabb minőséget képvisel. Az Oracle szeptemberben mutatja be Magyarországon az új termékegyüttest a felhasználók és a partnerek számára.

- A 30 éves tervezőmunka eredményét tükröző Oracle Database 11g a vállalati információgazdálkodás új generációját képviseli - nyilatkozta Andy Mendelsohn, az Oracle adatbázis kiszolgáló-technológiákért felelős első elnökhelyettese, majd így folytatta: - Ügyfeleinkre minden eddiginél erőteljesebben nehezedik a gyors adatbővülés, a fokozódó adatintegráció, valamint az adatkapcsolatok informatikai költségei miatti nyomás. Az Oracle Database 10g úttörő szerepet játszott a számítóhálózatok elterjesztésében, és mára már ügyfeleink fele azt a verziót használja. A 11g az ügyfelek visszajelzései nyomán az Oracle számítóhálózatok széles körű alkalmazását és bővítését hivatott felgyorsítani, és innovatív funkcióival megoldást nyújt azokra a valós problémákra, amelyekre ügyfeleink tőlünk remélnek megoldást.

A 11g adatbázis kezelővel a szervezetek saját ellenőrzésük alá vonhatják vállalati adataikat, jobban átláthatják üzletmenetüket, és a korábbiaknál gyorsabban és magabiztosabban alkalmazkodhatnak a gyorsan változó versenykörnyezethez. Ehhez az új verzió kibővített formában kínálja az Oracle egyedi adatbázis fürtözési, adatközpont-automatizálási és terheléselosztási funkcióit. A biztonságos, magas rendelkezésre állású és jól méretezhető, ugyanakkor alacsony költséggel üzemeltethető kiszolgálókból és tárolóhelyekből álló számítóhálókkal az Oracle ügyfelek még a legmagasabb követelményeket támasztó tranzakció-feldolgozási, adattárházi és tartalomkezelési alkalmazásoknak is meg tudnak felelni.

A valós alkalmazásteszteléssel csökkenthető a módosítások idő- és költségigénye, valamint a kapcsolódó kockázat mértéke

Az Oracle Database 11g adatbázis kezelő számos fejlett önműködő felügyeleti és automatizációs szolgáltatással segíti a szervezeteket abban, hogy megfeleljenek a szolgáltatási szintekre vonatkozó megállapodásokban rögzített feltételeknek. Az olyan szervezetek esetében például, amelyek rendszeresen kénytelenek frissíteni adatbázis kezelő és operációs rendszerszoftvereiket, illetve gyakran módosítanak hardverkonfigurációjukon és rendszereiken, a 11g Oracle Real Application Testing alkalmazása elsőként az adatbázis kezelők közül lehetővé teszi, hogy gyorsan, ellenőrzötten és költséghatékonyan kipróbálják és menedzseljék az informatikai környezetükben bekövetkezett változásokat.

Minden eddiginél kedvezőbb megtérülés a katasztrófahelyzetek utáni visszaállítás tekintetében

Az 11g adatbázis kezelő részét képező Oracle Data Guard alkalmazással az ügyfelek tartalékrendszereik kapacitását hasznosítva javíthatják az éles üzemi környezet teljesítményét, és egyben megvédhetik azt a teljes telephelyet érintő katasztrófahelyzetek következményeitől. A Data Guarddal lehetővé válik, hogy a rendszer egyazon tartalék adatbázist egyidejűleg olvasásra és visszaállításra is használja, így az riportolásra, biztonsági mentésre, próbaüzemre, illetve az éles üzemi adatbázis kezelő rendszerleállás nélküli, gépenként történő frissítésére is felhasználható. A terhelés egy részét az élesről a tartalék rendszerre átcsoportosítva az Oracle Data Guard nemcsak az éles rendszerek teljesítményét fokozza, hanem a katasztrófahelyzetek utáni visszaállításhoz is az eddigieknél költséghatékonyabb módszert kínál.

Bővített adatéletciklus-menedzsment és tárolókezelés

Az Oracle Database 11g adatbázis kezelő teljesen újszerű adatparticionálási és tömörítési funkciókkal rendelkezik, ami költséghatékonyabb adatéletciklus-menedzsmentet és tárolókezelést tesz lehetővé. Az 11g adatbázis kezelő számos, korábban manuálisan végzett adatparticionálási műveletet automatizáltan képes elvégezni, és a tartomány, hash és lista alapú particionálás mellett immár intervallum, referencia és virtuális oszlopparticionálásra is lehetőség nyílik. Az új verzió emellett egy sor összetett particionálási lehetőségre is módot ad, így például a tárolókezelés üzleti szabályok mentén is megoldható.
Az Oracle Database 11g az adatbázis kezelő már régóta ismert adattömörítési képességeire építve immár strukturált és strukturálatlan (LOB) adatok fejlett tömörítéséhez is használható tranzakció-feldolgozási, adattárházi és tartalomkezelő környezetekben. Ezzel az új funkcióval kétszeres, háromszoros, sőt, akár nagyobb tömörítési arány is elérhető.

Múltbeli adatok teljes körű lekérdezése

Az adatbázis kezelő legújabb verziójának egyik különleges funkciója az Oracle Total Recall, amellyel a rendszeradminisztrátorok egy korábbi állapotnak megfelelő lekérdezést hajthatnak végre adott adattáblákban. Mindezzel könnyen és praktikusan hozzárendelhetjük az időtényezőt a módosítások nyomon követése, auditálása és megfelelőségi vizsgálata szempontjából.

Az adatok maximális rendelkezésre állása

Az Oracle mindig is élen járt azon megoldások kidolgozásában, melyek célja az alkalmazások tervezett és előre nem tervezett rendszerleállástól történő lehető legnagyobb mértékű tehermentesítése volt. Az Oracle Database 11g adatbázis kezelő tovább folytatja a hagyományokat, és a rendszeradminisztrátorok minden eddiginél könnyebben megfelelhetnek a felhasználók rendelkezésre állással kapcsolatos elvárásainak. Szintén a rendelkezésre állással kapcsolatos új elem az Oracle Flashback Transaction, amellyel az eddigieknél könnyebben visszavezethetők a tévedésből kezdeményezett tranzakciók, illetve azok járulékos tranzakciói. A Parallel Backup and Restore funkcióval nagyméretű adatbázis típusok esetében jelentősen nő a biztonsági mentés és helyreállítás teljesítménye. A hot patching módszerrel pedig számottevően javítható a rendszer rendelkezésre állása, hiszen anélkül alkalmazhatók a hibajavítások, hogy az adatbázis okat ahhoz be kellene zárni. Emellett a rendszeradminisztrátorok az új tanácsadó programnak, a Data Recovery Advisornak köszönhetően jelentősen lerövidíthetik a visszaállításból eredő állásidőt, ami a problémafeltárásból, a rendszer-visszaállítási tervből és a többszörös meghibásodási helyzetek kezeléséből álló folyamat automatizálásával valósítható meg.

Oracle Fast Files

Az új generációs funkció segítségével nagyméretű objektumok (LOB-k), így például képek, nagy szöveges objektumok vagy komplexebb adattípusok, így XML, orvosi képek és háromdimenziós objektumok tárolhatók az adatbázisban. Az Oracle Fast Files révén az adatbázis alkalmazások a fájlrendszerekhez hasonló teljesítményt érhetnek el. A vállalati adatok szélesebb körének gyors és egyszerű tárolásával a vállalatok részletesebb információkat szerezhetnek saját működésükről, és gyorsabban alkalmazkodhatnak a változó viszonyokhoz.

Gyorsabb XML

A 11g adatbázis kezelő jelentős teljesítménybeli javulást ért el az XML DB funkció terén, amellyel az ügyfelek natív módon tárolhatják és manipulálhatják az XML-adatokat. A csomag immár támogatja a bináris XML-eket, így az ügyfelek saját alkalmazásaikhoz és teljesítményigényükhöz igazíthatják az XML-ek tárolásának lehetőségeit. Az XML DB-vel az XML adatok az XQuery, a JSR-170 (Java Specification Requestes) és az SQL/XML-szabványokat támogató szabványos kezelőfelületeken keresztül manipulálhatók.

Transzparens titkosítás

Az 11g adatbázis kezelő további jelentős fejlesztésekkel öregbíti az Oracle Database biztonsági funkciók terén szerzett hírnevét. Az új verzióban az oszlop szintű titkosításon túl hatékonyabb transzparens adattitkosítást biztosító funkciók (Oracle Transparent Data Encryption) is az ügyfelek rendelkezésére állnak. A program táblatér szintű titkosítást használ, ami teljes táblák, indexek és más adattárolási egységek is titkosíthatók. A titkosítás kiterjeszthető az adatbázisban tárolt LOB-okra is.

Beágyazott OLAP-kockák

Az Oracle Database 11g az adattárházak tekintetében is számos újdonságot kínál. A fejlettebb OLAP-kockák immár materializált nézetekként viselkednek az adatbázisban. Ennek eredményeként a fejlesztők szabványos SQL-adatlekérdezéseket futtathatnak, ugyanakkor továbbra is élvezhetik az OLAP-kockák nagy teljesítményét. Az új, folyamatos lekérdezési értesítési (New Continuous Query Notification) funkcióval az alkalmazások rögtön értesülnek az adatbázis adatokban bekövetkezett fontos változásokról anélkül, hogy az adatbázis állapotát folyamatosan le kellene kérdezniük.

Közös adatbázis kapcsolat kezelés és a lekérdezések eredményeinek gyorsítótárazása

Az Oracle Database 11g adatbázis kezelő kiváló teljesítményű, jól méretezhető és a lehető legjobb minőségű infrastruktúrát kínálja a felhasználók számára. Az Oracle Database 11g tovább erősíti az Oracle elsőségét a teljesítmény és a méretezhetőség terén. Ide tartozik például a Query Result Caches nevű funkció, amely az adatbázis és alkalmazásrétegben leggyakrabban használt funkciókat és a gyakran meghívott adatbázis lekérdezések és funkciók eredményeit gyorsítótárazza, majd újból felhasználja. A Database Resident Connection Pooling pedig a nem többszálas alkalmazások közös adatbázis kapcsolat kezelésével javítja a webes rendszerek méretezhetőségét.

Bővített alkalmazásfejlesztés

Az Oracle Database 11g a fejlesztőeszközök széles választékával és karcsúsított, az új verzió fő funkcióit teljes mértékben kihasználó alkalmazásfejlesztési folyamattal örvendezteti meg a fejlesztőket. Ide tartozik például a kliensoldali gyorsítótárazás (Client Side Caching), az alkalmazások teljesítményét növelő bináris XML, az XML feldolgozás, illetve a fájlok tárolása és visszakeresése. Emellett a megoldás része még az új Java fordító, amely az adatbázis kezelőben futó Java programok gyorsabb futtatását teszi lehetővé külső fordító igénybevétele nélkül; továbbá a .NET alkalmazások Oracle alapon történő fejlesztését elősegítő natív együttműködés a Visual Studio 2005-tel; az Oracle Application Express Access alapú adatmigrációs eszközei, valamint az SQL és PL/SQL rutinok gyors elkészítésére szolgáló, a lekérdezések egyszerű előállítását támogató SQL Developer.

Fejlettebb önműködő felügyeleti funkciók és automatizálás

Az Oracle Database 11g adatbázis kezelő felügyeleti funkcióit úgy alakították ki, hogy azokkal a szervezetek egyszerűen felügyelhessék nagyvállalati számítóhálózataikat és meg tudjanak felelni a felhasználók szolgáltatási szintekre vonatkozó elvárásainak. A 11g újabb önműködő felügyeleti és automatizációs funkcióival az ügyfelek csökkenthetik rendszer-felügyeleti költségeiket, ugyanakkor javíthatják az adatbázis alkalmazás teljesítményét, méretezhetőségét, rendelkezésre állását és biztonságát. Az új felügyeleti funkciók között találhatók az automatikus SQL és memóriahangolás (SQL and Memory Tuning), a rendszeradminisztrátorok számára a teljesítmény növelése céljából a táblák és indexek particionálásához automatikusan tanácsot adó új particionálási segédprogram (Partitioning Advisor), valamint a fürtözött adatbázisok fejlettebb teljesítménymérése. Az Oracle Database 11g Support Workbench nevű egyszerűen használható kezelőfelületén egyrészt megjelennek az adatbázis egészségállapotával kapcsolatos incidensek, valamint azok gyors megoldására vonatkozó tanácsok.

A világ piacvezető adatbázis kezelője minden igény kielégít


A világ piacvezető adatbázis kezelőjének változatai közül mindenki (fejlesztők, kis- és középvállalatok, nagyvállalatok) megtalálhatja a számára legalkalmasabb adatbázis kezelőt, amely maximálisan kielégíti az üzleti és műszaki igényeket.
Az Oracle Database 11g adatbázis kezelő több változatban is elérhető: Standard Edition One, Standard Edition és Enterprise Edition. Mindegyik adatbázis kezelő változat ugyanarra a kódra épül, így korlátozás nélkül lehet váltani egy processzoros szerverről több processzoros, akár fürtözött adatbázis fajtákra az alkalmazás módosítása nélkül. Az Oracle Database 11g adatbázis kezelő teljesítménye, skálázhatósága, rendelkezésre állása, biztonsága és üzemeltethetősége tovább fokozható a kiegészítő adatbázis opciókkal.

Adatbázis társoldalai

TopSite.hu - A web legjobbjai. Minden-s.hu Toplista Kategorizalt linkcsere oldal. Ingyen weboldal tervek, gyönyörű háttérképek, kikapcsolódás. websas.hu

Add a Startlaphoz
 
Készítette a BIT-Hungary Kft.
WebTudakozó portál• E-mail:info@webtudakozo.hu